Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

313 profi plus TUZ WOM, navi rtk (kontrola sekcji, zmienne dawkowanie, drugi monitor 12 cali, pełen pakiet led, opony 540r24 i 600r38 + ladowacz fendt cargo 4x75 compakt - 662tys netto

• Confused 1
Opublikowano

Miałem dobrą ofertę na Masseya 8s z placu na dyna-7 za 600 netto.

Zdecydowałem się na John Deere nowa seria 180 M. Skrzynia autopower, większy wyświetlacz, nawigacja, elektrozawory, opony 600/710, tuz, ledy, itec i kilka innych rzeczy Cena 635 netto.

Gdyby Valtra T miała vario w cenie około 550 to byłaby moim faworytem ale niestety 😞 

Opublikowano

Jezdzę 5460 dyna-4 to jest zakres A B C D i 1 2 3 4 czyli 16 biegów do przodu i 16 do tyłu . Dyna-7  to tylko jeden dodatkowy bieg przy obnizonych obrotach silnika do transportu?

Opublikowano

Dyna 7 to całkiem nowa przekładnia. Ma jeden dodatkowy półbieg (dyna 4 ma 4 zakresy i 4 półbiegi[16 biegów przód 16 tył] dyna6 ma 4 zakresy i 6 półbiegów[24 przód i 24 tył] a dyna 7 ma 4 zakresy i 7 półbiegów [28 przód i 28 tył]). Ogólnie dyna 7 jest nową przekładnią. A jak jest nowa to wiadomo... i pozwólcie, że w tym miejscu zakończę post na temat tej skrzyni

• Thanks 2
Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 16:10, Biedaczek napisał(a):

Miałem dobrą ofertę na Masseya 8s z placu na dyna-7 za 600 netto.

Zdecydowałem się na John Deere nowa seria 180 M. Skrzynia autopower, większy wyświetlacz, nawigacja, elektrozawory, opony 600/710, tuz, ledy, itec i kilka innych rzeczy Cena 635 netto.

Gdyby Valtra T miała vario w cenie około 550 to byłaby moim faworytem ale niestety 😞 

Kolego możesz podać dokładny rozmiar opon.

Opublikowano

Wcześniej miałem we wniosku ciągnik do 180 km teraz mam 250 i zacząłem się zastanawiać czy nie będzie za słaby do 5 metrowej talerzówki. Pojawił się Steyr 6240 popokazowy za około 600 netto z pełnym wyposażeniem ale oponami 650/600 i cały czas ten Massey 8s chodzi po głowie ale tam problemem może być elektronika, brak automatycznej skrzyni biegów i słaba wartość używanych. Bądź tu mądry😔 Chyba jeszcze raz podzwonie po wszystkich dealerach.

Valtra wciska serię T za 575 w podobnym wyposażeniu co John deere ale to o prawie 1,5t mniejszy ciągnik, Q nie chcą zrobić poniżej 700, o Fendt nawet nie ma co marzyć, stara 718 z rtk i kołami 710/600 dostałem ofertę na 750netto

Opublikowano

Czasami się zastanawiam czy Polacy nie lubią sobie robić pod górkę🤔, bo jaki probleme widzisz w oponach? Idziesz, rozmawiasz że bierzesz ale opony Ci zmieniają na szersze. Kuzyn kupił MF po pokazowego i diler również zamienił opony na szersze za jakąś tam dopłatą

• Like 1
Opublikowano
W dniu 15.04.2025 o 23:26, Biedaczek napisał(a):

Wcześniej miałem we wniosku ciągnik do 180 km teraz mam 250 i zacząłem się zastanawiać czy nie będzie za słaby do 5 metrowej talerzówki. Pojawił się Steyr 6240 popokazowy za około 600 netto z pełnym wyposażeniem ale oponami 650/600 i cały czas ten Massey 8s chodzi po głowie ale tam problemem może być elektronika, brak automatycznej skrzyni biegów i słaba wartość używanych. Bądź tu mądry😔 Chyba jeszcze raz podzwonie po wszystkich dealerach.

Valtra wciska serię T za 575 w podobnym wyposażeniu co John deere ale to o prawie 1,5t mniejszy ciągnik, Q nie chcą zrobić poniżej 700, o Fendt nawet nie ma co marzyć, stara 718 z rtk i kołami 710/600 dostałem ofertę na 750netto

Brałbym stayera. Valtra t255 niestety ma obcięte Nm przez skrzynie. W takiej mocy to tylko Q. Jd m za 600k to zart, nie mówiąc o fendzie 718. Massey 8s jest ok, ale wyceniłbym sobie też axiona 830 lub 850. 

• Like 1
Opublikowano

Q w podstawie z elektrozaworami, pakiet komfort i przygotowanie pod nawigację 690, z nawigacją 710 też podstawowa.

Steyr jest w starszej wersji w środku i waży tyle co m czyli 8,5t.

Class 800 na hexashift z navi opony podstawa 600 netto, więc odpada bo chcę automat.

Szczerze to w środku nie zauważyłem żadnych różnic pomiędzy m a r, plastiki takiej samej jakości (muszę przeprosić swojego NH bo ma lepsze), wielkość podobna. Gdyby mi nikt nie powiedział to obstawiłbym, że taka sama. Na filmach chwalą się, że ilość db w r to 71 gdzie powoli standardem jest około 66 db, a to ogromna różnica. Jeśli chodzi o kabinę w 6 to są daleko za konkurencją.

Opublikowano

Bezstopniowa jakieś 100tys dopłaty. Powiem tak, w moim rankingu marek na 1 miejscu jest Fendt, 2 John Deere, dalej ciągniki na vario czyli Valtra i Massey i długo nic ale rozważyłbym zakup innych marek gdyby konkurowały mocno ceną i gwarancją. 

• Haha 1
Opublikowano

Pytanie jaka moc Ciebie interesuje. Dla mnie JD 6.180m dyskwalifikuje duży promień skrętu i słaby podnośnik (zobacz ile ma w pełnym zakresie podnoszenia). A może  niech Ci wycenia CNH w nowej kabinie takiego 240km? Praca ciągnikiem gdzie masz wyciszenie jak w samochodzie to może być warte rozważenia. Cnh też ma bezstopniowke. Q za te ok 700 też wygląda ok. 

Opublikowano
10 godzin temu, Biedaczek napisał(a):

Bezstopniowa jakieś 100tys dopłaty. Powiem tak, w moim rankingu marek na 1 miejscu jest Fendt, 2 John Deere, dalej ciągniki na vario czyli Valtra i Massey i długo nic ale rozważyłbym zakup innych marek gdyby konkurowały mocno ceną i gwarancją. 

Jak ma to być ciągnik 250 koni to odpuść może te ciągniki niby na dużej ramie a w rzeczywistości nie różnią się zbytnio mocna i uciągiem w polu od ciągników 180/200km ,JD 7r w tym przedziale mocy minimum 250 koni to jest duży przeskok względem konkurencji chyba że ma być to też ciągnik do lekkiej roboty to już wybór jest duży jd 6m/6r (te nowe m nie wydają się głupie a tym bardziej jak można brać autopowera ) , axion 800 , case/nh też coś się znajdzie , szkoda że Massey nie robi już seri 77 to byłby świetny ciągnik na vario , nie wiem jak te nowe 8s chodzą , ale 7s ma mega dobrą opinie u mnie w okolicy i sam o takim myśle pod opryskiwacz i rozsiewacz bo mam ofertę na 7s 210 za około 650n na full wypasie , gdzie jd 6230m będzie poniżej 800 fakt jd większy i cięższy ale przy takiej cenie myślę że bliżej będzie mi do MF pomimo że 4 jd stoją na bazie …

Opublikowano
3 godziny temu, odrion napisał(a):

Pytanie jaka moc Ciebie interesuje. Dla mnie JD 6.180m dyskwalifikuje duży promień skrętu i słaby podnośnik (zobacz ile ma w pełnym zakresie podnoszenia). A może  niech Ci wycenia CNH w nowej kabinie takiego 240km? Praca ciągnikiem gdzie masz wyciszenie jak w samochodzie to może być warte rozważenia. Cnh też ma bezstopniowke. Q za te ok 700 też wygląda ok. 

Znajomy ma Claasa Axiona 800 i John Deera 6195 M i twierdzi, że John jest dużo bardziej skrętny od Claasa. A podnośniki w John 6 m 180 według broszury to 9 t, a ta mniejsza wartość w całym zakresie to jest dopisane, że w odległości 61 cm.

Opublikowano
44 minuty temu, Grzesiek napisał(a):

Znajomy ma Claasa Axiona 800 i John Deera 6195 M i twierdzi, że John jest dużo bardziej skrętny od Claasa. A podnośniki w John 6 m 180 według broszury to 9 t, a ta mniejsza wartość w całym zakresie to jest dopisane, że w odległości 61 cm.

6180m to inna konstrukcja niż 6195m.ciezko znaleźć dane ale 6195r ma 11.4m, a np. 6180 13.75. Co do podnośnika to np valtra g ma 5700daN w odległości 61 cm. Arion 470 ma ok 5000 daN, taki 6185r ma 4800 daN. Jak na 200km taki podnośnik to zart. Zaczap mu horscha Express na bronie aktywnej, albo khuna venta czy sitere, zasyp do pełna i zobaczysz co znaczy taki podnośnik. Jest na yt kanał p. Martyniuk bodajże. Niedawno kupil sitere i próbował czy jego arion 430 sobie poradzi. No i nie poradził sobie z podnoszeniem. To samo będzie w JD. Zresztą poniżej wykres 6.185r

SmartSelect_20250418_215742_Brave.jpg