Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak to w F1 działa, ale w JD luzowanie hydrauliki dużo pomaga i jest warte dopłaty.

Co do ceny, to kupić bardzo okrojonego f1 po to aby mien fendta, to jak kupno jd M byle to był JD, bo wygody w tym nie ma.

Opublikowano
42 minuty temu, uzytkowniq napisał:

Nie wiem jak to w F1 działa, ale w JD luzowanie hydrauliki dużo pomaga i jest warte dopłaty.

Co do ceny, to kupić bardzo okrojonego f1 po to aby mien fendta, to jak kupno jd M byle to był JD, bo wygody w tym nie ma.

Podpowiedź mi bo nie wiem o czym mówicie, w normalnym ciągniku wrzucasz hydraulike na wolny spływ i jest luz a tutaj jak? 

Opublikowano
chodzi o te dzwignie przy gniazdach hydrauliki, bo jak zwykłe zawory nie elektro, to gdy zgasisz ciągnik i ruszysz wajchą od hydrauliki to schodzi ciśnienie z gniazd, a tutaj masz dźwignie przy sych gniazdach
  • Thanks 1
Opublikowano
Dokladnie tak jak mówisz przy elektrozaworach ma to pomagać. W tej cenie co podałem są jeszcze dwa przeglądy wliczone, opony TB, okablowanie isobus,łącznik hydrauliczny,oś i kabina miękkie przedni tuz reszta to jakieś głupoty.
Opublikowano
9 godzin temu, ZELKOW napisał:

chodzi o te dzwignie przy gniazdach hydrauliki, bo jak zwykłe zawory nie elektro, to gdy zgasisz ciągnik i ruszysz wajchą od hydrauliki to schodzi ciśnienie z gniazd, a tutaj masz dźwignie przy sych gniazdach

U mnie w valtrze wrzucam wolny spływ przy elektrozaworach i normalnie się podpina, także jak dla jedyny bajer tego że jak się zapomni w kabinie to na zewnątrz można ciśnienie spuścić

Opublikowano

A w podstawie tylko silnnik jest bo prawie wszystko to za dopłatą 🤔

Opublikowano

No drogo, za 380 netto to jest t174 active z przednim tuzem i womem

Opublikowano (edytowane)

Mówił, że 20 tyś dołożę i mam najmniejsza Valtrę T z takim samym wyposażeniem 

8 minut temu, ZELKOW napisał:

co to valtra zdrożała czy jak? 340tys netto za 115 koni ?

Juz wiesz skad moja miłość do AGCO? Nie dość, że rozjebali sieć dilerska bo do Korbanka miałem 60 km a do siedziby głównej mam 40 km ale nie... muszę kupić ciągnik od dilera oddalonego 180 km bo oni mają regionalizację. Jaja ze robią. 

Edytowane przez sumek666
Opublikowano
tak mały ciągnik w takim wyposażeniu to jest bezsens kupowania naprawdę to mfa na dyna 6 150koni kupisz o 20dychy drożej a za 6 dych więcej masz bezstoniówke, lub za 6 dych pume na cvt choc też diler mówił że mają droże to może już jet powyżej 400netto. Nie ogólnie za takiej mocy ciągnik to przesada jest a nic nadzwyczajnego ona nie ma
Opublikowano
kurczę u bliskiego dilera fendta/valtry/koboty stoi t214 na bezstopniówce z 2016 albo 2017 roku za 420 netto. Nówka sztuka , nie pokazowy. Cena bardzo dobra tyle że jakoś do valtry nie ciągnie...😁
Opublikowano

no jak to się mówi fendt to fendt... Choć osobiście uważam,że są delikatnie powiedziawszy przereklamowane. Zresztą cenę też trzymają na wysokim poziomie a awaryjność już niekoniecznie ale i tak wygodnie maszyny i przyjemne w obsłudze.... P.S Kurczę tu temat o cenach a ja jak zwykle o czym innym 😁😁

Opublikowano
22 minuty temu, ZELKOW napisał:

u nas się pozmieniali dilerzy case teraz dwa są w Lublinie i w sumie pasuje tylko ciekawe jakie ceny teraz są

Kobo to subdiler Kiśla więc nie ma co liczyć na super ceny ani u jednego ani u drugiego :)

Opublikowano
1 godzinę temu, johniy861 napisał:

kurczę u bliskiego dilera fendta/valtry/koboty stoi t214 na bezstopniówce z 2016 albo 2017 roku za 420 netto. Nówka sztuka , nie pokazowy. Cena bardzo dobra tyle że jakoś do valtry nie ciągnie...😁

Nie kupuj valtry na bezstopniówce, to strasznie plastikowa skrzynia a juz na pewno nie do ciągników powyżej 200km

W 2017r t234 versu na dosyć bogatym wyposażeniu z przygotowaną hydrauliką do GPSa, 423 netto, 16mth miała, była u jednego gościa na krótkim pokazie