Skocz do zawartości

Odpowietrzanie Case MX 110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziesięć dni temu zapowietrzył się nam Case MX 110 . Wujek próbował go odpowietrzyć ale przypadkiem urwał przewód od paliwa . Przewód jest już wymieniony .

Co zrobić żeby odpalić ten traktor ??? Dodam jeszcze że w lato też się zapowietrzył i odpowietrzenie jego trwało prawie cały dzień .

Czy wy też macie takie problemy z odpowietrzeniem swoich traktorów Case ???

Opublikowano (edytowane)

pewnie pompa rotacyjna,,, jeśli wszystko jest ok. to 5 sekund kręcenia ; 10 sekund przerwy; i tak z 10 razy na maksa. jeśli nie odpali to coś nie tak z pompą. po ostygnięciu rozrusznika daj mu paliwa z bańki umieszczonej wyżej jak pompa i przezroczysty wężyk, będziesz widział jak pompa zasysa. możesz jeszcze popuścić przewody do wtryskiwaczy i czekać aż wyraźnie zacznie z nich tryskać paliwo.

Edytowane przez Ginterpol
Opublikowano

Czasami potrafi zablokować się zawór ciśnieniowy w pompie rotacyjnej koło Łopatków paliwa jest słabe ciśnienie. Proponuje odkręcić boczek lup popukać jakiś drewkiem . UWAGA na zaworek .

Opublikowano

Po prostu był mocno zapowietrzony . Było dzwonione do serwisu , powiedzieli żeby odkręcić jakiś przewód . A mechanik jak to zobaczył to powiedział że przez to jeszcze bardziej się zapowietrzał .

Teraz mi John Deere 3400 nie chce zapalić :( Ale chyba gdzieś paliwo trochę przymarzło . Wciągnąłem go do obory to może odmarznie .

Opublikowano

Paliwo to jest bardzo pewne albo w baku masz z dołu ten smok co zasysa i na nim może być takie sitko obklejone syfem z paliwa musisz je odkręcić i wyczyścić bo to mogło przymarznąc miałem tak w CAse 4230

Opublikowano

W MF 255 miałem tak to mi gasł cały czas . W żniwa pojechałem z gnojem na pole . Była tam taka wąska polna droga przez kukurydze i tam mi zgasł . To jak ojciec Case przyjechał żeby go ściągnąć to już dwa bizony tam stały :P

Opublikowano (edytowane)

koledzy , ja mam takie pytanie.od czego może być kod błędu 14061 . Jeśli nie w tym dziale to prosze przenieść.Dziękuje

Oczywiście maxxum 110 x-line

Edytowane przez mysza103
Opublikowano

koledzy , ja mam takie pytanie.od czego może być kod błędu 14061 . Jeśli nie w tym dziale to prosze przenieść.Dziękuje

Oczywiście maxxum 110 x-line

U mnie w instrukcji na temat kodów błędów jest tylko to, że kod jest czterocyfrowy i pierwsza cyfra odpowiada za ogólne lokalizowanie usterki.

W Twoim przypadku jeśli kod jest pięciocyfrowy to pierwszą cyfrą jest "14" i odpowiada ona za usterkę "pulpit przyrządów". Niestety nie mam całych danych dot. kodów i oczywiście chcą aby skontaktować się z autoryzowanym dealerem...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez karola44
      Witam.
      Od dłuższego czasu zbieram informacje na temat starych serii traktorów international harvester x23 i x74.
      Przymierzam się do zakupu własnego traktora do okazjonalnego użytku domowego. Gospodarstwa rolnego nie posiadam, jakiś ogródek, który ewentualnie mógłbym w przyszłości powiększyć. Jednak często potrzebuje zapiąć trolla na tył i nim coś pogrzebać. Przyciągnąć kilka ton piachu, czy ziemi i później to zagospodarować. Przy tych wszystkich robótkach jest potrzeba wykonania kilku przelotów po około 15 km. 
      W domu jest dostępna siuntka, która jest własnością brata. Siuntka jaka jest wszyscy doskonale wiemy. Daje radę, ale jest bez kabiny i ogólnie nienawidzę tej konstrukcji.
      Ograniczeniem jest budżet. Wiadomo im taniej tym lepiej, ale okolice 20000 zł to taka realna kwota.
      Biorąc pod uwagę parametry techniczne c360, czyli moc około 50KM, wagę około 2,5T, udźwig podnośnika, rozmiary i zwrotność, prędkość jazdy naturalnym zamiennikiem dla siuntki jest IH 523, 553, 533, 633, 454. Lub czterocylindrowe 624,574,674. 
      Czy znajdą się tutaj użytkownicy tych traktorów i mogliby się wypowiedzieć na ich temat? Może właśnie mają porównanie z siuntką? 
      Jestem bardzo dużym fanem silników d179, czyli trzycylindrowego ih montowanego w tych ciągnikach. 

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Winner
      Witam, niedawno kupiłem Case MX100C z drugim kompletem kół do miedzyrzędzi, sprzedający twierdził że kiedyś gdy kupował ten komplet to szukał i dobrał prawidłowo rozmiary żeby przód zgrywał się z tyłem ale ja mam wątpliwości ponieważ przód jest w tym zestawie prawie łysy a tył z 85% jeszcze ma, może ktoś pomorze i sprawdzi czy dobrze dobrane wymiary czy trzeba inną kombinację. Chcę wymienić te łyse z przodu i nie chciałbym kupić opon które nie będą pasowały rozmiarem. Obecnie jest tak jak widać na zdjęciach.

• Przez marek_99
      Witam Mógłby mi ktoś powiedzieć Jak wejść w menu kalibracji skrzyni powershift Case Puma 140 z 2021r. Wiem że w NH trzeba wcisnąć dwa guziki na raz ale tu nie ma takiej możliwości. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Przez marek_99
      Witam Mógłby mi ktoś powiedzieć Jak wejść w menu kalibracji skrzyni powershift Case Puma 140 z 2021r. Wiem że w NH trzeba wcisnąć dwa guziki na raz ale tu nie ma takiej możliwości. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v