Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile wyciągają ciągniki ursus najbardziej chciałbym widzieć ile ciągnie c360 i 3p ale inne modele tez mile widziane ktoś zna strony z osiągami predkosci ciągników ursus i innymi albo moze ktoś sprawdzał sam ???? odpowiadajcie

Opublikowano
ale chodzi ci o prędkości maksymalne mozliwe do osiągnięcia czy prędkości na poszczególnych biegach przy nominalnych obrotach silnika ??

najlepiej to i to ale bardziej chodzi mi o maksymalna

Opublikowano
A ciekawe ile może wyciągnąć maksymalnie T25 bo w moim licznik nie działa?

wydaje mi sie ze też galancie jak kolega jachał t25 to nieźle prób ale nie wiem ile jechał. Myśle że z 25 może z 23 pociągnie :P

Opublikowano
ile wyciągają ciągniki ursus najbardziej chciałbym widzieć ile ciągnie c360 i 3p

Prędkości jazdy na najwyższym biegu przy nominalnych obrotach silnika

C330 - 23,44 km/h @ 2200rpm

C355M - 23,0 km/h @ 2000rpm

C360 - 25,34 km/h @ 2200rpm

C360 3P - 26,1 km/h @ 2250rpm

a prędkość maksymalną można sobie z proporcji obliczyć, tylko trzeba wiedzieć przy jakich obrotach dany ciągnik ma "odcinke" :P

Opublikowano
@Adki ziel na jakim liczniku???

jak na jakim od 30-tki :D:P na prawde tyle jachałem :D chyba ślepy nie byłem widziałem ile jest na licznku :D

raz sie ścigałem z wujkiem on był C-330 a ja zetorem 7211 to wujek mnie śmigną :)

Opublikowano
wydaje mi sie ze też galancie jak kolega jachał t25 to nieźle prób ale nie wiem ile jechał. Myśle że z 25 może z 23 pociągnie :P
mój kolega mówił że T25 jechał 50km/h ale wątpie czy to prawda
Opublikowano
mój kolega mówił że T25 jechał 50km/h ale wątpie czy to prawda

raczej sciemnial to raczej nie mozliwe choc moze i mozna by bylo coś takiego zrobić a jak by coś takiego było to by bylo o tom glosno mi taki kolo sciemnial ze mtz-em jechal 80 kmh ale ja w to nie uwiezylem bo to raczej nie prawda a nawet nie raczej tylko napewno

Opublikowano
ja 3p to max. 70km/h a normalnie na pełnym gazie 30km/h :D

A ja jechałem sześćdziesiątką sąsiada 120km/h :) oczywiście hamowałem spadochronem. Sąsiad rozbujał ją kiedyś do 140km/h ale popękaly mu linki od spadochronu i musiał pojechać pod taka dużą, duuużą góre żeby sie zatrzymać :)