Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, może się komuś przyda. Załączam porównanie prędkości efektywnych przy 1600 rpm przekładni Active8, 24 biegi i przekładni fullshift 19 biegów.  Zwracam uwagę na znacznie większe zmiany prędkości w środkowych zakresach roboczych przekładni Active 8 przez co np gdy mamy zapas mocy przy danej prędkości nie możemy z niej skorzystać bo przeskok na wyższy bieg jest zbyt duży. Dodatkowo poprzez nakładanie prędkości w różnych zakresach skrzynia 24 ma mniej przełożeń niż skrzynia 19 jednozakresowa. Chcę zwrócić uwagę że ta droga dwusprzęgłówka wcale nie jest taka fajna jak ją przedstawiają. Trzeba też wiedzieć że w active 8 są synchronizatory i poszczególne biegi są przy każdej zmianie przełożenia zazębiane a w Fullschift operują tylko kombinacje kilku sprzęgieł bez zazębiania.

prędkości puma.xlsx

prędkości MAXXUM.xlsx

Edytowane przez falcon83p
  • Thanks 2
Opublikowano

nie mam pojęcia,

czterocylindrowy silnik NEF o poj. 4,5 l z T6 spełniający normę EURO V na szczęście bez DPF, Adblue i inne pierdoły są, skrzynia bezstopniowa AutoCommand. kabina też z T6

co do wymiarów i możliwości to już mamy przecież T5 ElectroCommand więc w tej materii nic się nie zmieni pod względem gabarytów. 

https://nieuwetractorkopen.nl/2018/10/29/new-holland-t5-autocommand-op-aankomende-eima-2018/

Opublikowano
No tak tylko 140km w takim rozstawie to dalej i tak maly ciagnik.. zaczepisz mu 2.5t uprawowo siewny i bedzie niebo ogladal. Znowu T6 bez problemu z takimi maszynami bedzie chodzil ale do prac pomocniczych juz za duzy a szukam czegos ok 120 km do wszystkiego( tur,opryski, nawozy, uprawa, siew itd)
Opublikowano
14 minut temu, konio1011 napisał:

No tak tylko 140km w takim rozstawie to dalej i tak maly ciagnik.. zaczepisz mu 2.5t uprawowo siewny i bedzie niebo ogladal. Znowu T6 bez problemu z takimi maszynami bedzie chodzil ale do prac pomocniczych juz za duzy a szukam czegos ok 120 km do wszystkiego( tur,opryski, nawozy, uprawa, siew itd)

MF 5712

Opublikowano

MF spoko tylko od Korbanka. Od żydów z AGCO nie kupuj. Szkoda kasy. 

MF 5710 u Korbanka 192 tyś u żydów MF 5712S ponad 210 tyś. :)

Tyle wynikało z rozmowy na Bednarach. Pisze nowa cenę z pamięci ale na pewno nie było to mniej. No i serwisy tak że porobili, że niech ich... do Paczkowa (główna siedziba AGCO na chwile obecna) gdzie stoi mniej więcej 30 Valtr, z 50 Fendtów i jeszcze więcej czerwonych mam z 30 minut jazdy ale nie mogę kupić od nich tylko muszę od najbliższego dilera, skromne 160 KM ;)

Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.11.2018 o 08:26, konio1011 napisał:

Jeszcze nie bylem ogladac MF ale z przedni tuzem miekka osia turem i podlokietnikiem pewnie cena zblizy sie do 300 netto??

Za 6712S tak, ale bez tura i podłokietnika, 5712S tak z 20-30 tys. zł mniej. Tur śmiało + 30 tys. zł netto. Podłokietnik to sprawa wyższej wersji wyposażeniowej, będzie kosztował bardzo wiele (mimo że sam jest wart max. 3 tys. zł) jeżeli komuś nie zależy na dodatkowym wyposażeniu.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

w wersji bieda może... 

ja dostałem oferty od 270 tyś do 290 tyś 

- miękka oś, amor kabina, pneumatyczny fotel, podłokietnik SideWinder II

- opony 480 R28 600 R38. Michelin

- 4 elektrozawory

- przygotowanie pod ładowacz -> zawory międzyosiowe

- przedni TUZ (nieoryginalny, chyba Sauter)

- skrzynia DC 50 km/h co za tym idzie hamulce na przedniej osi

dla ciekawskich zrobiłem wycenę 2 identycznych ciągników z tą różnicą, że jeden miał skrzynię DC a drugi EC. 

różnica w cenie pomiędzy skrzyniami ok 12 tyś 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v