Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 23.01.2018 o 20:28, ZELKOW napisał:

Cześć forumowicze , wczoraj dostałem oferte na case pume 165 cvx z amort. ośki kabiny, z monitorem z 5 paramo elektrozaworów , z przednim tuzem , opony tył 650 r 42 treleborg i przód 54 r 30 i do tego isobus , grzałka bloku , kabina nie w skurzanej tapicerce , i oświetlenie 10 lamp ledowych , delerowi wyszło 670netto katalogowo albo 640netto ale po rabacie 390netto złociszy i nadal myślę że to dużo za dużo , może ktoś się orientuje ile mogą zejść z tej ceny ?

Też stawiałem na case-a ale cene taką mi zawalił że szkoda gadać więc udałem się do HN i za ciągnik z tym samym wyposażeniem i o model wyższy dostałem ofertę 30tys. mniejszą. Na drugi dzień sprzedawca case-a dzwoni i jak się dowiedział że rezygnuje bo dostałem lepszą ofertę to cena zeszła od razu do tej samej co NH, ale i tak go miałem w d...

• Like 2
Opublikowano
Dnia Monday, January 22, 2018 o 23:14, macin87 napisał:

Słabą sprzedaż to będą mieli bo za dużą marżę chcą. Liczą się jak za MF a to marki niebo a ziemia 

MF lepszy od Case? A tak z innej beczki to John 150M z dobrym wyposażeniem wycenił mi diler na 375 netto ale przy zakupie taniej by było na pewno. 

Opublikowano
Dnia 21.01.2018 o 09:04, Fugeo napisał:

Panowie jaki ciągnik z ładowaczem czołowym wraz z osprzętem do 190-195 brutto? Z wyposażenia ciągnika to klima, rewers elektro/hydrauliczny, obciążniki na tylne koła. Ważne jest aby ciągnik miał 2,55 metra wysokości maksymalnie.

Steyr Kompakt ma coś koło 2,5 metra. A z ceną do 190 brutto się wyrobi raczej.

Opublikowano

za maxxuma  125 cvx chciał 312netto. Chciałem 135cvx ale on upierał się na 125 i późniejszym tuningu do 135

Wyposażenie NH T6.165 AC to wentylator wiskotyczny, przedni tuz, amortyzacja osi i kabiny, fotel typ "comfort", radar, skrzynia eco, skórzana kierownica, 4 x ehr, sterownie wom podnośnik i 1 x ehr na błotniku, sterowanie tuz na zewnątrz, system zarządzania na uwrociach htc II, opony michelin szerokości standard, zaczep góra automat dól kula k80, zbiornik paliwa powiększony z osłoną 230l, radio, wom 540/540e/1000, oświetlenie led 8 szt., monitor intelliview IV, stabilizatory belek zwykłe, instalacja pneum. jedno- i dwuobwodowa, kabina zwykła bez panoramy

Cene sobie znajdź już nie raz ją podawałem ^_^

MF wizualnie jest jakby lepiej wykonany a czy lepszy to nie wiem

Opublikowano (edytowane)

NH to chyba 7tys. a case 10tys. steyr 11tys. jakoś tak to było ale z tym jest różnie ile razy się pytasz to za każdym razem inna bajka xD

EC w NH to nie wiem nie brałem w ogóle go pod uwagę ze względu na brak podłokietnika sidewinder wolałbym claasa

multicontroler w case to była w podobnym zestawieniu było jakieś 40tys. ale cvx i tak mi zawyżył to i sądzę że multi też- ale zależało mu abym jednak tego cvx brał

Edytowane przez macin87
Opublikowano
1 godzinę temu, grucha18 napisał:

Wiesz jaka jest różnica w cenie między T6.165 a T6.155 albo odpowiedników w Case i czy duża jest dopłata do AC względem EC?

Sam podłokietnik poniżej 10 tys, cvx 30 tys.

Opublikowano
Dnia 24.01.2018 o 21:09, macin87 napisał:

Też stawiałem na case-a ale cene taką mi zawalił że szkoda gadać więc udałem się do HN i za ciągnik z tym samym wyposażeniem i o model wyższy dostałem ofertę 30tys. mniejszą. Na drugi dzień sprzedawca case-a dzwoni i jak się dowiedział że rezygnuje bo dostałem lepszą ofertę to cena zeszła od razu do tej samej co NH, ale i tak go miałem w d...

No tak tylko ten model Nh większy od tego case mniejszego prawie niczym się nie rożni, a to dlatego że niby ten nh co podałeś to model T6.165  i tak naprawdę ona będzie miał około 140 km czyli prawie tyle co ten case więc dla mnie pisanie że o model większy to żaden argument, znam ten przypadek dobrze bo był u nas przedstawiciel nh jesienią i miał być nh o mocy 200km, wszystko ładni gdy cenę porównywaliśmy do innych marek o tych samych km, wszsytko nagle się zmieniło gdy powiedzieliśmy, że będzie chodził z maszyną o zapotrzebowaniu około 200km miała to być przyczepa objętościowa około 40m3 i ma mieć lekki zapas mocy i wtedy nagle zaproponował nh o 30km większego gdy zaczeliśmy go męczyć dlaczego byłby lepszy to wyszło że np nh T7.210 ma zaledwie 180km i będzie miał cięzko i że jak chcemy aby miał realne 200km to musi być nh T7.225 albo cos większego i wtedy cena prawie się równa z casem choc i tak taniej jak jh 200 km

Opublikowano
6 godzin temu, szymon1105 napisał:

No tak tylko ten model Nh większy od tego case mniejszego prawie niczym się nie rożni, a to dlatego że niby ten nh co podałeś to model T6.165  i tak naprawdę ona będzie miał około 140 km czyli prawie tyle co ten case więc dla mnie pisanie że o model większy to żaden argument, znam ten przypadek dobrze bo był u nas przedstawiciel nh jesienią i miał być nh o mocy 200km, wszystko ładni gdy cenę porównywaliśmy do innych marek o tych samych km, wszsytko nagle się zmieniło gdy powiedzieliśmy, że będzie chodził z maszyną o zapotrzebowaniu około 200km miała to być przyczepa objętościowa około 40m3 i ma mieć lekki zapas mocy i wtedy nagle zaproponował nh o 30km większego gdy zaczeliśmy go męczyć dlaczego byłby lepszy to wyszło że np nh T7.210 ma zaledwie 180km i będzie miał cięzko i że jak chcemy aby miał realne 200km to musi być nh T7.225 albo cos większego i wtedy cena prawie się równa z casem choc i tak taniej jak jh 200 km

Kolego radze zapoznać się z dokładniej z danymi technicznymi. To co na masce nie zawsze jest moc to tylko oznaczenie

Opublikowano (edytowane)

Puma 165 i T7.210 mają te same parametry mocy i momentu.

Najmniejsza Puma150- 150 km, najmniejszy T7.165 - 140 km.

Moc znamionowa tj przy 2200rpm.

Edytowane przez falcon83p
Opublikowano

Case Farmalla 75A - poprawiona wersja np. zwolnice planetarne do tego klima, kabina de lux, radio fotel pneumatyczny, euro haki, rewers hydrauliczny, skrzynia 12x12, 40 km/h - cena waha się w granicy 115-119 tys netto. Wysokość ciągnika 2,49 m

Co sądzicie o tym ciągniku? Osobiście siedziałem w Farmallu 85A i jest pod mega wrażeniem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v