Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy Ja wiem, ktos tu pisal niedawno ze w t6 jest ciasno. Ja mu na to odpisalem ze w nh do 75 koni jak np t4s to jest dopiero ciasnota. Co do Steyra to brakuje mi amortyzowanej przedniej osi. Ciagnik u mnie robi w transporcie (nowy, zarejestrowany, wszystko sprawe), dlatego to by sie przydalo wtedy.  

Edit: Damian a Ty co rozwazales procz Steyra ?

Edytowane przez SZKOPSSON
Opublikowano
33 minuty temu, SZKOPSSON napisał:

Claas Arion 410, a co do walka to po co Ci predkosc 1000 w ciagniku 90 km ? Nie lepiej bylo brac najbardziej rozbudowany wariant skrzyni 40x40.

Porównanie steyer kompakt do claasa ariona nie ma żadnego sensu gdyż to innej klasy ciągniki pod każdym względem (oczywiście arion znacznie lepsza  opcja)              ciągnik większy i pod każdym względem lepszy musi być po prostu droższy

• Like 2
Opublikowano

Dla mnie byla wazna hydraulika i przelozenia, Steyr ma 63 l pompe, claas 60, skrzynia z biegami pelzajacymi Steyr 40x40 claas 32x32, i latwosc stwrowania oba maja multicontroler, Steyr ciut krotszy no i brak amortyzacji przedniej osi. Steyr ma DPF a claas add blue, wiec albo czekasz na wypalenie albo dolewasz, no i co do ceny to Steyr wtedy byl tanszy, wybor byl oczywisty. 

Opublikowano

@SZKOPSSON: deutz fahr 5100g (dealer daleko i 20k więcej), nh t5.85 (słaby serwis i brak Multicontrolera), john deere 5m ( niewygodna skrzynia w moim odczuciu). Dostałem jeszcze oferte na ariona 410 za 180 netto, ale potrzebowałem mniejszego ciągnika. Do Steyra skłonił mnie bliski serwis, dobry silnik i Multicontroller.

Opublikowano

Arion za 180 tys to pewno podsawa jak Ja chcialem z rozbudowana skrzynia i miekka oska to ponad 200 tys. Dlatego wzialem Steyra. Na df nie patrzylem, kubota odstraszała jakoscia, mf mial 3 cylindrowy silnik, co do nh to wychodzil taniej ale w gorszym wyposazeniu i ten mulicontroler wyszedl w sumie jak za darmo ;)

Opublikowano (edytowane)

W 2016 jak bralem to seria t5.95 , 105 i 115 i nie oferowala takich bajerow, co by nie mowic to ulatwia prace na uwrociach wszystko masz doslownie pod placem ;)

Edit: Damian pytales czy opuszcza mi podnosnik przy wylaczonym silniku, nie opuszcza i nie powinien opuszczac.

Opublikowano

Ja w równo rok temu pożałowałem 15 k netto i wybrałem NH (różniły się tylko multikontrolerem w którym był chyba tempomat), i choć wszystko działa jak powinno to trochę żałuję że nie dołożyłem. Teraz pewnie dałbym i dwie dychy żeby nie machać rękami z dźwigni zmiany biegów na podnośnik potem rewers, gaz ręczny i tak w kółko. Tak więc Panowie nie żałować kasy brać wszelkie udogodnienia bo później nie da się tego odmienić, bo to nie TV za 3 tys. że za rok kupicie sobie drugi taki "wymarzony" a ten oddacie dzieciakom lub dziadkom.

A co do prędkości wałka 1000 to beczkowóz napełniam na tym, prawie bez gazu a ciągnie jak szalony 😉

• Like 1
Opublikowano

sumek666 napisał:

Z tego Steyr to taki Multicontroller jak ze mnie baletnica.

Napisałem, że w T5 jest ciasno a nie w T6. 

Takie rozwiązanie ma też T5 ale modele 100,110 i 120

od kiedy t5 ma coś w rodzaju Multicontrollera? Pokaż jakieś zdjecia.

Opublikowano

Damian wrzuc zdjecie sterowania walkiem od Siebie bo mnie Ciekawi ;) widzialem zdjecie w galerii i widze przeniesiona skrzynke narzedziowa i inny zbiornik, tez ma 115 litrow czy mniej ? Skoro sie skrzynka zmiescila.

Opublikowano (edytowane)

Nie mozliwe nie tworz glupot bo w katalogu sprawdzilem i jak bylo tak jest 115 litrow, a i ta twoja dzwignia od walka wom obsluguje tylko dwie predkosci 1000 i 540 dlatego chcialem zdjecie ;)

71FE9635-7779-4F18-BA61-76D888246D5A.png

Opublikowano

te dane są przestarzałe, od końca 2017 było już 160, u mnie w instrukcji też jest 160 i mierząc też tyle wychodzi. Tu są aktualne dane: https://konedata.net/traktorit/new-holland/new-holland-t5-75-t5-115-2017/ A sterowanie wałkiem mam tak jak tu: https://www.traktorpool.pl/details/ci%C4%85gniki/Steyr-4075-Kompakt-ET-Profi/4391807/

Opublikowano (edytowane)

To sa dane z oficjalnej strony steyra a Ty linkujesz do modelu t5 ktoremu odpowiada case luxum i Steyr Multi a nie kompackt.

edit: to wrzuc fote instrukcji jak sie upierasz

Opublikowano

Wychodzi na to ze tak i producent i kondeta ich nie zaktualizowali na swojej stronie. Czyli co zmodernizowali zbiornik, lusterka, inny uklad swiatel na przodzie i cena +20% do góry 😆 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v