Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czemu Claasa? Wiesz o jakiego dilera chodzi? 

Bo ów Agro Rami ma przez płot Claasa i wiecej zielonych wyjezdza niż biało-czerwonych 😂 jak już to niebieski bo ładniejszy i bardziej mi podłokietnik pasuje w niebieskim 

Opublikowano
Dnia 28.01.2019 o 13:34, sumek666 napisał:

Brać. Nie tylko przy turze się przydaje. Ja lubię jak mam jedno w ciągniku i sobie wieczorem możesz odsłonić i masz troszkę jaśniej w kabinie ;)

Ile jest dopłaty bo chyba nie majątek?

Do T6 2,6k, do T5 nie wiem bo mi handlowiec zapomniał doliczyć. Generalnie patrząc na cenę T5 w porównaniu do T6 (kilkanaście tysięcy różnicy) w NH i cenę 6MC w stosunku do 6M w JD można stwierdzić że te kompakty (T5 i MC) są nie warte zakupu i producenci na tych ciągnikach mają największy biznes. W szczególności NH bo T5 do T6 to dzień do nocy. Ponad tona różnicy w wadze i 2,5t w DMC to kolosalna różnica. W dodatku inny silnik. Ale co zrobić gdy potrzebujesz ciągnika do tura. Dla mnie trochę dziwnie by wyglądał T6 wozacy belki ze sloma 😂 no i spali przy tym na pewno więcej od T5

Opublikowano
20 godzin temu, sumek666 napisał:

Czemu Claasa? Wiesz o jakiego dilera chodzi? 

Bo ów Agro Rami ma przez płot Claasa i wiecej zielonych wyjezdza niż biało-czerwonych 😂 jak już to niebieski bo ładniejszy i bardziej mi podłokietnik pasuje w niebieskim 

Dillera nie znam ale sam rozwazalem zakup Ariona 85 koni mocy nominalen a 90 maxymalnej tez ma multicontroller 

Opublikowano
32 minuty temu, sumek666 napisał:

Tomek a wiesz, że niebieski to T4S

Ale wiesz  Case  ma silnik  który odpalił za 1  razem a  nie jak w  NH :PPPPP

Opublikowano

małe z grupy CHN są nie dopracowane wiem bo znajomy case  ma małego i dużego i duży od początku jest ok a mały coś mu dolega i tak samo jest z nh 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Baarth napisał:

Ale wiesz  Case  ma silnik  który odpalił za 1  razem a  nie jak w  NH :PPPPP

Wiedziałem  że to tureckie badziewie ale nie sądziłem że może mieć aż tyle usterek w jednym egzemplarzu jednocześnie.Druga sprawa To cwaniactwo dilera który takie coś wcisną klientowi .Taki ciągnik należało by wymienić na inny nowy egzemplarz a nie ściemnia że na serwisie nie takie rzeczy robili.

Osobiście skierował bym sprawę do sądu.

14 godzin temu, sumek666 napisał:

Tomek a wiesz, że niebieski to T4S

Wiem,wiem:) 

Oj sory wlepiłem posta pod postem.

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano (edytowane)

Pytanie cena za nh T5 100

Pierwsza opcja ciągnik z placu:

- 188 tys netto

- koła 540/34, 480/24

-klima

- obciążniki 

I jakieś pierdoły

2 opcja zamowione :

- 540/38 480/28

os amortyzowana

przedni tuZ

obciazniki w kołach 

felga pełna

klima 

Kabina amortyzowana (chyba standard)

i światła LED

a reszta ja w poprzednim 

cena 220 netto do negocjacji 

który lepiej się opłaca ? I czy w ogóle się opłaca czy kombinować coś jeszcze z opuszczeniem ceny?  Z tego 220 tys mysle że 10 tys opuszcza ?

Edytowane przez damianbmw1
Opublikowano

Dobre z nich aparaty w tym Koobo :) Byłem po wycene  maxxuma . Miała być dobra cena a krzyknęli 275 netto. Jak powiedziałem że niebieska konkurencja ma to samo na lepszej skrzyni za 20k taniej to eeeeee a ma pan oferte?? To ja zaraz pójde do kolegi itp. I nagle sie okazało że może być taniej :) 

Kisiel jest głównym dilerem jak się bardzo uprzesz to na pewno Ci sprzedadzą. 

Opublikowano

właśnie o to mnie sie rozchodzi, tam na Budowlanej to jest tylko budynek do sprzedaży maszyn a co z serwisowaniem w razie "W" ?? też mi sie wydaje, że jak bede chciał kupić to jade na Swidnik i mam wyjebane. 

i taka ciekawostka: wczoraj se działam na podwórku a tu zajeżdża pewien pan firmowym pikaczento, wita sie i z grubej rury "Słyszałem, że szukasz maszyn" o.O 

Opublikowano
1 godzinę temu, Shaun napisał:

właśnie o to mnie sie rozchodzi, tam na Budowlanej to jest tylko budynek do sprzedaży maszyn a co z serwisowaniem w razie "W" ?? też mi sie wydaje, że jak bede chciał kupić to jade na Swidnik i mam wyjebane. 

i taka ciekawostka: wczoraj se działam na podwórku a tu zajeżdża pewien pan firmowym pikaczento, wita sie i z grubej rury "Słyszałem, że szukasz maszyn" o.O 

Ja dobrze do ronda przy Gali nie dojechałem jak dzwonił ich cały dyrektor handlowy i proponował "indywidualną wycenę". A byłem tam ledwo 15min wcześniej :) Ja rozumiem że może Case deko droższy ale nie 20k na gorszej skrzyni ( Dynamic Command vs 16/16 w Case). 

Po tym wszystkim chyba jednak skłaniam się ku niebieskiemu, ani kobo ani kisiel narazie nie są znani z serwisu jak to u nich wygląda i może być różnie. A z rolmaxem znajomi mieli doczynienia i opinie są ok. 

Opublikowano (edytowane)

Ta skrzynia  23/23 lub 24/24 z CNH przypada do gustu, gdyż ma 8 biegów przełącznych pod obciążeniem bez sprzęgła. W zakresie B masz prędkości do większości prac polowych orka, agregat uprawowy ,talerzówka czy  też gruber wbijasz biegi klawiszem bez sprzęgła i zatrzymywania się, ponad to skrzynia w standardzie ma tryb automatyczny który dobiera sam przełożenia w polu i transporcie. Opcjonalnie dostępna jest funkcja sprzęgła w hamulcu za kwotę około 2 tyś. zł. Słabą stroną tej skrzyni jest jedynie fakt iż jest ona stosunkowo nową konstrukcją i mamy na ten czas, mało wiedzy na temat jej żywotności.

Edytowane przez tomek15h
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wklejam fragment wyceny dilera NEW HOLLAND t 6 145 na dowód tego że podstawowa wersja skrzyni DC 40 km/h  to 23 /23 -Bieg 24 jest nadbiegiem montowanym przy ECO 40 km/h oraz 50 km/h .Potwierdzona informacja również w CASE.

SILNIK: Moc według normy (ISO TR14396 – ECE R120) T6.145: Moc znamionowa: 85 kW / 115 KM; z EPM: 96 kW / 131 KM*  Moc maks. (ECE R120): 92 kW / 125 KM; z EPM: 107 kW / 145 KM* Maks. moment obr. bez / z EPM: 528 / 590 Nm przy 1500 obr./min; Moc znamionowa osiągana przy obrotach silnika 2200 obr/min EPM = Engine Power Management (Zarządzanie Mocą Silnika) *-moc podana w wyciągu ze Świadectwa Homologacji FPT TIER 4B, 4,5 dm3, 4 cylindry, 4 zawory na cylinder Turbo intercooler, Common Rail,  Selektywna Redukcja Katalityczna (Hi-SCR AdBlue)  Engine Speed Management (ESM) Zarządzanie Obrotami Silnika   Zbiornik paliwa poj.: 195 l Zbiornik AdBlue poj.: 39 l Czujnik wody w paliwie PRZEKŁADNIA: Skrzynia biegów: półautomatyczna Dynamic Command 24x24 lub 23x23 8 biegów zmieniane pod obciążeniem 3 zakresy Sterowanie elektrohydrauliczne 4x4 (4WD) 

Dla kolegów którzy pytają o wycenę tego modelu trzeba dodać jeszcze pozostałe wyposażenie ,a więc: przedni podnośnik ,miękka przednia oś,zawory hydrauliczne manualne 4 szt. sztywny dzoj ,koła 420 przód,520 tył,skrzynia 40 km/h.oświetlenie robocze 8 led.

Cena styczeń 2019 : 259 000 netto -dodam że odpowiednik CASE maxxum multikotroler 115 wychodzi 20 tyś netto drożej.

Edytowane przez tomek15h
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v