Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wziąłeś Claas bo ma silnik CNH. A jaki silnik ma Steyr!?🤔 

Spójrz na poprzednią stronę. W T6 mogę usiąść normalnie na miejscu pasażera. Nie wygodnie ale normalnie o mogę się wyprostować. W T5 na pewno nie usiądę tak żeby chociaż nogi wyprostować. Jak to kolega Bartek mówi też mam budowę czolgisty ;)

Opublikowano

Sztajer (kompakt) ma silnik F5C z FPT znany także z sadowników, Claas to samo ale nie wiem gdzie produkowany.

na innym forum wyczytałem, że ten silnik nie lubi jak zaraz po fabryce dostanie w kite bo później może szczać uszczelnieniami

@sumek666 te nowe silniki maja juz DPF, co nie ??

Opublikowano

@sumek666 wiem, że nie trzeba Ci tłumaczyć, ja mówie o nieco mniejszych traktorkach jak np Elios czy Kompakty  Steyr, któryś Farmall to samo, głównie na silniku F5C 3,4l właśnie do 100 KM.  Dla Ciebie to już zdecydowanie 4,5l

nowe dostępne od 1.1.2019 o normy mnie chodzi

Opublikowano

Zle zroumieliscie Classa rozwazem bo ma silnik cnh jak Steyer a tego drugiego wybralem bo lepszy stosunek ceny do jakosci mial, to raz i silniki cnh 3,4 mialy dpf juz od jakiegos czasu, teraz nie wiem czy jest to laczone rozwiazanie jak w john deere czy tylko samo ad blu ale wydaje mi sie laczone bo musza spenic bardziej rygorystyczne normy emisji spalin

Opublikowano

A to chyba nic się nie zmieniło. Aktualnie jest normą Tier 4B z tego co mi wiadomo. 

W T5 jest tylko 3,4l więc wyboru nie mam. Dopiero w T5 AC ma byc silnik, kabina i AC z T6

Szkopson masz rację i nie. Silniki 3,4 spełniające normę Tier 4A czyli T5 starsze miały DPF natomiast nowa T5 EC spełniająca normę Tier 4B ma zamiast DPF układ Hi-E SCR maja Adblue

Opublikowano

Kupuj classa bedziesz mial 4,5 silnik. Steyr kopmact to odpowiednik farmall c, farmall u to odpowiednik Steyr Multi i w obydwu przypadkach byly silniki 3,4 ktore wykrecaly 114 km mocy

Opublikowano

Spotkałem się z opinią przedstawiciela masseya był u kolegi, że John przechodzi te nowe normy a reszta musi dołożyć prawdopodobnie DPF ale od jakiej mocy tego już nie wiem jakie modele będą w to włączone

Opublikowano

Tez tak slyszalem z tym, ze silniki JD mają po 30 lat (chyba) i są najbardziej obdarowane ekocudami. 

W Arionie 420/30 odpycha mnie ta skrzynia. Po prostu. Nie mam przekonania do niej. Jakaś taka plastikowa mi się wydaje ;)

Najlepiej jakby do T5 wsadzili Dynamic Command to byłby cud miód i malinki 😍🤩🍯🍇

Opublikowano
5 minut temu, damian12345 napisał:

z tego co słyszałem to dyna nigdy nie miała problemów z trwałością.

To żeś mi humor poprawił 😅😂🤣 dobre dobre 👍👌👏 dzisiaj kabaret mogę odpuścić. :D

a na co mnie dualcommand? Ja chce Dynamic Command

Opublikowano

A AC czemu nie chcesz w T5? Wygodniejsza jeszcze bardziej niz DC. Co to steyra multi mi roztaw 242cm a NH T5 238 zawsze to jakas roznica + podnosnik 5600kg Ogladalem steyra 4120 multi przedni tuz amortyzacja osi i kabiny opony 480 i 600 ogolnie. praktycznie full bez walka i gps to chciali 240 netto do negocjacji. Ale fakt porownujac do T5 to w kabinie nh bardzo odstaje. Skrzynia tez jest inna 32/32 z automatyka np w transporcie gaz do dechy i sam zmienia wszystkie biegi no i eco bieg takze troche roznic jest do T5 stad te 20-30 tys roznicy

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, SZKOPSSON napisał:

Zle zroumieliscie Classa rozwazem bo ma silnik cnh jak Steyer a tego drugiego wybralem bo lepszy stosunek ceny do jakosci mial, to raz i silniki cnh 3,4 mialy dpf juz od jakiegos czasu, teraz nie wiem czy jest to laczone rozwiazanie jak w john deere czy tylko samo ad blu ale wydaje mi sie laczone bo musza spenic bardziej rygorystyczne normy emisji spalin

Jak brałeś pod uwagę claasa ariona i steyera multi to silniki są zupełnie inne 4,5 l u claasa (jak w T6)3,4 w multi  😉

• Like 1
Opublikowano

sumek666 napisał:

Tez tak slyszalem z tym, ze silniki JD mają po 30 lat (chyba) i są najbardziej obdarowane ekocudami. 

W Arionie 420/30 odpycha mnie ta skrzynia. Po prostu. Nie mam przekonania do niej. Jakaś taka plastikowa mi się wydaje ;)

Najlepiej jakby do T5 wsadzili Dynamic Command to byłby cud miód i malinki 😍🤩🍯🍇

W nowej serii t5 Ac ma być też możliwość założenia DC

Opublikowano
5 minut temu, kewin123 napisał:

Jak brałeś pod uwagę claasa ariona i steyera multi to silniki są zupełnie inne 4,5 l u claasa (jak w T6)3,4 w multi  😉

Wiem sam to pisalem pozniej chodzi mi o to ze tego samego producenta, ludzie chwala i chcialem kupic wlasnie FTP

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v