Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na tyle hektarów to ci poczciwy ursus wystarczy nowy z fabryki, jeśli Ci nie odpowiada to weź sb kubote, na pewno u cb nie będzie się przemęczać no i za dużo mth przez rok nie zrobisz, albo pronarka, twój wybór, ale osobiście wolałbym używanego JD 6630 wziąść na twoim miejscu.

Opublikowano

Wiem jedno na pewno nie bierz zetora sam mam forterre z 2009 r. i sprzedaje i mam zamiar kupić renault ares 710.

Ale jeśli chcesz kupić nowego to bierz ursusa mam 10014h i jestem zadowolony ;)  

Opublikowano

Awaria za awarią nosi imię ZETOR!

I tego stanowczo odradzam :)

I do tego jeszcze sa drogie jesli by podliczyć wszystkie dodatki które juz teraz inne ciagniki mają w standardzie.

Co do koncernu CNH, ma on pod soba trzy marki: Case, Steyr i New Holland.

Ktoś powie że to to samo. Tak zgodzę sie, lecz diabeł tkwi w szczegółach.
Przyjrzysz się każdemu z bliska to zobaczysz różnice. Założeniem tego ze koncernu jest że New ma być najtańszy, więc wiadomo co za tym idzie.
Jeśli chcesz zapłacić więcej to bierz John Deere'a albo Fendta, po prostu sa lepsze. Nie dużo ale jednak trzeba im to przyznać.

McCormick super ciagnik lecz niestety też sie ceni.

Jeśli Claas to tylko kombajny, ciągniki nie zadowalają.

Opublikowano

Wszystko zależy ile masz kasy na ciągnik.Jeśli masz mało to bierz NH po 5-6 latach sprzedasz i kupisz cos lepszego.Jak masz więcej kasy polecił bym JD w gorszym wypasie ale to jelonek więc sam wiesz. :)

Opublikowano

powiem tak twoje pieniądze twój wybór w tej chwili do wyboru do koloru ja będę mówił tylko ursus ktoś inny fend kolejny newholland, zetor lub inny, najlepiej obejrzyj najtańszego, najdroższe pośrednie porostu wiele maszyn i zadecyduje co jest dla ciebie najważniejsze i który przemawia do ciebie. a tak od rzeczy ja jak kupowałem to przeznaczane na ciagnik 500tys miała być valtra ale po obejrzeniu i przeanalizowania za i przeciw wyszedł ursus i troszkę innych maszyn za cenę tylko ciągnika

Opublikowano

chłopie bierz ursusa 11054 naprawde super poco płacic 250000 jak masz porządny ciągniczek i kiedyś dołożysz i masz za 250000 nowego ursusa c 380 jest super narescie ursus robi poządne ciągniki

Opublikowano

Ursus i porządne ciągniki proszę Cię....

moim zdaniem najbardziej optymalna propozycja (cena/ jakość) to case farmall 115 na taki areał powinien wystarczyć i jeszcze z zapasem do 40ha.

tylko przydał by się serwis w okolicy, bo to jednak ułatwia sprawę.

Opublikowano

Jedyne ciągniki jakie brał bym pod uwagę to fendt, valtra, john deere i z CNH. w tym budżecie to raczej Nh lub case. Ważne jest to że w tych ciągnikach widać XXI wiek, a nie jak w jakimś ursusie.

Opublikowano

skąd to źle nastawienie do ursusa komentarz ursus złom ale dla czego? jakieś konkrety dlaczego tak a nie inaczej piszcie konkrety by pomóc w wyborze autorowi tematu podawajcie konkrety a mię zasłyszane co dana marka parę punktów za lub przeciw tylko szczegóły

Opublikowano

ciagniczkiem bede robil wszystko wiec nie moge sobie pozwolic na to zeby dzwonic po serwis i zeby stal nie urzytkowany ;) 

Chce ciągnik bezawaryjny i ekonomiczny ;)

zalozylem temat zeby was sie podpytac co kto ma i na podstawie wlasnego ciagnika zeby wydal opinie o marce czy warto, czy nie warto kupywac taki czy inny ciagnik ;) ;)

Opublikowano

Kup 2 belarusy, jeden stoi, jak się zepsuje bierzesz drugi, a koszty eksploataci i napraw i tak wyjdą mniejsze niż w jednym zachodzim ;) Ale poważnie zastanów się, bo prostota tych maszyn i koszty części są śmieszne dosłownie śmieszne, żarówka do jd kosztuje tylke co sprzęgło do ruska ;D

Opublikowano

kolego najlepiej przejrzyj fora z danych marek od 2000 roku jakie i ile mają usterek
nie znam osobiście ale z tego co wiem są to proste ciągniki i bardzo podobne do ursusa.
mam pytanie do miłośników zachodnich marek jakim cudem ciagnik moc nominalna 90km a masakra czy pod obciążeniem ponad 100?

Opublikowano

Nie wiem jak tam u ciebie z opłacalnością produkcii ale ja bym się z tym areałem na top of the top nie porywał. Lepiej wziąć coś tańszego i mieć jakiś zapas kasy np na maszynę i serwis,