Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To niemozliwe ze jest tańszy on johna przecież był umnie ostatnio przedstawiciel i ze fend 412 kosztuje 300 tys netto a john kosztuje 240tys ale bez tej szkrzyni a za szkrzynie 40tys wiecej tylko ten jon miał 120 km i 6 cyl

jest mozliwe, jak nie wiesz to sie kluc. jedz sobie kiedys do dilera i sprobuj wyposazyc johna to sie przekonasz

Opublikowano

popieram kolegow, w JD jest troche inaczej niz w fendzie, sa wersje Classic, Basic, Comfort i Premium i w zaleznosci co sobie chcesz musisz przejsc do wyzszej wersji z ktorej nie mozesz zdjac zbednych bajerow, chodzi tu np o system zarzadzania moca ktory dostepny jest tylko w premium, a ta wersja jest drozsza o 10tys euro netto.

Opublikowano

Jest tak jak piszecie w Jelonku i NH i te ciągniki się super sprzedają bo rolnicy nie chcą skomplikowanych i dobrze wyposażonych... chociaż w korniku jest jeszcze bardziej ubogo w standardzie a cena wysoka że hoho. Ja mam już problem nieraz bo ciągnik ma EHR, tak niektórzy chcą 130-140 konny ciągnik bez i elektroniczne rozdzielacze hydrauliki... jeden z potencjalnych klientów kupił jelonka 140 koni wszystko mechaniczne za 267000 netto a ja mu oferowałem 140 Maxxum MC za 249 000 brutto... sprzedawca Jelonka dobrze go w kanał załadował z ta ceną a rolnik jeszcze się cieszył że tak tanio kupił;/ cóż miał lepszy marketing niz ja;d

Opublikowano

Ja z kolei bardzo sobie chwalę taki sposób "stopniowania" ciągników i tego że można dobrać różne wersje wyposażenia a nie tylko "full co się wypasł "biggrin.gif -już tłumaczę dlaczego-moim JD jakieś 80 % czasu jeździ mój Starszy-wyobraźcie sobie że 3 lata zeszły żeby namówić go do używania na panelu EHR przycisków szybkiego podnoszenia i opuszczania (do tego czasu cyfry na panelu powycierał-ręka ciężka biggrin.gif ),dźwigni hydrauliki używa "z łaski" i ciągle narzeka że w Zetorze lepiej smile.gif (kompletnie nie mam pojęcia dlaczego)-daj takiemu SCV ,jakiś terminal,HMS czy inny TMS-i co -ano kupa smile.gif -podejrzewam że wielu z nas tak ma -i wtedy taki prostszy ciągni to wybawienie jest-bo inaczej powie że za skomplikowany-i jeździj sobie sam smile.gif -rozumiem że co młodsi koledzy z pewnością uwielbiają jazdę ciągnikiem -ja z kolei z chęcią mogę oddać to zadanie...

Opublikowano

Ja uważam że te stopniowanie too tylko po to by wyciąć jakiegoś dobrze nieuświadomego w cenach klienta. Ostatnio jak zobaczyłem u klienta JD Claasic 6330 za 240 tys brutto to mi czapka sie podniosła. Nawet brak dolnego zaczepu, lusterka na zwykłych drutach, 4 lampy robocze w dachu, 2 z przodu 2 z tyłu, bez obciążników, opony 380 przód tył 480 bodajże, tylne wieszaki nawet cieńsze jak w C330 i jeszcze taka kasa...

Opublikowano

premium 6530 to chyba 65 tys euro (nie orientuję się za bardzo bo polowałem na inny model ale padło na inną markę :D )ale oni mają inne przeliczniki bo co chwila zmieniają wyskość kursu i to jeszcze zależy jaki model

Opublikowano (edytowane)

A znów mój tata chce własnie johna bo mowi ze najtanszy i chcieli w premium mu sprzedac 260 tys 6cyl i os amortyzowano a fendta 412 za 300 tys

Nie cytuj poprzednich postów!!!

Edytowane przez robertbara
Opublikowano

Jak byłem u dilera JD i dobierając wyposażenie poczułem się jak w salonie mercedsa,bo byle pierduła to dodatkowe wyposażenie no i oczywiście euro,kupujac sprintera trzeba było zapłacić za kawałek sklejki na podłodze kilka set euro,tak samo jest z JD,byle jakiś guzik na błotniku ,halogen dodatkowy,jakieś radio, to trzeba bulić i to jaką,kase,myśle że inne firmy lepiej wypadają jeśli chodzi ocene i wyposażenie,ale to JD,PRESTIŻ,mając kilkadziesiąt ha napewno kierował bym się ceną a nie bajermi i marką.

Opublikowano

miszka racja każdy traktor radio standart a w jd za dopłatą a kupują ciągnik to musisz porównywać ciągniki z taką samą specyfikacją bo czasami jak dojdzie do zakupu to się można nieźle zdziwić :D

Opublikowano

tez mam takiego ojca ale wtedy wsiadasz ustawiasz mu wszystko co potrzeba do danej pracy i niech jezdzi, moim zdaniem dzieki elektornice zmniejsza sie ryzyko popsucia ciagnika z winy uzytkownika np. rewers elektrohudrauliczny usprawnia nawrotu i pilnuje aby nie "spalic" sprzegla

co do JD to zawsze trzeba porownac cene z inna marka w 100% tym samym wyposazeniu. Gdyby dobrac do JD AutoPower to cena pewnie przewyzszyla fendta 412. Sam mam teraz taki dylemat pomiedzy 6430 a 412 i JD wychodzi troche taniej ze wzgledu na armortyzacje kursu euro

Opublikowano

Kolego miałem ten sam dylemat JD czy fendt. Jak wrzuciłem to wszystko co ma fendt w JD to JD wypadł drożej. Zdecydowałem się na fendta 412, za kilka dni go odbieram, juz nie moge się doczekać...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Szkoda, że w przypadku ciągników w naszym kraju nie ma konfiguratorów ciągników. Na zachodzie jest oto normą, a u nas niestety.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To ułatwiłoby sprawę, składam ciągnik w domu na kanapie prze kompem i dopiero jadę do dilera, albo dzwonię po przedstawiciela i rozmawiam bogatszy o wiedzę co i za ile.

Uważam, ze firmy powinny wziąć pod uwage taki rodzaj reklamy i kontaktu klienta z ofertą.