Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DO 10 tyś PLN to chyba na złomie trzeba szukać ,albo do remontu .

Nie pisz capsem bo moderator nie śpi ;)

Opublikowano

jesli chodzi o kostke to nie koniecznie na zlomie ja kupilem kostke rivierre casalis mala kostka 12 na 100kg ze 4 lata temu w zbuczynie kolo siedlec za 8000 wymienione zostaly rolki na tloku i smarowanie rocznie robi okolo 4tys paczek i po ludziach jezdzila w tym roku nie bo nie mialem czasu

Opublikowano

Ci moderatorzy to chyba nie wytrzeźwieli ze świąt. Za byle g*wno dają % a tu nawet upomnienia nie ma za caps lock i brak użycia "szukajki" która poza bzdetami nic nie wyszukuje. <_<

Za 13 koła to nic konkretnego nie ma. Moze coś wytłuczonego co zrobiło xxxxxx tysięcy belek

Opublikowano

Na sprężynach jest ta na dalszym planie, pierwsza ma w górnym rogu manometr (przyjrzyj się uważnie), do tego litera H przy oznaczeniu co oznacza hydrauliczny docisk. Ogólnie-mniej ważne jaka firma, ważniejszy stan.

Opublikowano

co Wy gadacie... Ja za swoją Gallignani dałem 11 800zł i dopiero po 2 sezonach i ponad 1000 bel na koncie zaczęły łożyska siadać ale w ziemie wymienie... Koszt łożyska 20zł więc nie zbankrutuje. Przy okazji zrobie podbieracz bo sie lekki luzy porobiły i tyle... Najprościej napisać że nie kupi nic porządnego ;) Znajomy kupił Riviere Cassalis za 8 000zł i też tym robi... Hesston kupi w tej cenie...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Belarus820
      Witam

Proszę mi o udzielenie informacji na temat prasy rolującej GALLIGNANI.

Czy nadaje się ona do sianokiszonki.
      Z góry dzięki.
    • Przez Karol193
      Witam! 
      Potrzebuję opinii i rady jaką prasę zwijającą kupić i co wziąć pod uwagę przy wyborze. Do tej pory pracowałem Sipmą farma II.  Którą z tych trzech pras byście wybrali? Mchale f 5500, New Holland Roll Belt 150 czy Kverneland 6716. Wiem że to są trzy zupełnie inne i różniące się  prasy ale akurat te mnie interesują. Dodam że robię ok 1200 bel słomy , ok 100 suchego siana, ok 900 sianokiszonki i ok 100 kiszonki z łubinu i sadareli.  Kto może niech się wypowie i doradzi.
      Pozdrawiam!
    • Przez Franciszek_Gajewski
      Witam
      Aktualnie jestem w trakcie robienia modelu prasy feraboli ff55h, jeżeli ktoś takową prasę posiada, prosiłbym bym o pare fajnych fotek pod prostym kątem, i z ukrytych zakamarków, z góry dziękuję :)
    • Przez solo65
      Witam. Tak jak w temacie, szukam prasy rolującej do 75 km. Prasa głównie będzie prasowała siano i słomę. Budżet ok 15tys zł.
      Pasówka czy łańcuchowa? Polska czy zagraniczna? 
    • Przez mateo30
      Cześć w prasie Krone KR 160 mini stop można jakoś ustawić żeby bele były bardziej zbite ? 
      W sianie bele są jak skała a w słomie trochę luźne są. 
      Czy jest jakaś możliwość bardziej zbitych ? 
      Wolniej jeździć ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v