Jakie macie Fergusony ???
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość
Kłopoty z ciągnikiem zaczęły się jak odkryliśmy sól w zbiorniku z paliwem. I od tego czasu ciągnik nie chce działać zapali w czasie jazdy gaśnie i już nie odpala, został wymyty, nowe filtry. Ale nadal jest problem i nie umiemy go zlokalizować. Proszę o radę co może być za przyczyną?
-
Przez roofii
Witam, mam problem z amortyzowaną przednią osią, a mianowicie chodzi o to że jak ją wyłączę to nic się nie dzieje przód traktora nie opada, nie ma żadnych błędów, później jak nacisnę żeby ją włączyć to zdarzy się że tak nagle opadnie a później powoli podnosi ale to bardzo powoli, ale dalej przy wyłączaniu nie opada, próbowałem kalibracji znalezionej w necie która polega na kilkukrotnym szybkim naciśnięciu przycisku załączania osi, wtedy ciągnik podnosi się na max do góry następnie opada do najniższego położenia (co ciekawe bo przy wyłączeniu normalnym nie chce tego robić) , następnie podnosi się trochę ale już bardzo wolno i kalibracja się kończy, ale to nic nie zmienia dalej nie działa tak jak powinno, Problem występuje w ciągniku MF 7614 z 2015roku.
-
Przez Dawiddawid12
Witam. Mam przypadek po godzinie pracy czasami dłużej ciągnik nie chce jechać do przodu tylko do tyłu, a czasami ani do przodu ani do tyłu. Gdy zostawię go na jedne dzień czasami dłużej przechodzi mu . Gdzie szukać przyczyny ?
-
Przez kapel22
Witam mam masseya fergusona 6465 silnik perkins przekładnia dyna 6 2005r
Problem polega na tym że rewers szarpie był u mnie jeden mechanik nie pomógł drugi powiedział aby zakupić nowy elektro zawór co zrobiłem założyłem go nadal nic nie pomogło może jest delikatnie lepiej ale to nadal nie to jak powinno być ciągnik na ogół nie chce przejść kalibracji wyświetla się błąd t2.13 rozmawiałem z jeszce jednym mechanikiem który powiedział że może podjąć się próby wymuszenia w jakiś sposób tej kalibracji ale powiedział że miał takie przypadki ze przekładnia po tym wymagała remontu nie wiem co teraz robić czy ryzykować czy ktoś wie co zrobić aby ten błąd zniknął czy ściągać tego mechanika i najwyżej zrobić remont przekładni czy pozbyć się tego ciągnika
-
Przez rafiOOL
Witam mój MF multipower na wolnych obrotach słychać piszczenie na szybkim multi power jest słabe ciśnienie. Co może być zepsute czy jest jakiś regulator ciśnienia? Czy może zawór co jest na rurkach pod filtrem powietrza ma sprężyne zasłabą? Czy to wina pompy multipower? Olej wygląda na świeży podniśnik i tur dobrze podnoszą.
-
Rekomendowane odpowiedzi
MF 7278 Prędkosc wentylatora
Czytaj dalej »
Rozrzutnik obornika