Skocz do zawartości

Dopłaty 2011-2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

My w na koncu listopada dostalismy decyzje, a kase na poczatku stycznia

Mam pytanko a mianowicie chce sprawdzic kilka numerow gospodarstw tzn mam numer gospodarstwa i chce sie dowiedziec gdzie to gospodarstwo sie znajduje i np do kogo nalezy Wiec gdzie moge uzyskac takie dane poza ARiMR ?

Opublikowano

Jak zwykle aby ładnie wyglądało statystycznie wypłacają najpierw drobnicy i się chwalą że prawie 70% wniosków jest już zapłacone ale jeżeli spojrzeć na tą sprawę kwotowo to nie wypłacili jeszcze 50% środków przeznaczonych na dopłaty czyli średnie i większe gopsodarstwa niestety muszą czekać. Ja nie miałem żadnej kontroli a decyzji nadal brak jedynie ONW dostałem w połowie grudnia. Całe szczęście że magazyny pełne zboża i jakoś specjalnie mi to nie doskwiera ale wkurza trochę ta propaganda.

Opublikowano

Mnie też wku...-denerwuje jak czytam na stronie ARIMR że ponad 900 tyś rolników ma środki na kontach ,a jak kogoś zapytać ze znajomych czy dostał pieniądze z dopłat to nikt nie dostał kasy i nie słyszał żeby jego znajomi dostali .

Byłem kilka tygodni temu w oddziale ARIMR zgłaszać przemieszczenie świń i zapytałem pracownika o dopłaty ,powiedział mi że REALNY termin to jest 60 dni od otrzymania decyzji .

Prawda jest taka że brakuje pieniędzy w Państwowej kasie i "żaglują" pieniędzmi które otrzymali z budżetu UE na dopłaty dla rolników.

decyzja 16 Grudzień -kasy oczywiście nie dostałem .

Opublikowano

dziś przyszła decyzja i tak szybko mając kontrole obszarową metodą Foto:rolleyes:najlepsze jest to że dostałem kare finansową 1% potracenia za to że za mały obszar do płatności podałem.

Opublikowano

jak ja zawszę zaniżam kilka arów co by nie mieć problemow od samego początku dopłat robił tak mój ojciec a teraz ja, w tym roku miałem kontrole metodą foto i wszystko było dobrze jedną działkę za dużą podałem, ale mieściła się w granicach tolerancji! miałem również kontrole odnośnie płatności zwierzęcej i wszystko dobrze, dziś kasa na koncie decyzja z 16 grudnia. nie będę się kłócił bo dobrze nie znam przepisów, ale jeśli podam za mała działkę to przecież ARiMR na tym zarabia jak również państwo to czemu by mieli za to karać????

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
  • Dodaj nową pozycję...
v