Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

3,5 x 54 = 189 już nie tak źle, ale za te pieniądze można już jechać maisterem

mocarz 0,8kg 180zł netto (0,2kg/ha)

innovate 5l 2000zł netto (0,2-0,25l/ha)

taki mix w maksymalnej dawce to koszt 145zł/ha netto 157zł/ha brutto (135zł/ha przy niższej dawce innovate)

Edytowane przez kissmy...
Opublikowano

Wywiera gdy spoznimy sie z opryskiem szczegolnie powyzej 5 liscia. Moj sasiad przychamowal hectorem rok temu.

Zastanawiam sie nad narval lub innovate plus Zeagran ale to wyjdzie okolo 175zl

Opublikowano

Ciekawe jak będzie pogoda ale aby w przyrodzie była równowaga zapowiada się ,że raczej od razu wyskoczą nam wysokie temperatury pierwszy raz sieje kukurydzę mam zaplanowane Mocarz 0.2 kg i Golden Nico 1,5l i tak się teraz zastanawiam czy nie lepiej jechać czymś doglebowym..

Opublikowano

doglebowy tez zalezy od pogody, pryskalem dwa latat temu trophy gdy bylo sucho i musialem poprawki robic

a powschodowo masz rozlozenie prac w czasie, ale z drugiej strony jak zacznie padac co kilka dni to tez ciezko tak trafic. Jesli nie masz perzu za wiele to uderz w 4 lisciu i powinno byc ok.

Opublikowano

ja się tej dikamby nie boję, bo przetestowałem taki zestaw w ubiegłym sezonie, a jeśli już miałbym pchać się w większe koszty to wybrałbym maister, ze względu na szerokie spektrum działania, ale ideałów chyba nie ma

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Panowie Mesurol 500 Fs chroni od drutowca??

Opublikowano

Ja w tym roku ponownie dam elumis . Wierzcie mi, naprawdę będę spał spokojnie!.

Nie przymula qq, z perzem oraz innymi chwastami jedno i dwuliściennymi poradzi sobie świetnie. Mam większe pole manewru jeśli chodzi o moment oprysku czego nie dają opryski stosowane posiewnie(tu dochodzi jeszcze odpowiednia wilgotność gleby). Cena na jeden hektar bez perzu 189zł, z perzem 283,50zł.

Pozdro!.

Opublikowano

Ja raczej skłaniam się teraz ku pendimentalinie, mam nadzieję, że będą warunki do oprysku doglebowego, a ostrożnia opryskam glifosatem opryskiwaczem ręcznym, wszak atakuje on tylko 4ha z 12ha, więc może dam radę. :) Wyjdzie to 115zł/ha zamiast 180-280, za zaoszczędzoną kasę kupię kelpak i mikroelementy.

Opublikowano

Ja jade zestawem hektor + zeagran koszt 165zł wyczyści wszystko

Opublikowano

mam jedno pytanie czy można zaprawiać kukurydze zaprawami do ziemniaków na drutowce np prestige jeżeli tak to w jakiej dawce bo kumpel mi takie coś zapodał i niewiem czy nie sciemnia

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez andrewk
      Witam, wszystkich znających się na rzeczy W poprzednich latach zwalczałem chwasty w ozimych na wiosnę. Ze względu, że ostatni rok był naprawdę suchy w tym roku chciałbym uporać się z nimi już jesienią aby zaoszczędzić wodę + składniki pokarmowe i zapewnić ładny start dla pszenżyta. Wybrałem dwa środki z tytułu tematu. Zaplanowałem :

4l maratonu + 4-5g gleanu /h

Moje pytanie czy lepiej zabieg wykonać w fazie1-2 listki czy bezpośrednio po siewie ( obie możliwości są ok według etykiety, ale tu raczej trzeba doświadczenia, którego w tym temacie nie posiadam )

Jak wy to robicie ?

Drugie pytanie dotyczy zakupu przez Internet ( w okolicy takie oczy robią na nazwę produktów :blink: im tylko chwastoksy w glowie ) może  ktoś polecić jakieś pewne miejsce ? Są dostępne np. bańki 5l czy tylko 10l ?

Z góry dzięki za pomoc B)
      ___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 
    • Przez elux
      Witam
      Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
      Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
      Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
  • Dodaj nową pozycję...
v