Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak jak napisałeś trzeba obsługiwać ten podnośnik. "u mnie 675DT też ma silnik i skrzynie zalany tym samym olejem, z tego względu że w razie czego jak pompa hydrauliczna puści i dostanie się olej ze skrzyni do silnika, to żeby nic zaraz się nie stało" może właśnie dlatego w skrzyni stosowany jest olej wielo-funkcyjny a nie zwykły przekładniowy. Nie wiem u mnie od pierwszego przeglądu do silnika lany był URSA. I tak też mam napisane w instrukcji.

Edytowane przez Z7245
Opublikowano (edytowane)

No koledzy co do podnośnika mam inne zdanie mam już ponad rok i jeszcze wczoraj raz instrukcję przeczytałem po waszych wpisach i według mnie i instrukcji jak pracujesz pozycyjną to siłowa cały czas jest w przodzie a jak siłową to pozycyjna zawsze cały czas w przodzie ,np orka to siłową podnosisz i opuszczasz sobie do pozycji na której masz odpowiednią głębokość jedynie pisze że przejazdy długie z pola na pole to na pozycyjnej a siłowa do przodu

Edytowane przez milanreal1
Opublikowano

U mnie dzwignia regulacji słowej bardzo nisko podnosi ze nie ma szansy wogóle podnieś np. pługa a na pozycyjnej podnosi wysoko. A tak wogóle to nie powiny one podnosic na jednakową wysokośc.

Opublikowano

Na siłowej można podnosić tylko lekkie narzędzia. Siłowa podnosi wtedy gdy łącznik jest zapięty na 1 dziurce licząc od góry. Więc się tym nie przejmuj że nie podnosi.

Opublikowano

Dzisiaj był serwis i robił przegląd po 50 mtg i silnik zalał olejem Texaco 15w-30 i ten sam idzie do skrzyni i tylniego mostu a do przedniego wlał Elf105-80 ze to Farmtrac zaleca taki gęsty olej.

Opublikowano

Ursus ,15W-30 taki olej też miałem zalany jest to olej z niższej półki wedłóg mnie za gęsty na zimę szkoda silnika zwłaszcza jak ktoś dużo użytkuje w mrozy ,a w instrukcji mam napisane że oleje powinły być 15W-40 już lepszy na gorączki letnie mi zalali silnik na 50 mtg 10W-30 już lepszy na zimę a myślę chyba teraz zmienić ciut droższy i lepszy 10W-40 ,w skrzyni zostanie ten 15W-30 Texaco taki kupiłem sobie na dolewki

Opublikowano

Jak pisałem wczesniej o stukaniu w tylnim moscie i słabym rozłaczaniu sprzegłam WOM mechanik który przyjechał na przegląd zwiekrzył cisnienie na hydrozawoże i jest dobrze . No to WESOŁYCH SWIĄT.

Opublikowano

U mnie na przeglądzie zalali silnik olejem Texaco 10w-30 a nie jak pisałem wyrzej 15w-30.Jak czesto czyścicie filtr powietrza czy co 10mtg czy może rzadziej wystarczy i czy musi to byc sprężone powietrze czy można to zrobic odkurzaczem.

Opublikowano

chciałbym się za pytać czy jak tur jest włączony czyli ta przekładnia z tyłu fotela po prawej do przodu to podnośnik tuz tylni ma nie pracować czy to nie ma znaczenia

dźwignia do przodu - pracuje tur ale nie pracuje podnośnik

dźwignia na środku - nie pracuje tur ale pracuje podnośnik

Opublikowano

Tym sie nie przejmoj u mnie tez skrzypi ja swojego docierałem w lesie woziłem gałezie i takie tam....i takie telikatne skrzypienie w przednim napedzie był servisant na 50 mth i sie o to pytałem sa tam tarczki cierne i ona tak pracoja tam nic sie nie psuje nie mieli z tymi mostami zadnych problemow tylko zmienili olej na inny o innej klasie lepkosci i teraz jest cicho nic nie skrzypi..

servisant mowił ze na zadanie rolnika rozebrali mu most i nic nie było uszkodzone zadnego usczerbku czy zuzycia widocznie taka konstrukcja i tak ma byc jak chcesz luknac od strony technicznej jak to wyglada to mam katalog czesci ft 690 i rysunki techniczne sa napisz do mnie gg wieczorkiem

zreszta carraro nie robi mostow tylko do farmtraca szereg skladakow" posiada ich podzespoły

Opublikowano

Te przednie mosty chyba u wszystkich skrzypią, ale idzie się przyzwyczaić do tego :mellow: mój znajomy w swoim też wybił szybę w drzwiach to wstawił tam jakis kawał drewna i tak jeżdzi :D

Opublikowano (edytowane)

udzwig to niby jest 2,5t ale w rzeczywistosci jest mniejszy jakies 2t , a tak poza tym ciągniczek sprawuje sie ok mam prawie 300mtg prócz szkrzypiącego przodu i ostatnio coś zaczeło dzwonic w tylnym moscie :ph34r::(

Edytowane przez Marcin91
cytowanie poprzedniego posta, błędy ortograficzne