Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pod koniec tego miesiąca lub na początku przyszłego stanę się posiadaczem Farmtraca 675dt ;) . Początkowo myślałem o Belarusie jednak ostatecznie padło na ten sprzęt. Przeczytałem wszystkie wypowiedzi na temat tego ciągnika i początkowo trochę się zmieszałem. Powiedzcie, czy to dobry traktor? Będzie to ciągnik główny na 20 ha. Większość czasu będzie pracował z turem i belownicą, gruntów ornych mam mało, praktycznie same łąki.

Opublikowano

Słyszałem, że jest oszczędny i zwrotny bo mój sąsiad sprowadził miesiąc temu 80 4wd ;) . Początkowo też takiego zamówiłem, ale ten ma dwie prędkości wałka, a to może mi się przydać. A tura i prasę belującą jaką do niego polecacie?

Opublikowano

Właśnie taką zamówiłem i chciałem usłyszeć wasze opinie ;) do tego jeszcze tur z Metal-Fachu i owijarka Sipma. Mam nadzieję, że sprzęt będzie się dobrze spisywał :D

Opublikowano

Moich dwóch sąsiadów ma prasy metal-fachu, ogólnie beż większych awarii chodzą już 4 lata, ale o prasowaniu suchej słomy w południe możesz zapomnieć bo się nie da.

Może Metal-Fach sokółka ? ;) Według mnie najlepsza polska prasa :D

Z polskich to ja bym bardziej ku Unii się skłania.

Opublikowano

Żadną prasą słomy się nie da w południe prasować chyba że jest wilgotne powietrze.Choć ja i w południe metal-fachem prasowałem i nic się nie przycinało żadna bela, to porostu kwestia wprawy operatora.

Opublikowano

chciałem kupić Sipmę, ale była prawie 10 tyś. droższa. Myślę, że ta z Metal-Fachu nie będzie zła ;) A co sądzicie o ładowaczu?

Opublikowano

Żadną prasą słomy się nie da w południe prasować chyba że jest wilgotne powietrze.Choć ja i w południe metal-fachem prasowałem i nic się nie przycinało żadna bela, to porostu kwestia wprawy operatora.

No normalnie aż z fotela spadłem ;):) :) brak słów . Temat pras walcowych zostawmy skoncentrujmy się na np. walcowo-łańcuchowo prętowych lub całkowicie łańcuchowo prętowych , kolego?? mógłbyś mi wytłumaczyć i nie tylko mi dlaczego w południe nie da się prasować :sipma-mi , warfamami, krone-ami,galignani i innymi plus pasówkami jak JD czy starsze welgery

PS: ja mam welgera walcowego i prasuje co chce kiedy chce i ta teoria o nie możności prasowania w południe :) :) :) :) .

Opublikowano

Z polskich to ja bym bardziej ku Unii się skłania.

tak uni, stoi tego na placu, na pytanie za ile do sprzedania? - nie czeka na części i serwis,ja rozumiem jeden przypadek, ale kilka w regionie to coś jest nie tak ;)

Bierz sokółkę, za durną sipmę farmę to najmniejszego farmtracka można teraz kupić :)

(żeby nie było że odbiegam od tematu :) )

Opublikowano

No zamówiłem sokółkę ;) Dużo ludzi ją u nas ma i nie narzekają, a kilka z tych pras pracuje naprawdę sporo u kolesi którzy mają trochę ha do prasowania. Żaden z nich jak na razie problemów z nią nie miał :) Co do ciągników Farmtrac to u nas jest na nie jakiś szał. W okolicy pracuje ich około 10-ciu i właściciele również zachwalają.

Opublikowano

No normalnie aż z fotela spadłem ;):) :) brak słów . Temat pras walcowych zostawmy skoncentrujmy się na np. walcowo-łańcuchowo prętowych lub całkowicie łańcuchowo prętowych , kolego?? mógłbyś mi wytłumaczyć i nie tylko mi dlaczego w południe nie da się prasować :sipma-mi , warfamami, krone-ami,galignani i innymi plus pasówkami jak JD czy starsze welgery

PS: ja mam welgera walcowego i prasuje co chce kiedy chce i ta teoria o nie możności prasowania w południe :) :) :) :) .

Wiem że się nie da bo u nas w okolicy maja pasówki, łańcuchowe i w zeszłym sezonie ludzie narzekali że się bele przycinają. Ale jak napisałem wcześniej to też kwestia wprawy operatora. :) A co do tura to ja bym radził agromasza.

Opublikowano

ja tam nie wiem o chcecie od sipmy ale to dobra prasa i do farmtraka nadaje sie idealnie mam farme II drugi sezon zrobiła 2,5tyś belek i nie nażekam awari żadnyh nie miała u mnie w okolicy same sipmy prasują i nikt jakoś nie nażeka i nie są awaryjne tak jak tu na forum czytałem a co do farmtraka to bardzo dobry wybór i na 20 ha to i by 665dt wystarczył