Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nic dziwnego w takim razie-6100 ma 75 koni-z czego z racji wieku parę przeszło zapewne na w pełni zasłużoną emeryturę ;)-jakbyś tak porównywał z 6200 to rozumiem...

Opublikowano
Ja posiadam 685 dt , ciągnik ma swoje wady i zalety,z tym że proximy nowe wiecej wytrzymają w to wątpie .Gdy kupowałem swego farmtracka trzech rolników z mojej miejscowości zakupiło proximy i teraz prawie wszystko robią i tak c-360 , a zetory pracują przeważnie tylko w turach.Uciągu mu nie brakuje, sąsiad ma jd 6000 z 1997 roku i w pługach unii 4x35 ustawionych na max szerokość ja orze z prędkością 9km , a jego jd zaczyna sie dusić przy 7km na tym samym polu.Przed kupnem 685dt wielokrotnie jeździłem jego jd i myślałem że farmtrack będzie w polu od niego dużo słabszy , ale mile się zaskoczyłem gdy uczepiłem do niego pługi.Dodam że mój 685td z nie pełnym obciążeniem wazy 4500kg

To ile ty masz obciązenia 1500kg że az tyle waży???

Opublikowano

Witam ! Mam wiadomosc dla tych co chcą kupic Framtraka z turem albo tura do farmtraka, dzisiaj bylismy w Agroserwisie w Myszyńcu. Pan nam powiedział, ze jak kupowac Farmtraka z turem albo jaki kolwiek inny ciagnik to lepiej dołozyc te 2 tys. zł. i kupic tura z pełną ramą az do tylnego mostu, bo były takie przypadki, ze jak niebyło ramy do mostu to nawet Farmtraki pekały w poł tak jak farmer stasia. ;) Wiec trzeba szukac tura z ramą az do tylnego mostu tak jak w c360 zeby puzniej nie miec ciagnika w dwoch czesciach :)

Opublikowano

Czyli TUR 4 z Pol-MOT'u powinien być ok ;)

Bo w przypadku 4514 przy tym ładowaczu rama idzie pod tylnie zwolnice.

A wie ktoś jak wygląda sprawa z ładowaczami Stoll'a? Bo widziałem Farmtraca z takim ładowaczem w galeri :)

Opublikowano
To ile ty masz obciązenia 1500kg że az tyle waży???

coś tam est pokopane z masą farmtracków w fino chciał sie dieler załozyć ze 675dt waży tyle samo co proxima 7441 (oba bez obciążników|)

Opublikowano

korzystał ktoś z fabrycznego kredytowania ?? Czy podane na stronie producenta informacje są aktualne:

- 10% wpłaty własnej,

- oprocentowanie od 0,65 % rocznie,

- 5 lat kredytowania,

jak jest naprawdę ??

Opublikowano

Korzystałem z kredytowania w marcu br. Nie wiem czy wtedy było aż tak niskie oprocentowanie. Ale wpłaciłem 15tys. Ciągnik wycenili na 76tys a wszystkie raty razem z odsetkami mają się zamknąć w 90tys. Tak ze koszt kredytu to jakieś 14tys. Wydaje mi się ze nie tak dużo. Aha i jeszcze okres kredytowania to 4 lata.

Opublikowano

Zaraz zaraz, już ja się dowiadywałem o te finansowania fabryczne to do rat trzeba doliczac wat a tak koszt kredytu na farmera czy na farmtracka na 5 lat wychodził około 40 tyś, nie wiem jak to teraz wygląda ale te finasowanie fabryczne to forma leasingu i jeśli nie odlicza się watu od rat a jeszcze lepiej jeszcze mie możliwośc odliczeń od podatku dochodowego wtedy realny koszt kredytu wyjdzie właśnie poniżej 1 %,

Korzystałem z kredytowania w marcu br. Nie wiem czy wtedy było aż tak niskie oprocentowanie. Ale wpłaciłem 15tys. Ciągnik wycenili na 76tys a wszystkie raty razem z odsetkami mają się zamknąć w 90tys. Tak ze koszt kredytu to jakieś 14tys. Wydaje mi się ze nie tak dużo. Aha i jeszcze okres kredytowania to 4 lata.

no top raczej kredyt na jakieś 9% lub więcej masz, zwykły kredyt agrounia lub podobny tak samo by wyniusł i do tego pewnie dodatkowe dopłaty?

Opublikowano

70ka i 80tka tylko silnikiem się różnią i mają te same podzespoły a słabsze mosty maja te mniejsze farmtracki a mocniejszy ma f 685dt

ps. moze to i caraaro ale słyszałem że w 80tkach z turem za słaby jest

Opublikowano

A co tam moze sie stac ? łozyska wysiądą ? aby tylko nie pęk.Moj sasiad ma zubronia z turem zrobił ponad 4500 mth i dwa razy mu pekł przedni most ale to od tego ze obornik nakładał turem i oposcił pełen chwytak obornika na rozrzutnik i przez przypadek odjechał i tur opad a most pek (kiedys miałem wstaione zdjecie) a drugi raz z przeciazenia a w Farmtraku jest mocniejszy przod wiec nie powinno byc problemów :D

P.S tylko nie mówie ze ty @Tyger nie ktorzy ludzie mnie wkurzają wypisują rozne bzdury na temat farmtraków a to ze są awaryjne most sa za słabe i powstaje plotka na ten temat trzeba tylko tym wierzyc co mieli stycznosc z Farmtrakami ;) to mnie wkurza ze wypisują to ci co wogle nie mieli doczyniania z nimi :o

Pozdro

Opublikowano

Może i bzdury ludzie wypisują na temat Farmtracków-ale to chyba inni ludzie ;)-ja takiego Farmtracka mam odległego o całe 200 m i wiem że serwis w ciągu ostatnich dwóch lat to koleiny w asfalcie wyrżnął :o

Opublikowano

to jest reguła przecież na mtz i pronary też równo jadą albo zetory że są mułowate hehe, ale to się bierze prawdopodobnie z niewiedzy i braku doświadczenia, ludziska usłyszą coś nie coś od jakiegos typa i wymądrzają sie na dany temat, ale już zdążyłem do tego przywyknąć. Poprostu trzeba to akceptować

Opublikowano
to jest reguła przecież na mtz i pronary też równo jadą albo zetory że są mułowate hehe, ale to się bierze prawdopodobnie z niewiedzy i braku doświadczenia, ludziska usłyszą coś nie coś od jakiegos typa i wymądrzają sie na dany temat, ale już zdążyłem do tego przywyknąć. Poprostu trzeba to akceptować

Witam mam pytanie Farmtrac ma silnik Perkinsa 1104c 44 omocy 74km a Ursus 6024 z tym samym silnikiem 82km