Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Podejście farmtraca jako producenta do klienta to jakieś nieporozumienie. Ciągnik na  gwarancji, pech chciał że przed samymi żniwami awaria. Ciągnik z turem przestal cały miesiąc w serwisie bo nie mieli czesci do niego. Mało tego serwis oddalony o 100 km. Zgadnijcie kogo obciążyli transportem po naprawie. A jak się nie podoba to sobie zabierz na kołach, bo ciągnik jest już sprawny. Dzwonisz do sprzedawcy -serwisu a oni mówią że to zależy od fabryki. Dno i wodorosty . . . Nic dodać nic ująć.

Edytowane przez popey01
Opublikowano

Czy do farmtraca 685 jest sens kupować agregat uprawowo siewny 3m (wał, dwa rzędy zebów, wał rurowy) czy to za wiele jak na jego możliwości? Na razie sieje mazurem a uprawiam osobno ale dodzierżawiłem ziemi i jednym zawsze szybciej. Nie mam jak sprawdzić czy podniesie z siewnikiem (pewnie z racji ceny poznaniak wchodzi w grę) bo nikt koło mnie nie ma agregatu tylko każdy osobno uprawia i osobno sieje.

Opublikowano

Gdzie znajde ostatnie sztuki farmtrac 7110 badz 7100 ? Ktoś cos wie ? Ile sobie za nie cenią teraz  

Opublikowano

Forterra 110km w cenie farmtraca. Ciekawych dealerów macie u siebie:) a co do używki to pewnie w 90% coś ciekawego kupi. Gorzej jak trafi na te 10% i kupi jakieś jajco. Skoro ktoś ma farmtraka i chce kolejnego to raczej nie narzeka.

Opublikowano

Powiem tak szczerze szanuję każdego i komfort i wybory  . Ostatni przykład u nas w okolicy nowy deutz fahr za 330 tyś netto 160 km pracował lekko na dotarciu  poszły płyny na silnik  kasy w h*j wydane a taki shit sie trafił . Teraz Ty kupiłeś nowego jd wiadomo marka sama w sobie ale położyć znowu ponad 300 za traktor dla mnie to sa te ceny jakis kosmos i nie do przyjęcia . Patrzyłem za używkami i jd już lukałem w cenie do 160 tyś najebane maja po 8 tyś mtg elektorniki opór niech cos sie zesra  i sie leży . Ursusy odpadają  te modele 3110 porażka byłem u przedstawiciela myśląłem że może sa modele 3120 hl nie ma czegos takiego za kuboty  od 240 netto claas atos 235  .  Nowy ft 9120 golas 195 bruto, zamała masa własna za mały piec  plus te 24x24  nic po za tym . Moim zdaniem jedyny sensowny ft to były modele 7110 prostota w parze z mocą i cena do przyjecia . Znalazłem narazie tylko używkę ale za drogo sobie cenią . Wiec może nowy z placu z roku 2016-2017 .   Nh fajne też są ale modele uzywane t6  ts6 chodza po 120  a tez lacie do wymiany i jakies bolaczki mają . Nawet ta twoja M  ile tam jest 4 zakresy i 4 pół biegi tak lukałem zmiana zakresów głownych pewnie z sprzęgłem ? Fakt kabina wyciszenie czuć to i słychać na filmach .

Opublikowano

Za 200-220 tys brutto masz 5 letniego JD 6330 - 6430 z przebiegiem do 2 tys mth - trafiają się często, tylko jeszcze szybciej znikają ;)

Ft 9120 to jest padaka niesamowita :)

Za 130 tys brutto można kupić forterre z przebiegiem 1000mth i ja osobiście zamiast ft na tym bym się skupił ;) Co zrobisz Twoja sprawa, czasem warto dopłacić do czegoś lepszego bo komfort jest nieporównywalny :) Tu nie chodzi tylko o wyciszenie, ale pozycja za kierownicą, działanie wszystkich mechanizmów przede wszystkim z jaką lekkością to działa, jazda itp. :)

Opublikowano

Zawsze jak ktos kupi zachodniego to zaraz bierze się do ciśnięcia użytkowników tańszych marek. A dlaczego nie chcesz 9120?

Przed chwilą, Ursusc385 napisał:

Za 200-220 tys brutto masz 5 letniego JD 6330 - 6430 z przebiegiem do 2 tys mth - trafiają się często, tylko jeszcze szybciej znikają ;)

Ft 9120 to jest padaka niesamowita :)

Za 130 tys brutto można kupić forterre z przebiegiem 1000mth i ja osobiście zamiast ft na tym bym się skupił ;) Co zrobisz Twoja sprawa, czasem warto dopłacić do czegoś lepszego bo komfort jest nieporównywalny :) Tu nie chodzi tylko o wyciszenie, ale pozycja za kierownicą, działanie wszystkich mechanizmów przede wszystkim z jaką lekkością to działa, jazda itp. :)

Jak ktoś sprzedaje traktor z przebiegiem 1000mth to albo nie jest zadowolony z niego albo on tak naprawde nie ma 1000mth :)

Opublikowano

Gdzie kogoś obrażam za to, ze jeździ ft? Już masz jakis ból d*py czy co? ;) wyrażam swoją opinię to jest chyba normalne, doświadczenie mam spore to sie nim dzielę, zresztą nie pasuje nie czytaj... ;)

Opublikowano

No dobra. Kupujesz traktor za 300tys. Robisz nim 1000mth (ja tyle farmtrakiem zrobiłem w półtora roku) i sprzedajesz bo kolor farby nie odpowiada? Z używkami to loteria a niektórzy wolą zeby to serwis przez 2 lata sie martwił że traktor ma być sprawny.

Opublikowano

Zetor forterra 100cl czy jakos tak jeden pół bieg rewer jak w ft z prawej strony masa mniejsza o 150 kg  cena golasa za 210 brutto przy mega okazji kupił znajomy ... i powiem szału nie ma ... Ja rozumiem każdego i wszystkie za i przeciw tylko te ceny to jakas kpina jest za traktory płacić po 300 gdzie wiemy że ich cena to max 150 spójrzmy na zetora fortere w 2009 r mozna było kupic za 100tys dzis ten sam kosztuje 200 tyś co koszty tyle poszły, nie profity. Doją tego rolnika ile wejdzie . Ja nie wiem dlaczego oni wycofali te modele seri 7  a wprowadzili te 9120 przeciez to sie nie trzyma  ani proporcji mocy-masy-gabaryty-rozwiązań .... 

Opublikowano
Forterra wg serwisu na gwarancji miała awarie. Bardziej udana jest Proxima ale to mniejszy gabaryt. Farmtrac na skrzyni zf niby na początku też mieli kilka awarii. Mnie ten 9120 interesuje ale cena duża. Dla mnie mała masa to plus bo na łąkach głównie robię. Ale dać mu przedni tuz i WOM do tego najszersze koła i już cenowo słabo. Koło mnie z mulczerem robił foton 120 koni na blizniakach i szedł po największym bagnie. Cenowo lepiej a właściciel chwalił bo w sezonie praktycznie nie gaśnie.
Opublikowano

To spójrz na TYM  cenowo jeszcze lepiej . Ja tez na łakach robie ale bez przesady waga 3900 kg  i moc 116  czy tam 112 to ani pługa 4 obrotowej do tego nie dasz a nic nic wiekszego bo za lekki i niby moc bedzie  a uciagu zero . Dzwoniłem to słysze że ostatnie modele seri 7 szły jak ciepłe bułeczki i nikt nie wie czemu je wycofali ale nie oficjalnie mówi sie że zmalała sprzedaż ogólnie a seri 9120 nikt nie chciał kupic a kazdy jak juz chciał to serie 7  a że 9 to miał być hit to tamte musieli wycofac by chodz kilka sztuk tych sprzedać ....beznadziejne podejście powinny być w ofercie ale juz ich nie ma i nie bedzie