Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie szukać awari elektryki ? Gdy zapalam światła gaśnie pulpit zapala się świeca rzarowa i halogeny. Jakieś holera wie przebicie do tego temperatura zegar pokazuje Max i max paliwo zabawne to jest...

Opublikowano

Mało jest i mało będzie, nikt normalny nie kupi  takiego ciągnika ok 50km za 50 tyś brutto, gdzie za 15 tyś masz C-360 która NICZYM nie odbiega temu ciągnikowi ;) A przynajmniej części w każdym sklepie. ;)

Opublikowano
Ja mam forterrę i złego słowa nie powiem. 2200 h i zero usterek. Śmiga na 65ha teraz i od dwóch lat ma założonego tura. Trzeba dbać i użytkować z głową poprostu
Opublikowano

Mam przeciek na pompie wody w perkinsie.

Można kupić zestaw naprawczy zamiennik za 150 zł i oryginał za 400-500 zł albo całą pompę zamiennik za 350 zł lub oryginał za ok. 1000 zł.

Jak uważacie czy warto bawić się w zestaw naprawczy za 150 zł, czy lepiej od razu kupić zamiennik za 350 zł? Ciągnik ma 3000 mth.

Opublikowano

Znalazłem pompę oryginał za 549 zł w sobotę będę zmieniał. Trochę mało wytrzymała oryginalna, tylko 3000 mth.

Przez 3 tys. mth to w silniku Perkinsa wymieniałem uszczelkę pod chłodnicą oleju silnikowego, rozrusznik i teraz pompę wody, trochę dużo tych usterek na ten przebieg.

Siedzenie boczne plastikowe w Metal Fach kolor beżowy 259 zł. Połamało się.  Kawałek plastiku za taką cenę. Jakby policzyć całą kabinę z części zamiennych Metal Fach to by chyba wyszło że kabina kosztuje tyle co cały nowy ciągnik.

Opublikowano

Co masz za siedzenie w kabinie matalfach? Ja mam metalfacha to siedzeniem nazywa się przetłoczenie na błotniku ale i tak dwóch chłopów jak jedzie to nie ma jak drzwi zamknąc :) Moja córka 5 lat to może i wygodnie tam usiądzie ale nie dorosły człowiek.

• Like 1
Opublikowano
Są jakieś nowości w kielcach? albo jakiś lifting chociaż?! ;)
Opublikowano
Czyli ft oprócz tych heritage nic swojego nie pokazał?
Opublikowano

Jakby włożyli skrzynię z rewersem w podsatwie i kabine, do tego dobrą cenę to może coś by sprzedali, z skrzynią 8/2 nikt tego nie będzie kupował. Farmtrac niby wielka firma, a nie ma swojej skrzyni z rewersem.  Taka skrzynia Carraro 12x12 to nie jest chyba jakaś kosmiczna technologia.

Opublikowano
Dla nich chyba kosmiczna. Teraz Ursus heritage wygryzie i farmtrac zniknie szybciej niż się pojawił. Nie mają wogule pomyslu na siebie. Szkoda bo dobrze zaczeli. Zamiast ursus i ft walczyć o inne rynki zbytu to oni biją się o Polski rynek a tutaj nic już nie zwojuja bo każdy Polski rolnik już te marki zna.
Opublikowano
c350. Ceny nie znam ale wiekszosc kupi ursusa niż heritage. pomimo ze cena napewno będzie wieksza. Kibicuję obu markom ale któraś jebnie predzej czy później. Raczej predzej niż później.
Opublikowano

A mi się ten cały heritage podoba ma taki swój styl i klimat tego forda lat 80 cenowo napewno wypada lepiej od ursusa skrzynia osobiście mi nie przeszkadza 8 na 2 dla mnie wystarczająca tylko ta kabina za którą trzeba dopłacić parę tyś ale moim zdaniem warto ;)