Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@RSM32 napisał bujde i siedzi cicho, może nie zdrożeją ani nie stanieją ,na zeszły sezon kupiłem jesienią nawozy i były sporo tańsze niż na wiosnę, a w sierpniu dokupiłem saletry bo brakło to była 230 na t droższa ,po 1480

najlepiej to kupować tak gdzieś w czerwcu

Opublikowano

więcej rolników stać na to, aby zapłacić 20% więcej 5 miesięcy później (koszt kapitału ponad 40% rocznie), ale przynajmniej budżet państwa zyska i związkowcy dostaną wyższe 13 a rolnicy będą mogli biwakować w Szczecinie do następnej gwiazdki

mocznik puławy 1575zł/t netto agrolok

• Like 1
Opublikowano

mam pytanie dla ekspertów :) po obniżkach ceny gazu jak się to będzie miało do ceny nawozów? będzie taniej? czy raczej się nic nie zmieni? jak sie kształtują ceny na Podkarpaciu ( ropczycko-sędziszowskie)

Opublikowano

Ekspertem nie jestem ale jestem pewien, że obniżka cen gazu nie wpłynie na cenę nawozów azotowych. Gdyby gaz podrożał to by było co innego... Ja swoją saletrę kupiłem w listopadzie po 1360zł i myślę, że do lipca taniej nie będzie.

Opublikowano

Mam przed sobą nowe cenniki producentów. Nowy rok wita nas wyższymi cenami. Polifoski w górę o kilkanaście zł. Nawozy azotowe w górę o kilkadziesiąt zł. Tak też pewnie będzie do wiosny.

Saletra kędzierzyńska na poziomie 1220netto loco Kędzierzyn, saletrzak/salmag 1080 loco Kędzierzyn.

Opublikowano

koniec czerwca to mało komu potrzebna saletra kolego już :P

a za rok to ci juz nie bedzie potrzeba?? i nie mówcie że to zamrażanie pieniędzy. jak w zimie trzeba zapłacic o jakieś 300 zł drożej w stosunku do czerwca. to czysty zysk.

Opublikowano

Wzeszłym roku styczeń saletra dałem 1460 zł dzisiaj ten sam punkt 1410 zł ,potem w maju dokupiłem na drugi pokos łąki dałem 1260 zł tak więc niekiedy masz taniej od razu z przyczepy siejesz niż magazynujesz ale każdy robi jak mu wygodnie

Opublikowano

ja odpukać mam spokój bo od kilku lat kupuje nawozy w szczególności azotowe w żniwa, i od kilku lat wychodzi na to że są najtańsze... Także 35 ton czeka na wiosne no i kilka ton wieloskładnika pod jęczmien i qq.

Opublikowano

Z tym mocznikiem to chyba kolega Kombajnista nieco przesadził:) Nawet taka cena netto byłaby rewelacją sezonu. Ja dziś kupiłem tylko 2 palety mocznika po 1680 i jestem z ceny przy tej ilości zadowolony. Mocznik stosuję tylko do odżywiania dolistnego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v