Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Saletrzak 1180 zł/t , lubofoska 12 1150 zł/t ,oczywiście ceny brutto .

Opublikowano

Polifoska 6 2080zł/brutto,w Ampolu Kwieciszewo,a co do obniżek to na pewno nikt ich nie zobaczy w postaci nawozów.Poczytajcie sobie co mówią w Izbie Paliw,zapowiadane obniżenie ceny kupowanego gazu przez Polskę wpłynię na poprawę finansową firm i odciągnie w czasię dalsze podwyżki dla zwykłego Kowalskiego.

Opublikowano

Srodkowa wielkopolska

Saletra amonowa 1400zł/t

mocznik 1720zł/t

saletrzak can 27 1180zł/t

polifoska 8 2150zł/t

ceny brutto z własnym odbiorem.

ps.

tak to jest jak nawozy ida przez 2-3 posredników to kazdy chce zarobic i ceny winduja...po dopłatach pewnie podrozeja znow zeby z chłopa wydusic kazda złotowke...taki juz los...

Opublikowano (edytowane)

saletra puławy 1410

kędzierzyn 1400

brutto

Jaka jest teraz cena RSM i gdzie w powiecie lubelskim można kupic.

Edytowane przez ksys
Opublikowano (edytowane)

Saletra Anwil 1400zl tona, Saletrzak Tarnów 1230zl tona, Lubofos12-1280zl tona-wszystko w 50kg workach.

Edytowane przez jacu
Opublikowano

Pisze ile płaciłem :)

Sól potasowa 1800zł

Mocznik 1650zł - worki po 25kg

Superfosfat wzbogacony 1800zł

Saletra 34% z Puław worki po 30kg- 41zł za worek. Wychodzi 1366zł/t

Siarczan Mg siedmiowodny za worek 25kg 28zł. 1120zł/t

Opublikowano

dziwne jest oderwanie sytuacji krajowej od rynku http://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/nawozy/aktualnosci/nawozy-z-koncem-roku-podrozeja,40203.html

nawozy azotowe drożeją bez przerwy, a na rynku światowym tanieją, do tego umocnił się złoty, za taki numer rolnicy raczej nie pozwolą drugi raz (a właściwie trzeci) ratować polskiej chemii po załamaniu popytu

Opublikowano

W praktyce jest tak, że mocznik na zachodzie tanieje w ostatnim czasie - to fakt. W Szczecinie jest obecnie po 1460 netto/tona (z importu). Natomiast saletra i saletrzak na zachodzie idzie do góry, systematycznie. Jeżeli punktem odniesienia mają ceny zeszłoroczne na światowych rynkach, to faktycznie jest taniej.

Ważne jest natomiast to, jak ceny będą wyglądały w najbliższych miesiącach. Większość ludzi zeszłoroczne ceny interesują tyle samo co zeszłoroczny śnieg :)

W Polsce azoty w grudniu idą w górę. NPK też idą do góry.

Import nawozów od naszych zachodnich sąsiadów generalnie nie jest opłacalny poza nielicznymi przypadkami. Import ze wschodu póki co, też nie wygląda imponująco.

Z tym załamaniem się popytu to lekka przesada. Dystrybutorzy w Polsce nie mają praktycznie żadnego problemu ze sprzedażą nawozów azotowych obecnie. Zwyczajnie popyt jest większy niż podaż. Z puli, którą mieliśmy na listopad ponad 90% sprzedaliśmy na samym początku miesiąca i nie byliśmy odosobnionym przypadkiem na rynku.

Opublikowano

ja w tamtym tygodniu saletre po utargowaniu paru dyszek kupiłem po 1310 i to na malutkim składzie, tyle że zawsze u niego biore. Przy całym tirze prosto na podwórze proponowali mi w tym tygodniu 1290 wszystko ceny brutto, ale taka ilość to za dużo jak dla mnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v