Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupując nawóz liczycie na dopłaty, a jakby dopłat nie będzie i na kredyt nawozów nie dadzą to ziemia odłogiem by leżała.

kupione wczoraj i  wynegocjowane nawóz w Zaliwie-Piegawki  u Rytla:

Saletrosan BB 2,5 tony cena 1140 zł brutto

Mocznik bb 2 tony 1360 zł brutto

Saletra BB 1,2 tony 1220 Brutto

Amofoska 4-16-18, 4 tony po 1220 zł brutto.

Polifoska 4 worek 1,2 tony 1530 zł brutto

Polifoska Tytan skład 6-25-25 plus mikro elementy( żelazo, cynk)  na próbę w tym roku 1,2 tony w cenie 1750zł brutto

Salmag BB 1 tona 1050 zł brutto.

I namówił mnie na RSM 28 na trawę po pierwszym pokosie zobaczymy 1,28 t po 880 zł za tonę.

Odbiór mój własny z placu w lutym lub w marcu kiedy będę chciał.

Opublikowano

mocznik                                               -     --------   /1350BB

polifoska 6 litewska[8-20-30-(3S)]       -     --------   /1600BB

superfosfat 40%                                  -1500worek/1480BB

sól potasowa 60%                               -1580worek/1550BB

Podlaskie, nawozy z Jasionówki 

Ceny z dzisiejszej dostawy 

Opublikowano

dziś na podwórku NPK 6-18-34 +2S  w cenie 1470 netto z dostawą

znalazłem na allegro, wszystko bez problemów

hej karol, nie ma chyba czegoś takiego jak polifoska litewska... polifoska 6 jest polska i ma skład 6-20-30 jeśli się nie mylę... ;)

mocznik                                               -     --------   /1350BB

polifoska 6 litewska[8-20-30-(3S)]       -     --------   /1600BB

superfosfat 40%                                  -1500worek/1480BB

sól potasowa 60%                               -1580worek/1550BB

Podlaskie, nawozy z Jasionówki 

Ceny z dzisiejszej dostawy 

Opublikowano

dokładnie tak jak piszesz, a ta którą kupiłem ma o 2% więcej azotu i o 4% mniej siarki. Napisałem litewska, bo jest importowana z litwy. Mógłbym napisać, że to polifoska 8, ale nie zgadzałby się skład fosforu i potasu, a większość właśnie kupując polifoskę skłania się ku zawartości P i K a N uzupełnia mocznikiem albo saletrą.

Opublikowano

najprawdopodobniej tak, ale ja nie sprzedaję tego nawozu czy też jego nie produkuję i nie sprzedają pod tą nazwą i nie obawiam się żadnych konsekwencji związanych z użytkowaniem tej nazwy handlowej. Na fakturze mam napisane -Nawóz NPK 8-20-30+(3S). a na workach jest etykieta na której jest chyba napisane- Nawóz Importowany NPK 8-20-30+(3S)- ewentualnie coś podobnego. W każdym razie mnie nazwa nie interesuje tylko skład nawozu, a to, że napisałem polifoska to po prostu dla tego, że każdy jak usłyszy to słowo od razu kojarzy, że to jest ten konkretny nawóz o konkretnym składzie(lub bardzo podobnym) i łatwiejsze jest porównanie ceny, a chyba właśnie o to tu chodzi?

Opublikowano

Witam 740 zł netto za RSM 26S to dobra cena i czy ja nim nie poparze pszenicy ?

Dobra cena, sam brałem niedawno też w takiej samej cenie również RSM+S. Myślę, że nie powinno być poparzeń co najwyżej znikome ślady obyś nie rozlewał w słońce to będzie git.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v