Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Jak się macie za kto wie jakich rolników to się i tak pokazujcie, bo nie tylko rolnicy tu zaglądają i opinie o rolnikach dalej będą takie same że to brudasy, brudne ręce od ziemi z wyrwaną rośliną, czy spracowane łatwo odróżnić od tych niedomywanych i przestańcie pier*olić w kółko to samo, znaleźli się obrońcy, pewnie z takimi samymi rękoma, bo ten co się myje tego na pewno nie pochwali.

Cytat

Normalnie aż krew się gotuje. Gdzie jest to nasze agrofoto z przed kilku lat. Naprawdę kiedyś tu można było o wszystko zapytać i uzyskać rzeczowych informacji. Teraz to ktoś się pyta jak odchwascic cebule, a ktoś się śmieje z brudnych rąk na zdjęciu....

Ciekawe jakby bezdomny zapytał cię o chleb, to o czym byś pomyślał, że głodny? czy brudny.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Ja pryskalem już od 1liscia głównego , jest czysta ale  miejscami przyjarana  gdzie słabsza ziemia .  

Emblem+basagran+goal+olej

Edytowane przez jadka88
Dodatkowa informacja
Opublikowano

U mnie miejscami wychodzi drugi lićś a miejscami jeszcze ten pierwszy główny nie jest wyrośnięty bardzo. Mam jeszcze z rozsady grupowej hiszpankę białą, jest na grubość ołówka, jak myślicie przez miesiąć urośnie na tyle żeby ją na świeży rynek obierać?

Opublikowano
11 godzin temu, jacek1296 napisał:

Emblem, wing, basagran.

W jakich dawkach? Bo ja dałem 200g emblem w fazie 1 liścia i bardzo odchorowała 

Opublikowano
32 minuty temu, roni9411 napisał:

Orientujesz się czy komose taka 8 10 cm zwalczę 100 goalu i 150 lontrel? 

Tylko ją wstrzymasz ale i tak się odbije 

Opublikowano (edytowane)

lontrel wcale ale to wcale komosy nie bierze a goal to pewnie do pół litra trzeba aby taką w centymetry mierzoną ruszył ale co na to cebula?
tam wyżej o lentagranie wspominają, ma on komosę we wrażliwych? bo nie wiem
bo basagran też tylko w średnio wrażliwych i takiej dużej nic nie zrobi

a Boxer? choć pewnie też za duża bo to bardziej doglebowy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

J.W. dysydent pisze, lontrel nie działa na komosę. Na taką komosę dałem goal+basagran+lentagran 0,05+0,2+0,3, po czterech dniach goal+emblem+wing 0,05+0,5+0,7. Komosa schnie, ale cebula solidnie oberwała.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

J.W. dysydent pisze, lontrel nie działa na komosę. Na taką komosę dałem goal+basagran+lentagran 0,05+0,2+0,3, po czterech dniach goal+emblem+wing 0,05+0,5+0,7. Komosa schnie, ale cebula solidnie oberwała.

Czekales na wosk w cebuli? Bou mnie co 2 dzień pada. A czy taka mieszanina działa też na ostrożeń 

Edytowane przez roni9411
Opublikowano

Czym zwalczyć rdest plamisty wysokokość ok10cm w cebuli siewce. Cebula słaba bo susza jak na pustyni ale rdest rośnie mimo przypalenia po goalu z lontrelem.