Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 4514 66km 96r. w wersji eksportowej, i wiem że pojemność jest napewno większa niż 4l być może nawet 4,2 ale nie jestem pewien. Co do ciężkich maszyn agregowanych z 4514 to spokojnie radził sobie z agregatem ścierniskowym 5 łap ok.2.20m tylko było ciężko podnosić, można było tego uniknąć zastępując wał doprawiający z tyłu kółkami podporowymi po bokach ale nie ingerowałem w to bo agregat nie jest mój. Pracuje z pługiem 5 skib, ale są one dosyć wąskie (może 30cm, chyba famarol) , w każdym razie ostatnia skiba zajmuje całe lewe koło, co bardzo usprawnia prace przy różnych przeszkodach

Opublikowano

Wie ktos może czy da rade włożyć do tego ciągnika rozdzielacz hydrauliczny od cyklopa? Mam jednosekcyjny a chce kupic tura wiec przydałby sie dwusekcyjny, oryginalny ursusa kosztuje ok 600zł + robota, ale w sklepie powiuexzieli mi ze podobno do ursusa pasuje rozdzielacz od cyklopa i jest on duzo masywniejszy niz te ursusowskie. jak myslicie dało by rade to zamienic?

Opublikowano

No chyba potrzebny jest drugi rozdzielacz jak zechce cos podpiąc dodatkowo z tyłu ciągnika. Mam dwa wyjscia hydrauliki tylko do których podpiąc trzeba tura, wiec jesli zechce doczepic cos jeszcze to juz nie mam gdzie i dlatego musze dorobic nastepne dwa gniazda czyli podwójny rozdzielacz musze miec bo w trójniki nie mam zamiaru sie bawić

Opublikowano

Witam mam problem z rozpoznaniem ile mocy ma ursus 4512 z tego co czytam po internecie to od 60 do 68KM tzn były 60 konne 66 i 68 konne. Problem polega na tym że rozglądam się włąsnie za takim modelem ale jak dojsc ile ma koni? a interesuje mnie dodam model z rocznika 97 bo byc może te moce były zaleznae od roku produkcji no nie wiem i dlatego się pytam może ktoś wie po czym to dojść z góry dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

czy oby napewno ją zwiększono??? Może to jest taka różnica jak po między C-4011, C355 a C360. Fasktyczna moc jest ta sama tylko podali ją przy innych obrotach C4011 ma 40KM przy 1800obr/min, c 355 ma 45KIM 2000obr/min, a C 360 przy 2200 obr/min. Więc przy tym Ursusie 4512 mogli zrobić coś podobnego.

czy oby napewno ją zwiększono??? Może to jest taka różnica jak po między C-4011, C355 a C360. Fasktyczna moc jest ta sama tylko podali ją przy innych obrotach C4011 ma 40KM przy 1800obr/min, c 355 ma 45KM 2000obr/min, a C 360 ma 52KM przy 2200 obr/min. Więc przy tym Ursusie 4512 mogli zrobić coś podobnego.

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie wypowiedzi już teraz wiem ile mocy ma ten mój model sprawa się wyjaśniła szczególne podziękowania dla atomika który podał szczegółowe dane odnośnie mocy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v