-
Podobna zawartość
-
Przez Imigrant1204
Witam, mam problem z silnikiem Iveco 8361 w nh l627, silnik dymi na wysokich obrotach nawet bez obciążenia, do 1500 obrotów raczej nie widać dymienia, przy 2tys lekka smuga, przy 2350 wyraźnie widoczne dymienie. Myślałem że może brakuje mu powietrza ale turbo wygląda normalnie więc nie wiem czy rwać wytryski czy co?
-
Przez JD1052
Witam, wie ktoś po co producent zrobił podłaczenie weżyka z olejem do dolotu przed turbiną? Wężyk 8mm wychodzi z pokrywy klawiatury i wchodzi do dolotu przed turbiną, pytam się co konstruktor miał na myśli bo dolot brudny z oleju bo turbo siłą rzeczy go trochę zaciaga, odma to nie jest bo obok wychodzi waż ok 20mm z klawiatury na zewnątrz
-
Przez Badyl94
Witam. W tc 5.80 po podpięciu hederu wyskakuje błąd E 77.05 i jest ikonka motowideł. Wszystko dziala bez problemu tylko swieci sie kontrolka serwisowa caly czas. Wyskakuje od nowości w instrukcji nie ma tego błędu. Wie ktoś o co chodzi?
-
Przez scorpx1
witam w ostatnim czasię mam problem ze sprzegłem w new holland Ford 6640 tak jakby do konca nie wysprzegla , na niższym biegu potrafi zaczynać się toczyc przy wcisniętym sprzęgle jak jest wrzucony bieg , próbowałem skalibrować to kalibracja konczy się przy 130 , oczywiście jest problem z wrzucaniem biegu przód , tył bo na sprzegle od razu delikatnie reaguje . co może być przyczyną poproszę o pomoc . pozdrawiam
-
Przez grzybu1
Cześć, jakie klepisko pasuje do tx 66? Wiem, że ma długość 156 cm. Od jakich nowszych modeli pasuje ? Czy drugi bęben też się zasłania blachami ? Da radę wyciągnąć klepisko bez odjezdzania pochyłym ? Pozdrawiam
-