Skocz do zawartości

Dach do C-330 (plandeka)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,dołącze się do tematu,ponieważ jest podobny,mianowicie chodzi mi o dach kabiny w c 360

http://allegro.pl/kabina-do-c-360-i2009539646.html ,mam taką kabine ja na foto lecz nie mam dachu,czy ktoś mi powie jak orginalnie w takiej kabinie był on montowany??,czy był otwierany??,nie wiem z czego go wykonać czy z blachy płaskiej czy trapezowej ,czy pleksa,prosze o podpowiedzi.

Mam też pytanie od czego są po bokach tej kabiny u góry takie chaczyki??,szyby tylnej też niemam i mam zamiar ją dorobić,mam pytanie jak zamykana jest ta szyba? z góry dzieki za odp.

Opublikowano

czarnej to nie widziałem jak w sklepie sprzedawałem to tylko takie jak na zdjęciu a czarnych nie robią bo chyba gorąco by było czarny nieźle słońce nagrzewa. @andrzej ja z ojcem do 360 zrobiłem dach i jest git :)

Opublikowano
Witam,dołącze się do tematu,ponieważ jest podobny,mianowicie chodzi mi o dach kabiny w c 360

http://allegro.pl/kabina-do-c-360-i2009539646.html ,mam taką kabine ja na foto lecz nie mam dachu,czy ktoś mi powie jak orginalnie w takiej kabinie był on montowany??,czy był otwierany??,nie wiem z czego go wykonać czy z blachy płaskiej czy trapezowej ,czy pleksa,prosze o podpowiedzi.

Mam taką w ciapku.

Oryginalnie otwierany - podnoszony z przodu czyli zawiasy masz z tyłu. Dach blaszany podbity płytą pilśniową.

Mam też pytanie od czego są po bokach tej kabiny u góry takie chaczyki??,szyby tylnej też niemam i mam zamiar ją dorobić,mam pytanie jak zamykana jest ta szyba? z góry dzieki za odp.
Haczyki - jakbyś chciał dzwigiem zwalić kabinę z przyczepy to tam zaczepiasz linkę.

Zamknięcie szyby, pomyśl nad innym rozwiązaniem bo te oryginalne jest cienkie wg mnie.

A co do plandeki - uszyć w firmie które szyją plandeki na naczepy/przyczepy. Ostanio jak pytałem to wychodzi gdzieś 120-140PLN za 1m2