Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Laraks

Problem z chlodnica w zetorze

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Laraks    22

Mecze sie juz z ta chlodnica od wiosny, wyjade w pole orac albo kultywatorowac to calyczas grzeje mi sie traktor. Wyglada na to ze jakos przytyka sie chlodnica bo na wysokich obrotach to sciska waz co idzie do dolnej czesci chlodnicy. Przyjade do domu otkrece ten szlalf przeplukam woda az zacznie leciec czysta i znowu w pole. Raz jechalem porzyczyc sprzed od znajomego ojca i wskazuwka zaczela wchodzic na zielone, to ja mu gaz dospodu i na dolkach jak by sie odetkalo bo odrazu spadla temperatura. Kupywalem rozna plyny i nic to nie dalo. Moze znacie jakis leprzy sposub na oczyszczenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Balzak    2

A moze gdziec po drodze sie zatyka a w jakim to zetorze sie dzieje

 

 

Pozdrawiam Balzak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Laraks    22

Jezeli jest zatkana to waz zciska mi powyzej 1.5tys obrotow i wtedy temp rosnie a tak jak jezdzilem po podworku albo spokojnie szosa to nic a zetor to 3320

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Laraks    22

termostat byl sprawdzany i jest ok. ale jak odkrece ten waz co idzie do chlodnbicy od dolu i leje wode przez gore to nie leci dolem tylko gora sie cofa. musi cos tam zatykac i nie wiem jak temu podolac bo idzie do zimy i na wodzie rozsadzi mi instalacje do nawiewu w kabinie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    100

a mi to wyglada na uszczelke pod glowica .wywala ci wode spod korka rurka albo jezdzisz na opale i temu sie grzeje-jest wyczuwalna roznica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Laraks    22

ja mysle ze w chlodnicy jest cos i przytyka mi bo czasami nie ma obiegu wody i na wyzszych obrotach sciska szlalf co idzie od spodu do chlodnicy i wtedy woda podnosi sie w chlodnicy i wylewa sie. Czym radzicie mi wyczyscc chlodnice.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Shinigami    0

jakis czas temu mialem podobny problem, a lekarstwo znalazlem w sklepie motoryzacyjnym... srodek do czyszczenia i udrazniania chlodnic (nie pamietam jak sie dokladnie nazywal chyba "GUNK"), swietny srodek po jego zastosowaniu kupa syfu wyplyneła ze srodka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
koris    0

tez miałem taki problem przy 7745 wlałem jakis srodek o dziwnej nazwie i pomogło ale wypłyneło syfu z chłodnicy. to morzna kupic na stacji benzynowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez emtecc
      Zetor 7745 po remoncie góry silnika (tłok, tuleje, pierścienie, robione głowice).  Powodem remontu były popenkane pierścienie na jednym z tłoków. 
      Przed remontem z odmy czuć było, że zbiera się ciśnienie po zatkaniu odmy no i oczywiscie wyganiało olej z racji popękanych pierścieni.
      Po remonice poinformowano mnie, żeby wymienić olej po 50 mth po dotarciu. Docierałem na różnych obrotach (trochę jeździłem, chodził z przyczepą w różnym stopniu załadowaną).
      Zdziwiło mnie, że po 50mth oleju było na MIN na miarce. Rozmawaiłem z mechanikiem i określił, że to normalne bo pierścienie się układają.
      Cały czas kapało z odmy i kapie do teraz, jednak nie odczuwam zbierania się ciśnienia w skrzyni korbowej, tzn nie czuć dmuchania odmą a olej z niej kapie.
      Ostatnio na 3 godz orki do butelki skapało około 300ml oleju.
      Możliwe, że jest coś nie tak z odmą i olej nie ścieka do miski? Nie wiem jak to wygląda, nie rozbierałem nigdy tego?
      Czy pierścienie od początku są do niczego??
       
      Dodam, że ciągnik ma moc.
       
      Dodatkowo między głowicami pojawił się wyciek (chyba płynu) bo rdzewieje

    • Przez Mateusz_320
      Panowie ostatnio zawiozłem ciagnik do mechanika czyli w piatek bo na innym temacie pisałem ze strasznie ciezko pali i kopci. Zawory sa ustawione wtryski patrzylismy wczoraj maja 170-175 a ciagnik dalej tak samo. Pompiarz mówił zeby pompy nie ruszac bo moze byc okej z nia. Co radzicie na co patrzec jeszcze? Oleju odziwo nie bierze z odmy nic nie wydostaje sie. Jak odpali to dziwne obroty na poczatku ma tak jakby zaraz chciał zgasnac. Pozdrawiam
    • Przez Mateusz_320
      Panowie mam problem z korbowodami do zetora 5211. Kupiłem wczoraj i dzis zaczałem wazyc i 2 maja 305g a 1 ma 285g czy stanie sie cos tej róznicy 2 deko? Prosze o pomoc 
    • Przez leszczu19901
      Panowie, nie wiem czy to problem, czy nie, ale ostatnio ustawiałem zawory w Zetroze i teraz na jałowych obrotach słychac z obudowy fitra powietrza takie buczenie. Przed ustawieniem zaworów tego buczenia nie było. Dodam, równiez że na 3 cylindrze na zaworze ssącym nie było żadnego luzu.
    • Przez Mateusz_320
      Witam. Mam trudna sparwe ale mianowicie mam zetora 5211 91r 4810mtg i w lecie palił do strzału a teraz przy 5-10 stopniach ma problemy z odpaleniem. Po odpaleniu za 2 3 razem kopci jak szalony ciagle gdy sie przygrzeje to nic ale na zimnym tak ma. Dodam oleju nie bierze zawory były nie dawno ustawione Olej jest równo z maxem. Chce to naprawic przed zima bo w zimie nie ruszy pewnie. Pozdrawiam 
×