Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja myślę że świetną propozycją byłaby Valtra T 121 o mocy koło 130 km , albo jak chcesz powiększyć gospodarstwo No to sobie walnij T 151 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B92786 świetny sprzęt , robiłem nim na pokazach , ogromna moc , trochę zwrotniejszy od mojej 914-stki , a co dopiero od 1614 , bardzo cicho w kabinie, ciszej jak w john deere -że , no i cena stosunkowo niezła jak na świetne wyposażenie i super jakość, ciągnik na bardzo masywnej pół ramie , z 3 półbiegami , programowalną przekładnią , i do tego bardzo ładny jest :lol: pojedź do sprzedawcy , zapoznaj się z wyposażeniem , ceną itd. może na pokazy się załapiesz

Opublikowano

No właśnie dzisiaj z rodziną rozważyliśmy kwestię sprzedania 902 i kupienia nowego ciągnika powyżej 100km i nie wiemy jakiej firmy ten ciągnik ma być. Ursus odpada.

Opublikowano

Do serwisu i dealera NH mam aż 90km a do serwisu i dealera JD mam tylko 25km. Dlatego postawiłem na JD i jest jeszcze jeden powód dlaczego postawiłem na JD, mam już jednego JD na gospodarce i dostałem trochę upust za posiadania już ciągnika JD na gospodarce.

John Deere 4Ever

Opublikowano

Witam. Razem z tatą mamy problem z wyborem ciągnika. Ma on mieć 110-120 KM. Najbardziej interesuje nas John deere, Case, Valtra i Massey Ferguson. Traktor ma być teraz głównym ciągnikiem w gospodarstwie. Nasz areał to około 70 ha, w czym 40 ha to użytki zielone i 30 ziemia orna. Prowadzimy także hodowle bydła mlecznego.

Opublikowano

Darkos ja proponuję ci lamborghini r6 130 bądz odpowiednik deutz agrotron ale wybur należy do ciebie case mało znany moim zdaniem i dużo używek z lat 2000 2007 można kupić ciekawe czemu chyba awaryjne bo znajomy ma takiego 70 konnego z turem i cały czas grzebie w nim bo most siada jest valtra bardzo dobra bo sąsiad ma a82 i w turze i w lesie klocki nią zrywa i idzie bydle.a i zależy gdzie s`erwis jak dal`eko bo bi`eż traktor którego serwis najbliżej to i za serwis mniej kasy.

Opublikowano

no i bardzo dobrze valtra dobra ładna i oszczedna jest.ale czy nie za mała na tyle ha może troche wiekszą taką najmocniejszą z 4 cylindrami ta co ma 145km czy coś takiego bo nie pamiętam chyba n 141.bo im koni więcej tym lepiej tak maszyna po du... dostawać nie będzie.

Opublikowano

Ciągnik może i mógłby być większy, ale jest brany na PROW i większego nie chcieli nam dać bo większość naszych hektarów to dzierżawy i w ich sprawie nie mogliśmy dogadać się z ARIMR. Poza tym ten ciągnik nie będzie jedynym w gospodarstwie. Ogólnie myślę, że ta moc ciągnika nam wystarczy.

Opublikowano

Tak valtra n bedzie odpowiednia do takiego gospodarstwa, sam mam podobne i tez w najblizszym czasie mam zamiar zakupis n klase jako drugi ciognik (mam juz valtre t i jestem z niej zadowolony).

Opublikowano

Ja mam pytanie, chciałbym razem z ojcem kupić ciągnik do ok. 120 KM, ale prosty bez tych wszystkich komputerów( zebym dał rade go obsługiwać) z drugiej strony nie chcem czegoś takiego jak zetor, ursus czy pronar. Podoba mi sie JD 6330 ale jak widze w nim jakiś tam ekran w stylu komputera to mi sie go odechciewa. Mam same roller 60 i właśnie jest dobry i prosty w obsłudze, czegoś takie szukam tylko innej firmy moze znacie jakies JD bez kompów lub DF? mowa o nowych! No i cena nie większa niż 250 tys. brutto

Opublikowano

@BI4LI -masz Same to zostań przy tej marce i kup sobie lamborghini R6 120 czyli ekonomia czysta i on robi wrażenie i zarąbisty może i drogi ale żadnych komputerów w nim nie ma jedynie kilka LCD i nie psują się i tata twój nim da radę operować a i napisz z czym ma on współpracować ja też mam lambo grand 95 i usterek niema nie to co zety sąsiadów, chyba i twój rollerek się nie psuje no i wież że same jest dobry.

Nie pisz z właczonym Caps Lockiem bo chaotyczny post wyszedł i musiałem poprawić

Opublikowano

Pług unia 5*40, kosiarka dyskowa 2,4m, rozrzutnik 10t, sporo w transporcie ciężar 10-15 ton. Myślałem o tym lamborghini, ale nie ma blisko dilera i jak widziałem zdjęcia w kabinie, to też napakowane jest tam jakichś joysticków (może jakaś bogata wersja, nie wiem). Ostatnio zastanawiam się nad JD 6430, nie widzę żadnej elektryki (jakiś jeden joystick), ale znowu opony jakieś wąskie (wersja premium).