Skocz do zawartości

kverneland ciekawostka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ostatnio spotkałem sie z opinniami ze kverneland to najnajlepszy pług. Moim zdaniem tak nie jest ale najciekawsze jest to iz jego cena jest porównywalna do lemkena a nawet wyższa a czy wiecie gdzie on jest składany? W POLSCE jesli kto niedawno kupił ten pług nie obczai to na tabliczce MADE IN POLAND a cena ? Pług może dobry lecz jeśli mamy bardzo cięzkie gleby to musimy dołozec jedno dodatkowe "pióro" do resora a słyszałem ze i tak po pewnym czasie resory sie wyrobia

Opublikowano

Używam pługa Kverneland już dwa sezony i nie narzekam spisuje się świetnie i raczej nie zamienił bym go na żaden inny ;)

Opublikowano

powiem ci tak. osobiście wybierałem pług 4x40 zagonowy do mojego belarusa. chciałem kupić akpilu lub agromaszu ale gdy te pługi zobaczyłem to się przestraszyłem. rama cieniutka, słupice delikatne robione chyba z 4mm ceownika bodajże, ale w końcu kupiłem od prywaciarza który robi sam pługi ma formę i wszystko ładnie pięknie ale on robi te pługi z 1 cm blachy więc są o wiele wiele solidniejsze. Miał także wiele pługów polskich i zachodnich. to co do polskich miał kilka sztuk które przywieźli ludzie bo się coś pwyginało, to wziął ten facet pokazał mi co jest wewnątrz tych pługów. sam się przestraszyłem gdy zobaczyłem z jakiej grubości materiału są robione i jakie to delikatne więc nie dziwię się że się powyginały. Zachodnie pługi są robione z cieńszej stali ale z lepszej jakości materiału, ale ten facet też miał dużo pługów takich np kverland lemken które przywoziłli mu żeby blachy zmienił na polskie bo zachodnie dorgie

Opublikowano

Heh... nie lubię ludzi którzy myślą ze jak coś jest zagraniczne to od razu jest niezawodne a polskie to gó**o! Kolego bylem ostatnio u dilera kverneland-a i pług do mojego ciągnika około 40 tyś zł netto. Znajdziesz mi NOWEGO LEMKENA za takie pieniądze ?? jeżeli tak to daj namiary na dilera.

Opublikowano

Ciekawe jest to co piszesz, musze sie dowiedziec szczegolow :D ale jezeli masz racje to trzeba sie cieszyc ze KV inwestuje w Polsce !!! Jak dla mnie to obojetne gdzie KV składa maszyny, przeciez materiały sa te same !!??(pomijajac Chiny itp) :P

Opublikowano (edytowane)

cena wyzsza od Lemkena, hehe dobre sobie. zobacz sobie cene Kvenrelanda np. EM 100 4-skib, a zobaczysz, ze nie jest to drogi plug. ja mam Kvernelanda juz 5 rok i jakos nie narzekam. raczej jak bede kupowal nastepny plug to bede bral rowniez z Kvernelanda.

Edytowane przez Henius91
Opublikowano

Koleba coś bajki opowiada.Pracuję w firmie zajmującej się sprzedażą maszyn Kverneland i niczego takiego na tabliczce nie widziałem.Teraz Jest promocja cenowa na maszyny Kverneland i pług w wersji 150 B i 150 S jest w tej promocji i cena jego jest bardzo atrakcyjna a dodatkowo rama jest 150x150.

Opublikowano

prawda jest taka ze kazda maszyna ma swoje zalety i wady. i niemozna jej wielce wychwalac ani z blotem mieszac kver jest konkretna maszyna ktora dosc lekko i labdnie orz. elementy robocze sa zadawalajace w znacznym stopniu ale tez ma wady bo u nas ciagle obrywa sruby od pacomatu i przy predkosci orki ok 10km/h udezajac w przeszkode wygina lemiesze a nie resory <_<

prawda jest taka ze kazda maszyna ma swoje zalety i wady. i niemozna jej wielce wychwalac ani z blotem mieszac kver jest konkretna maszyna ktora dosc lekko i labdnie orz. elementy robocze sa zadawalajace w znacznym stopniu ale tez ma wady bo u nas ciagle obrywa sruby od pacomatu i przy predkosci orki ok 10km/h udezajac w przeszkode wygina lemiesze a nie resory <_<

Opublikowano

Co do ceny Kvernelanda a Lemkena to w tamtym roku szukałem pługa do ciągnika 150 km i w takim samym wyposażeniu ,podobne pługi to Lemken był 2 tyś zł droższy.

Kupiłem używanego Kvernerlanda Vario. Teściu ma 5 skib Lemkena Euro Opal 7 który był przełamany na pół, Wstawił do środka ramy kształtownik 10 mm i teraz ma 20 mm rama.

Opublikowano

Koleba coś bajki opowiada.Pracuję w firmie zajmującej się sprzedażą maszyn Kverneland i niczego takiego na tabliczce nie widziałem.Teraz Jest promocja cenowa na maszyny Kverneland i pług w wersji 150 B i 150 S jest w tej promocji i cena jego jest bardzo atrakcyjna a dodatkowo rama jest 150x150.

@grzesiu w jakiej firmie pracujesz jeśli można wiedzieć??

Opublikowano

Troszeczke źle sie wyraziłem i chciałbym przeprosic wszystkich uzytkowników ponieważ miałem tylko na myśli fakt iż jesli pługi sa składane w polsce to powinny byc jednak troche tansze ale z tym made in poland to prawda podobno farbryka jest w Totuniu dealer w płońsku tak mi powiedział i sprawdziłem u wujka na zagonowym i tam tez było made in poland