Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
mlodyrolnik21

MLEKOVITA

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Proszę pisać kto należy do mlekovity i do jakiego oddziału i takie różne ciekawości które dotyczą tej dużej firmy mleczarskie . I co się dzieje w tej firmie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

franex    0

Co można powiedzieć cena nie najwyższa, ale wyższa od średniej ceny płaconej przez różne mleczarnie i zazwyczaj stabilna, do tego nie pamiętam żeby spóźnili sie kiedyś z przelewem pieniędzy...

Edytowano przez franex

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
atomik    145

co oznacza cena nie najwyższa ? konkrety


wieśniactwo to stan umysłu a nie miejsce zamieszkania

dopiero kiedy wytniemy ostatnie drzewo zostanie wycięte, ostatnia ryba złowiona, zatruta zostanie ostatnie rzeka, zrozumiemy, że nie da się jeść pieniędzy

jeśli pomogłem kliknij zieloną strzałkę obok postu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mógłby ktoś powiedzieć jaką ma ceną za litr mleka przy jakim białku, tłuszczu i jakiej ilości albo podać cennik.


Chce kupić windę (przekładnie łańcuchową) do podnoszenia, o udźwigu powyżej jednej tony. Proszę o kontakt na PW.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
franex    0

@atomik chcesz konkretów to wejdź w odpowiedni temat! cena nie najwyższa bo z tego co się orientuje to Piatnica płaci więcej. Tłuszcz mam ok.4,3% a cena w tym roku ponad 1,30zł obecnie nie ma dużej róznicy miedzy mleczarniami bo mleka jest mało, ale pamietam bywało tak że mlekovita płaciła więcej Tak wogle to jest temat o cenie mleka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szatek    3

Cena nie najwyższa... Wiesz, ja bym dziękował Bogu gdyby cena nigdy nie spadła poniżej 1,20 zł. A teraz jak dają nam ponad 1,30 to jest super. Uważam, że nie ma na co narzekać! Mlekovita oddział w Działdowie tak dla jasności, 29 tyś litrów, białko 3,41% tłuszcz 4,71%.

Edytowano przez szatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
timasz    52

Oddzaiał Lubawa 1,4 zl za 15 tys l mysle ze cena ok

A co do tego ze 1,3 zl za l przy 29 tys l to nie wiem czy to tak "super" moim zdaniem to szalu nie ma przy tej ilosci 1,47 to juz uczciwa zaplata ale tez nie jakies ogromne kokosy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szatek    3

Ja dostaję w tym momencie 1,36zł, a tamtą cenę podałem dla przykładu. Tak jak pisałem wcześniej, uważam, że gdyby cena nie spadała poniżej tych 1,30zł to byłoby świetnie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez KasiaMk
      Cześć. Posiadam małe gospodarstwo rolne (4 krowy mleczne). Od niedawna zajmuję się ekologiczną produkcją serów. Zbieram mleko z całego tygodnia i w piątek ogrzewam, ale sery wychodzą kwaśne i nie wiem gdzie popełniam błąd.
       
      Przetrzymywanie:
       
      Codziennie doję krowy i cedzę przez ściereczkę do osobnych wiaderek. Potem te wiaderka wkładam do zimnego miejsca, żeby mleko ostygło. Po 2-3 dniach mleko się kwasi i pojawia się śmietana. Wtedy przenoszę wiaderka do ciepłego miejsca i zbieram śmietanę. Później to mleko siedzi do piątku w temperaturze pokojowej.
       
      Ogrzewanie:
       
      Zalewam skwaszone mleko gorącą (wrzącą) wodą. Około 1 litr wody na 8 litrów skwaszonego mleka. Mleko to podgrzewam na palniku i dolewam świeżego słodkiego mleka (około pół litra). Gdy ser się ogrzeje to przelewam do gazy i formuję ser. Czekam, aż się odcieknie serwatka i gotowe.
       
      Niestety ser wychodzi kwaśny a nie słodki. Może ktoś coś doradzi? Gdzie popełniam błąd?
       
      P.S. Nie wiem czy to ważne, ale zawartość tłuszczu w mleku od moich krów oscyluje wokół 3,2%.
    • Przez darek16
      Moze ktos wie jak zniszczyc bakterie w mleku u krow bo ja nie wiem a nie moge dostać 1
      ludzie sypia jakis proszek ale jaki moze ktos wie?
      prosze o każda rade.

    • Przez sthranislaw
      Pół roku temu założyłem nową bezprzewodową dojarkę by poprawić technikę dojenia, czystość etc.
      Dziwne że po przejściu z dojarki bańkowej na dojarkę przewodową wyniki badań nie zmieniły się praktycznie w ogóle a gorzej pogorszyły się i ostatnio mam bakterie rzędu 180 tys. or mln. Wiem że norma jest to 100. Grozi mi mleko poza kwotowe jak to jest możliwe skoro dojarka jest myta po każdym doju (doje dwa razy dziennie, środki etc.) Przed dojem mycie (preparat myjący, ręczniki papierowe) po doju dezynfekcja strzyków normalnie już mi sił brakuje. O co w tym wszystkim chodzi. W jaki sposób jeszcze mogę poprawić czystość doju ? Somatyczne ekstra mleko ekstra a bakterie i pozakwotowe...
      Czy można się od tego odwołać jak to zmienić co mam dalej robić
    • Przez michalmr99
      Poszukuję miarkę ilości mleka do schładzalnika Mueller m-250 o pojemności 995 litrów. Schładzalnik jest w kształcie tzn. wanny. 
    • Przez adeq15
      witam ma do was pytanie mam znajomego który chce miec obore pod oczena co musi zrobic a by to uzyskac ja slyszakem ze musi kupic jaluwki zacielone i musie miec ih conajmniej cztery na doplaty a 20 zeby miec obore pod oczena czy to prawda??
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.