Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam z góry dziękuję za pomoc. Mam taki problem z miniładowarką , silnik kubota 3cyl. Z odpaleniem nie mam problemu nawet -20 podgrzeje świecami i załapie. Ale jak już jest rozgrzana i zgasze , i potem palę czy to od razu czy po paru minutach czy po godzinie to też zapali ale wypuszcza chmurę niebieskiego dymu i tak przez parę sekund a potem nagle przestaje i jest w porządku . Dodam jeszcze że w tym czasie jak ten dym to jakoś inaczej pracuje silnik . Proszę o pomoc

Opublikowano

A jak go odpalasz rozgrzanego to grzejesz świece żarową? Może po prostu od razu nie łapie na wszystkie cylindry. Oleju nie ubywa czasem? Mam miniciągniczek z takim silnikiem i działa idealnie. Ale powiem ci trochę dziwny ten silnik, u mnie czy jest +20 czy -20 stopni to muszę grzać świece żarową bo nie odpali.

Opublikowano

świec już nie grzeję a powinienem ? wydaje mi się że już nie trzeba , oleju nie bierze ,

jacek 3773 gdybyś mógł poradzić co konkretnie mam zrobić ?

Opublikowano

Niestety , problem wrócił, tylko że teraz już wiem czemu się przypowietrza a więc: przewód odprowadzający nadmiar paliwa z wtryskiwaczy idzie do filtra paliwa , założyłem nowy przeźroczysty i widać jak im idą bąbelki powietrza które zbierają się właśnie w filtrze paliwa , a potem do pompy . Czy to jest normalne że tym przewodem z wtryskiwaczy wychodzi też powietrze? I czy mogę te miejsce na filtrze zaślepić a przewód puścić prosto do baka ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Tadeusz1212
      Witam, mam problem z jazdą do przodu w ładowarce Merlo 26.6 z 1999 roku. Po odpaleniu na " zimnym oleju " jaki czas jest ok. Natomiast po rozgrzaniu zaczyna robić który stopniowa sie zwiększa. Jazda do tyłu czy na 1 czy 2 biegu jest poprawna natomiast brak jazdy do przodu. Czasami coś załapie ale to nie jest prędkość proporcjonalna do ilości gazu, nawet po wrzuceniu rewersu na luz ładowarka dalej jechała. Po zatrzymaniu jej hamulcem itd znowu przez pewien czas brak całkowicie. Czasami wrażenie ze minimalnie chce ruszyć ale nie daje rady. Natomiast powtarzam do tyłu wszystko działa bardzo dobrze. Jak ładowarka ostygnie przez chwile jest ok i problem się powtarza. Gdzie może być przyczyna ?
      Dziękuje z góry za wszystkie podpowiedzi/odpowiedzi.
    • Przez Tikuś
      Witam, 
      posiada ktoś może dokument jak skalibrować czunik przeciążenia w ładowarce Dieci?
      Pozdrawiam, Tikuś!
    • Przez MIRAS699
      Witam mam ładowarke manitou 634 lsu 120 turbo z 2008 roku mam problem z wysięgnikiem a minowicie wysunołem go do przodu i niemoge go schować jak wcisne przełocznik to nic nie słychać nie słychać jak olej idzie czy pompa pracuje do przodu jest normalnie tak jak powino być (sprawdziłem prąd do przełącznika dochodzi) jak coś.Prosze doradźcie mi coś jak moge to naprawić bo żniwa za pasem
    • Przez kkzloty
      Witam
      Do wyboru mamy dwie ładowarki: nex n120 bądź bekker w1160. Są tu jacyś użytkownicy tych ladowarek? Się sprawują, jak z awaryjnoscia i ogólnie czy sprawdzają się w pracy na gospodarstwie 
    • Przez Krzysiek627
      Witam mam kolejny problem ze swoją ładowarką Manitou 627 Turbo, ładowarka czasem zatrzymuję się w czasie jazdy i aby ruszyła trzeba ją zgasić i odpalić ponownie, czasem Nawet kilka razy, czy ktoś z Was miał podobny przypadek i ma pomysł lub jakąś podpowiedź co może mieć winę? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v