Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanko zwiazane z instalacja 24v ,mam dwa aku po 12v a ciałbym je wyzucic i wstawic jeden 24v ,czy musze cos zmieniac w instalacji ? jezeli ten aku bedzie troche mocniejszy niz te dwa ?

Opublikowano

Jak te dwa aku 12V masz połączone szeregowo to nie musisz zmieniać nic na jeden 24V w instalacji.A w czym je tak wogóle masz?I jak są połączone w tej chwili te 12V?.

Opublikowano

Jeżeli szeregowo to wstawiasz akumulator 24V i wyrzucasz mostek (przewód łączący te dwa akumulatory) i nic poza-tym , ale masz taki akumulator 24V ?????? a może jest 2*6V???

Czemu chcesz to zmienić??

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A niby gdzie kupisz akumulator 24V? Takie rozwiązanie jak jest (2x12V) jest dobre niech tak pozostanie. A tak przy okazji co to za maszyna? Jaka seria?

Opublikowano

tak chodzi o cos podobnego tylko starsze wydanie .

a co do tych aku to nastapiła mała pomyłka :( ,instalacje jest 12v ,tylko 12x2 870 rozruch polaczone równolegle ,i chodzi o to by dac jedna 12v troszke mocniejsze np.950

czy tak moze byc???

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Skoro da radę odpalić to spokojne możesz zastosować jeden. Problemy mogą być jedynie zimą przy dużych mrozach. Pytałem jaka to maszyna, bo pracowałem na pierwszym w polsce zestawie: harverster John Deere 1170E i forwarder 1110E. Jeżeli jesteś w branży, to na pewno wiesz o jaką firmę i jakie maszyny chodzi. W tych maszynach jest instalacja 24V i dwa akumulatory 12V.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jaki akumulator warto kupić? Wiem ze jest tam 105Ah, 800A i podchodzi Varta 12V 105Ah/800A PROMOTIVE HD.
      Może coś tańszego?
    • Przez Camry
      Mam małe pytanko czy taki prostownik z rozruchem będzie dobry np. do rozruchu bizona czy też większego ciągnika . Jeśli macie lepsze propozycje to podsuncie. Wiem tematów było już dość dużo ale jakoś chodzi mi po głowie ten model a nigdzie tu na forum nie bylo o nim wzmianki. Dzięki 
      https://erli.pl/produkt/prostownik-z-rozruchem-class-750-lcd-rozruch-700a,166480992?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwnv-vBhBdEiwABCYQAxkx6XIYDalvfXO3ZVaR2kdU2vq10NvAl9YBT0uqTsAOZf32j7LRChoCQ80QAvD_BwE

• Przez ma123
      Witam planuje zakup prostownika z rozruchem z tego co czytałem to dobrze by było gdyby miał chociaż 500ah podczas rozruchu głównie miał by służyć do odpalania c360 c330 zimą oba posiadają akumulator 120 ah jakie polecacie prostowniki z rozruchem 
    • Przez lysyrolnik
      Witam

No i stalo sie w moim MTZ 82TS padly baterie, i tu nasuwa sie moje pytanie- Jakie polecacie akumulatory?
      dodam ze w moim MTZ-cie sia aku... 2x 6v
    • Przez Fugeo
      Cześć Jaki polecicie mi nowy prostownik 12 V i 6 V do 200 zł do ładowania głównie akumulatorów w ciągnikach. Pojemność największego w claasie to jak się nie mylę ok 160-170 Ah. I czy warto szukać prostownika z funkcją rozruchu?
  • Dodaj nową pozycję...
v