Skocz do zawartości

przykrywanie ziemniakow agrowłoknina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spojrzyj w kalendarz i zobacz który dzisiaj mamy. Jaka cena wg ciebie była by normalna? 1 zł? to za miesiąc chyba by trzeba za darmo rozdawać... Zresztą skoro za te 5/kg są chętni na zakup tzn że cena jest normalna ;)

• Like 1
Opublikowano

@lukasx21 dokladnie

niech kopią żeby cena leciała :D .

tekst jak z ust handlarza ale zebys za 2 miesiace nie narzekał ze sieradzacy znów spuja ci cene,

szukaj tam gdzie rolnicy na wieksza skale uprawiaja ziemniaki ale pamietaj:JAKA CENA TAKI TOWAR

Opublikowano

Okolice Warty w kierunku Błaszek widziałem dziś dwa kombajny na polu, więc coś się rusza.

A jak już sąsiady zobaczą to nie będą czekać :lol:

Czyżby kolega wracał z targu z warty? :P

Opublikowano

witam,planuje dzis wieczorem opryskać chwasty w ziemniakach (leopard),kupiłem też odżywke(ziemniak) i biostymulator,(tytanit),na nawozie i odżywce pisze ,że można dodać mocznik do 12kg i siarczan magnezu ale nie pisze ile.Wiec mam kilka pytań.

Czy moge zmieszać srodek chwastobójczy(leopard)z nawozami???

ile dodać siarczanu magnezu??

Prosze o szybkie odpowiedzi bo chce jeszcze dziś opryskać.

z góry dzię

Opublikowano

Niedługo dojdzie do tego że w kwietniu będzie sie kopać ziemniaki , tylko żeby wcześniej bo cena spadnie .... a kto ustala tą cene?>? rolnik bo on sprzedaje tylko nie potrafi uszanowac swojej pracy i sprzedaje za marne grosze po co opuszcza cene na giełdzie ?> jak ktoś nie chce kupić to nawet za pól darmo tego nie weżmie dopuki sam siebie nie będzie pilnowal to rolnik będzie niewolnikiem na własne życzenie

Opublikowano

Jaką należy wybrać włókninę do okrywania ziemniaków ? Chwilowo mam problem z ich przechowywaniem i nie jestem pewny czy problem się rozwiąże do zimy chociaż bardzo bym chciał.Znalazłem w google coś takiego jak agrowłóknina biała okryciowa 50g zimowa. Jak myślicie, sprawdzi się ??

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v