Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Temat jeszcze aktualny.... ? Jutro dodam fotkę bo dziś "jest już ciemno" :D . Też nie mam cięgła krótkiego które łączy się z lewym pedałem hamulca.

Mam nadzieje że z fotki coś ogarniesz... Ciągnik trochę brudny ale na bieżąco w pracy (w zimie) . ;)

Jak widzisz na foto brakuje krótkiego cięgła od hamulca (powietrznego). Jak byś miał jakieś pytania to wal śmiało...

post-8573-0-28429900-1296309991_thumb.jpg

post-8573-0-24490300-1296310004_thumb.jpg

Edytowane przez javorskyp
Opublikowano

Witam. Mam problem pneymatyka w c-330. Gdy wlacze sprezarke bo che miec hamulec w przyczepie to ucieka mi powietrze przy zaworze odcinajacym tym co jest pod podlaga z prawej strony, natomiast gdy nacisne pedal do konca wtedy przestaje syczec i dopiero nabija cisnienie, lecz gdy tylko puszcze pedal to zaczyna uciekac i minie chwila i juz nie ma piwietrza w ukladzie. Prosil bym o pomoc co ja mam z tym zrobic, bo mam wyjazd i jest mi to pilnie potrzebne. Jezeli mial ktos podobny problem to prosze o porady.

Opublikowano

Witam. Mam problem pneymatyka w c-330. Gdy wlacze sprezarke bo che miec hamulec w przyczepie to ucieka mi powietrze przy zaworze odcinajacym tym co jest pod podlaga z prawej strony, natomiast gdy nacisne pedal do konca wtedy przestaje syczec i dopiero nabija cisnienie, lecz gdy tylko puszcze pedal to zaczyna uciekac i minie chwila i juz nie ma piwietrza w ukladzie. Prosil bym o pomoc co ja mam z tym zrobic, bo mam wyjazd i jest mi to pilnie potrzebne. Jezeli mial ktos podobny problem to prosze o porady.

A może pedał hamulca już go trochę otwiera jak jest w stanie spoczynku i on wypuszcza już powietrze z układu aby zahamować? spróbuj mu dać troche luzu a jak to nie pomoże to najprawdopodobniej musisz go wymienić.Ten zawór cały czas pracuje przy każdym naciśnieciu hamulca niezależnie czy masz włączona sprężarkę czy nie.Pozdrowienia.

Opublikowano

Wiem wiem że on calu czas pracuje. Po zwolnieniu pedalu to cięgło jest lużne wiec nie ma takiej możliwośći by caly czas trzymało zawor troche. Dzikęi za pomoc. Udam się do sklepu po nowy i myśle że znowu na kikla lat będe miał spokój.

Opublikowano

Jeśli syczy cały czas to masz nieszczelną instalacje za zaworem hamulca, jak przestaje syczeć kiedy naciskasz hamulec to właśnie dlatego że po jego naciśnięciu zostaje odcięty dopływ medium do przyczepu co determinuje załączenie się hamulców przyczepy, przyczepy z instalacją jednoprzewodową,

Opublikowano

Założyłem pneumatyke do c-330M i sprężarka jak narazie mało przepracowała (niecałe 1h)

a był juz olej w odolejaczu oraz troche zrobiło sie mokro koło miarki oleju.

I czego to moze być wina ze olej przepuszcza ? Moze być to spowodowane nadmiarem oleju?

Mam nalane sporo ponad tą kreskę na miarce oleju (Ta kreska to minimum czy maksimum?)

I wspomnę ze sprężarka prawie nic nie przepracowała od nowości wiec wina pierścinków czy cos takiego

raczej jest niemozliwa.

Opublikowano

Witam czy ma ktos moze podlaczony zawor hamulcowy i ma mozliwosc sprawdzic czy przy braku cisnienia ten trzpien zaworu wyciagany jest przez ciegno czy tylko przy obecnosci cisnienia z gory dzieki

Opublikowano

Tylko ze chodzi o to za zawor jest nasmarowany itp ale nie da sie go wyciagnac tzn ten trzpien to po wcisnieciu hamulca powinien wyjsc pozostaje w miejscu a tylko sprezyna na ciegle zie sciaga a zaworu nie ruszy.

Opublikowano

skladalem wszystko z czesci bo stare sie rozlecialy dawno temu tylko ze nawet gdy chce go reka wyciagnac jak jest wykrecowy za te widelki to sie nie da jak by byl zablokowany ...

Opublikowano

Cześć doącze się do tematu ;D

Mam problm z zamontowaniem odolejacza i tego zaworu obok nigo poniewarz kabina przeszkadza :/ Gdyby ktoś mógł porobić kilka fotek jak wy macie porobione hamulce tak pokoli od sprężarki aż po wyjśće hamulcowe :) Z góry DZIĘKI :)

Cześć doącze się do tematu ;D

Mam problm z zamontowaniem odolejacza i tego zaworu obok nigo poniewarz kabina przeszkadza :/ Gdyby ktoś mógł porobić kilka fotek jak wy macie porobione hamulce tak pokoli od sprężarki aż po wyjśće hamulcowe :) Z góry DZIĘKI :)

Opublikowano

Witam wszystkich piszę tutaj swoje pytania które mnie głowią z powodu tego, że nie mogłem znaleźć połączenia pomiędzy sprężarką w c330 a zbiornikiem (takowe posiadam) tylko sprężarkę i zbiornik.

wiem , że jeszcze musi być regulator ciśnienia i odolejacz (juz zamówione idą do mnie)

ale jak to połączyć? jest kilka rurek na allegro ale nie wiem co gdzie jak ma być zero schematów na google aby przypatrzyć może ktoś podpowiedzieć? i zailustrować najlepiej zdjęciem danego elementu oraz gdzie konkretnie on ma być od samej sprężarki przy silniku do butli oraz mocowanie butli czy mam kupić czy lepiej sobie zrobić we własnym zakresie :)

pozdrawiam