Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wygląda na to że w przyszłym roku świńska górka i ostry spadek cenowy jeżeli patrzeć na powtarzalność

mysle ze sie mylisz i nie bedzie powtarzalnosci a wysoka i w miare stabilna cena

zm skiba 7,40 kl e

Opublikowano

mysle ze sie mylisz i nie bedzie powtarzalnosci a wysoka i w miare stabilna cena

zm skiba 7,40 kl e

ze wszystkich źródeł wychodzi że pogłowie będzie mniejsze i u nas i na zachodzie. Więc cena powinna być. A napisałem że jest powtarzalność bo z wykresu wychodzi że co 3 lata cena jest wysoka

Opublikowano

dokladnie tak z tym ze kiedys dunczycy mowili ze jak co 7 lat przychodzi rok gora dwa lata dobrej koniunktury to jest ok i mysle ze jak nic glupiego i zlego sie nie wydazy a zagrozen jest duzo np, pomor i popieprzone media to bedzie ok bo cena powyzej 6 zl swoje mimo wszystko swoje robi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Mareknh dobry wykres, nałóż na niego wykres cen pasz notabene historycznie rekordowy a zobaczysz, że jest to niezdrowa podnieta gdy ktoś cię kopie w tyłek. Przypomnę może młodszym, że te ceny świń mieliśmy 7-8 lat temu no może nie spędowe ale duże zakłady i prywatne masarnie tak właśnie płaciły.

Opublikowano (edytowane)

W mojej okolicy skupują przynajmniej trzy lata, tygodniowo po dwa-trzy auta płatność rożnie bywa do czternastu dni.

Nie cytuj poprzedniego posta.

Edytowane przez MAT912
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v