Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opolskie dalej 3+Vat. Mam prośbę, jak piszecie ceny podawajcie jaka zmiana od ostatniego razu, zobaczymy wtedy czy rzeczywiście idzie w górę lekko.

Opublikowano

U nas po 3zł +vat. Wielkopolska powiat pleszeski.

Tydzień temu odwiozłem swinki po 3.50zl +vat. I mowie temu gościowi co faktury wypisuje. Mówie panie co to jest za cena? 3,50zl przecież to nie warto trzymac!

Wiecie co mi odpowiedział? Że świnie to sie powinno trzymać dla hobby a nie żeby zarobić!!! Bo coś w oborze kwiczeć musi! Na to ja że ja mam w d*pie takie hobby i koniec naszej rozmowy!

Opublikowano (edytowane)

3.10+vat mazowieckie :unsure:

Pszenica u nas 1000zł/t brutto, a pasza pełnoporcjowa finiszer 1045zł/t (brutto). Na dzień dzisiejszy bardziej opłaca się sprzedać zboże i kupować pełnoporcjówki.

Edytowane przez jarekmalina
Opublikowano

Od poniedziałku cena pójdzie do góry w Niemczech podwyżka 0 0,12E, ja w tym tygodniu maiłem ofertę 3,9 netto ale za 180 szt. poczekam jeszcze z tydzień. A cena 2,8 to masakra ;[

Opublikowano

@figo taką cene zaproponował Ci pośrednik czy ubojnia? Bo aż mi się nie chce wierzyć w te 4 złote :o

Taka cena to za cały samochód, 180 szt. do pośrednika który odstawia do pini, ostatnio też mu odstawiałem kasa była w tydzień.

Opublikowano

Od poniedziałku cena pójdzie do góry w Niemczech podwyżka 0 0,12E, ja w tym tygodniu maiłem ofertę 3,9 netto ale za 180 szt. poczekam jeszcze z tydzień. A cena 2,8 to masakra ;[

hej jakbys mogl to prosze Cie o link do tego cennika z zachodu

Opublikowano

Przy cenach wpisujcie jaką ilość odstawiacie. Bo jeśli jest tak jak kolega pisze że za pełny ładunek ma prawie 1 zł więcej to zmienia postać rzeczy. Przy takiej cenie podczas dołku to można chować trzodę :P

Opublikowano

Nie wiem co wy sądzicie o tym zakładzie, ale jak rozmawiałem z kierownikami z ZM Biela to mówili, że ten włoch co jest właścicielem PINI POLONIA to miał także jakiś wielki zakład, tylko nie wiem czy to była Słowacja czy Czechy. Tam także na początku wszytko był pięknie i ładnie, normalnie jak z bajki. Aż do pewnego momentu kiedy zaczęli przeciągać wypłaty za dostarczony towar, wypłacać pracownikom kasę. Jak już przestali wypłacać kasa to tak długo naciągali rolników aż nazbierany towar przewyższył wartość zakładu i wtedy on upadł. Kasa nie wiadomo gdzie zniknęła, a po zakładzie zostały ruiny, nie spłacony kredyt, nie odprowadzone podatki i długi u rolników, których nikt nie pokrył. ;[

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v