Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Hose@ miałem cenę 3gr mniejszą :D

Opublikowano

Hose, możesz zdradzić do kogo sprzedałeś i jaka ilość?Hubert, a Ty do PMB?I jaka płatność, bo do Pmb Nie bardzo mogę, bo jestem na vacie, a kasa troche szybciej potrzebna.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Też jestem na VATcie i tez boli mnie podwyższony podatek.

Do PMB oraz do Ubojni w Brańsku.

PMB za wieksze partie płaci lepiej. No i mięsność wyliczaja na + sprzedajacego. Aż boję sie pisać jaka średnia była ostatniego rzutu.

Opublikowano

U mnie 4.50 stoi w miejscu.Ale po niedzieli ma coś cena podskoczyć.Kolega ma oddać po niedzieli ale narazie nie mają wagi mało które ma od 135-155 kg.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Właśnie odwrotnie...serwatka działa cuda :D

Opublikowano

Po serwatce jest dobry przyrost oraz dobra mięsność , sam swojego czasu tak dawałem ją ale nie mam czasu by do mleczearni jeżdzić i babrać sie w tym :rolleyes:

Opublikowano

U mnie 4.50 stoi w miejscu.Ale po niedzieli ma coś cena podskoczyć.Kolega ma oddać po niedzieli ale narazie nie mają wagi mało które ma od 135-155 kg.

135-155 ? jak ktoś trzyma tuczniki do takiej wagi to dla mnie taki hodowca to nie ma pojęcia zielonego u tuczu świń. 155? Ja w to miejsce na tym samym zbożu uchowałbym dwa tuczniki ale o rozsądnej wadze. Jakie są przyrosty miedzy 130 a 150? 0,5 kilo mięsa na każde 4 kilo pobranej paszy ? :):):) ....normalnie czysty zysk. :/ Taka jest moja opinia

Opublikowano

Nawet były w Polsce badania i dowiodły tego że hodując tucznika do 150 kg tą samą paszą możemy odchować dwa tuczniki do 100kg. Czysta matematyka 200kg a 150kg to jest różnica. Poza tym co za ubojnia bierze takie mięso :blink:

Opublikowano

Tu nie chodzi o jakość mięsa tylko o to, że jak tucznik ma 130kg to ma porządny schab, szynkę, a oko polędwicy jest dużo większe niż przy tuczniku wagi 100kg. Wolałbyś jako konsument kupić mały schabik na obiad, czy porządny schab? <_< A w ogóle jak prosiaki są drogie, to bardziej ekonomiczny jest tucz do wagi 130kg, bo już później to jest zbyt duże zużycie paszy do przyrostów.

Opublikowano

No ale i przyznasz że taki 130-150kg to ma słoniny od groma czego większość ubojni nie chce. Co innego jest w stanach tam lubią tłuste mięsko :lol: Poza tym już powyżej 110-120kg znacznie wzrasta zużycie pasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v