Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ci którzy płacą za tuczniki poniżej 5 złotych za kg. wagi żywej to są złodzieje i sk***ysyny!!!.Czyli wszyscy !

Pisząc te słowa zaznaczam że od ponad 5 lat nie hoduję świni nawet na własne potrzeby!

Opublikowano

lukaszmareczek gdzie? ja dzwoniłem koło środy to były 4 brutto.

Mam jeszcze taka kwestię do poruszenia. Mianowice chodzi mi o to, skąd informacje o stanie pogłowia trzody w polsce w tym czy innym kwartale/ roku. Dziś przeczytałem w Tygodniku Rolniczym bądź co bądź optymistyczne prognozy dotyczące wzrostu cen, na skutek spadku pogłowia loch od lipca do listopada o 30k sztuk, skąd oni mają takie dane?

Opublikowano

takie dane może biorą z agencji, przecież każdy rolnik prowadzi dokumentację, porównali ilość i im wyszło... według mnie tak jest, ale czy jest tak jak piszę to nie wiem

gdzie w łódzkim są po 3.9+Vat???

Opublikowano

Pogłowie loch nie daje pełnego stanu trzody chlewnej może być nawet bardzo niskie bo jak polscy rolnicy sprowadzają po tysiące warchlaków z Dani Holandi albo Niemiec to automatycznie robi się nadwyżka i te prognozy można sobia o d..e obetrzeć.

Opublikowano

Myślę, że sprowadzane warchlaki można nawet liczyć w milionach...

Jednak myślę, że ma to jednak przełożenie, Ci którzy zlikwidowali stado podstawowe raczej na pewno nie przestawili się na cykl otwarty i sprowadzanie prosiaka(budynki, wyposażenie itd...). Sprowadzany świniak swoją drogą, jednak spadek pogłowia loch na pewno ma odbicie w pogłowiu, do którego także są wliczane przecież sztuki sprowadzone z zagranicy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam! Dziś chyba lekko w górę.

Duda 5.10+vat za kl.E

Na spędach 3.70-3.80+vat

Ceny dotyczą małych parti i podlegają negocjacji przy dużych,wyrównanych partiach

W Wielkopolsce oczywiście!Pozdrawiam!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v