Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Marcin no efekt będzie widać ale w obniżeniu pH również, jak regularnie wapnujesz to można rozsiewać

Hardkor tak jak wczesniej pisałem jeśli masz uregulowany odczyn to możesz się pokusić o rozsiew siarczanu amonu, jeśli nie to N podałbym w innym nawozie a S w siarczanie magnezu, siarczanie potasu, albo wraz z azotem.

Edytowane przez proxy8441
  • Like 1
Opublikowano

A jaką masz zasobność magnezu? Nawozy raczej się dobiera żeby uzupełnić zasobności a nie na zasadzie "co lepsze". Bo w pewnych warunkach coś jest lepsze a w innych to coś jest już gorsze.

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, proxy8441 napisał:

Marcin no efekt będzie widać ale w obniżeniu pH również, jak regularnie wapnujesz to można rozsiewać

Hardkor tak jak wczesniej pisałem jeśli masz uregulowany odczyn to możesz się pokusić o rozsiew siarczanu amonu, jeśli nie to N podałbym w innym nawozie a S w siarczanie amonu, siarczanie potasu, albo wraz z azotem.

Czytałeś co napisałeś? Jeśli kasz uregulowany odczyn to siarczan amonu a jeśli nie to tez siarczan amonu?

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Siemanr1 napisał:

Tylko że teraz azotowe można sypać dopiero od 1 marca

jak dokładnie nie wiesz co nie wprowadzaj ludzi w błąd. Może nie można u Ciebie sypać azotu bo jesteś na terenie objętym OSN.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, koniu napisał:

jak dokładnie nie wiesz co nie wprowadzaj ludzi w błąd. Może nie można u Ciebie sypać azotu bo jesteś na terenie objętym OSN.

Koniu jesteś bardzo arogancki a sam wypisujesz brednie! Doczytaj a potem ludzi opierdzielaj. Zarówno ty jak i cała reszta rolników w Polsce jest na terenach OSN. Z resztą temat wraca jak bumerang co druga strona.

http://wiescirolnicze.pl/prawo-i-finanse/osn-na-terenie-calej-polski-nowa-ustawa-obowiazuje/

Z azotem po 1 marca!

Edytowane przez Cihu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v