Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym roku nie łapią, a w przyszłym będą karać prawie całe wioski i ile będzie dopłat mniej do wypłacenia. B|

Opublikowano
8 minut temu, zetorki12 napisał:

Normalnie jak za Niemca . Też całe wioski karali ... :ph34r:

W końcu zauważyłeś kto rozdaje karty w Polsce.  :P Załatwili nas tymi przepisami, a w szczególności regiony o wcześniejszym rozpoczęciu wegetacji. 

Opublikowano

Od początku wiem kto . Zawsze mówię że trzeba walczyć o swoje .

Opublikowano
2 godziny temu, Wicherek napisał:

Mam nadzieję że w Marcu podadzą  ilu złapali , bo jak nie to za rok siać będą wszyscy ! jak zakaz nie będzie poważnie traktowany przez ARiMR  to i my nie będziemy poważnie traktować ARiMR

Oni nas i ciebie w d...e mają

Opublikowano
13 godzin temu, Mich9 napisał:

U mnie też gospodarstwa powyżej 500 ha leją rsm i jeżdża z rozsiewaczami na prawo i lewo, nawet przy głównych drogach , a podobno jakiś mały rolnik wyjechał z rosiewaczem to za pół godziny na polu policja, i zabranie doplat na 3 lata z pól na których był podany N i 2 k zł mandatu, z

Policja coś do tego zakazu ma? Może wypił z sąsiadem pod sklepem piwo przed wyjazdem...

Opublikowano
17 minut temu, Wicherek napisał:

Zawsze można ukarać tylko członków PSL-u , obszarowcy to głównie PSL-owska mafia !

Już nie PSL  tylko PO - KO , nie zielona koniczynka , tylko kolorowa .

Opublikowano
PABLO555 napisał:

W roku wyborczym nikt niebędzie nikogo karał,to by był strzał w kolano dla rządzących.

Strzałem w kolano dla tych sukinsynów pisowskich powinno już być samo przepchnięcie tej ustawy, a nie egzekwowanie ! Poza tym, czytając tutaj niektóre opowiastki o tym, jak to milicja gania za ciągnikami z rozsiewaczem po polach, nasuwa się jedno pytanie : czy milicjanci w Polsce odbywali jakieś szkolenia z zakresu rozpoznawania nawozów ?? 😝😝😝

Opublikowano
6 minut temu, marian_machler napisał:

Strzałem w kolano dla tych su***synów pisowskich powinno już być samo przepchnięcie tej ustawy, a nie egzekwowanie ! Poza tym, czytając tutaj niektóre opowiastki o tym, jak to milicja gania za ciągnikami z rozsiewaczem po polach, nasuwa się jedno pytanie : czy milicjanci w Polsce odbywali jakieś szkolenia z zakresu rozpoznawania nawozów ?? 😝😝😝

Chciało się dopłat to trzeba ponosić konsekwencje

Przed chwilą, poderwa napisał:

Już dawno posypane-N ma czekać na rzepak a nie odwrotnie

Bajek Wam nawciskali

Opublikowano
16 godzin temu, marian_machler napisał:

Wczoraj krótko po północy przez wieś przetoczyła się kawalkada John Deerów z rozsiewaczami i lawetami z nawozem. Zerknąłem do okna i w świetle lamp ulicznych doskonale można było przeczytać na big bagach ZAKsan 😉

To transport też jest zabroniony? J🤣

Opublikowano
41 minut temu, AleksanderX napisał:

tylko gdzie na polu czy w Bałtyku

Gdzie Bałtyk a gdzie pole... 
Są rejony kraju gdzie w grudniu ludzie orali i wyciągali suchą ziemię spod spodu. Więc wyjaśnij mi proszę jak ten azot ma się przetransportować z pola do Bałtyku gdzie mieliśmy wielka suszę a i zima poskąpiła śniegu. 
Rozumiem wody wszędzie w opór, ziemia zamarznięta, śnieg po kolana ale tak to tylko w górach na nartach. 
Moja prognoza pogody pokazuje jeszcze dziś na zimno ale od poniedziałku do 10 marca ma być w dzień miedzy 6 a 12 w nocy od 0 do 5 wiec to już chyba wystarczająca temp. do ruszenia rzepaku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v