Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja miałem niedawno coś takiego że nie działały kierunkowskazy a zamiast świecić kontrolki od kierunków to migała kontrolka od ładowania, wiecie co było??

Przemień tylko oprawki żarówek z kablami.Od ładowania wsadź do zielonej a z zielonej do czerwonej od ładowania.I zobacz czy będzie od ładowania świecić.

Opublikowano

tzn chodziło mi o to że mam nową instalacje ze stacyjką i gdy kluczyk był do końca wciśnięty to sie coś pierdzieliło i był taki efekt jak napiałem wcześniej, a gdy go trochy wyjołem do góry (0.5cm) to było ok, chyba taka stacyjka do niczego.

Opublikowano

dokładnie to niewiem jakiej produkcji, cała instalacja reazem ze stacyjką kupiłem na allegro, na aukcji pisze niby made in germany, nie przeszkadza mi to bo stacyjki używam do wł świateł czyli bardzo rzadko..ale opisuje tylko jaki miałem/mam problem ;)

Opublikowano

Takie rzeczy to się kupuje w sklepie a nie w internecie :) No ale jak wsadzisz kluczyk to jaka się kontrolka świeci? Musisz zobaczyć żebyś miał wszystkie kontrolki.Od ładowania i od ciśnienia to musowo.

Opublikowano

kupiłem w necie no cuż na błędach się człowiek uczy, jak wcisne kluczyk do końca to nieraz nic sie nie dzieje,nic sie nie świeci, a nieraz właśnie jest tak że jak bym włączyl kierunek to nie działa tylko słychac przerywacz jak cyka i miga kontrolka od ładowania a powinna kontrolka od kierunku hehe a innym raze jest wszystko dobrze:) a jak nie wcisne kluczyka do końca to jest ok zawsze :)

Opublikowano

Witam, pomóżcie mi w sprawie świateł, chcę zrobić światła na krótkie podłączenie by swobodnie sobie je włączać przyciskiem, bo obecna instalacja zawiodła. Proszę o napisanie czego potrzebuję i co i jak podłączyć. Liczę na waszą pomoc.

Opublikowano

Co ci niby zawiodło w instalacji? Napraw i będzie po problemie. Jak nie to potrzebujesz przewód, przekaźnik typ 541, bezpiecznik na kabel i włącznik. Poszukaj tematów o instalacji dodatkowych świateł. Dużo o tym powinno być.

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie, kiedy jeżdżę na światłach np teraz jak wycinam stary sad i wracam ciągnikiem (ursusem c 360) już po zmroku i włączam światła dojadę do domu i na drugi dzień jak chce już odpalić ciągnik to bez użycia prostownika z rozruchem to w życiu bym go nie odpalił. Później jak pochodzi i prądnica podładuje to odpala normalnie. Dzieje się już tak od długiego czasu. I jeszcze mam taki problem że przepala mi przerywacz kierunkowskazów, jak się ich zewrze to świeca i kable się nie grzeją a jak podłącze nowy przerywacz to chwile poświeci później tak co chwile puści ale nie ma konkretnej amplitudy świecenia i się strasznie grzeje ze czasami to nawet ciężko go w rękę wziąć i się przepala. Proszę o pomoc i nie usuwanie tematu. Dziękuje z góry

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Temat w zasadzie od razu kwalifikuje się do usunięcia. Przeczytaj temat z poradami w dziale "Elektryka". Podaj napięcie ładowania na akumulatorach z i bez obciążenia, w przeciwnym razie temat poleci w kosmos.

Opublikowano

ok. mierzyłem to w tygodniu jakoś to na prądnicy miała 13.26V i jak się dodawało gazu to wzrastało napięcie a jak włączyłem światła to spadało do 13.0 - 13.7 trochę skakało w tych granicach. ale żeby poniżej 13 to nie na tych samych obrotach oczywiście mierzone żeby nie było a mierzyłem tak ze dodając gazu zgaśnie lampka od ładowania

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Prądnica do gruntownego przeglądu. Czyli: sprawdzenie wirnika i stojana na przebicia do masy i zwarcia międzyzwojowe, sprawdzenie stanu szczotek i komutatora oraz łożysk. Jak to będzie perfekt to regulator napięcia do regulacji, czyli ustawienie szczelin magnetycznych i ustawienie napięcia oraz prądu zwrotnego.

Opublikowano

Czy są reflektory przednie do C-360 na oryginalną żarówkę H4?

W sklepie sprzedawca powiedział że muszę kupić na zwykłą żarówkę i zamontować żarówkę H4 ze zwykłym kołnierzem.

Takie rozwiązanie do już mam tylko te żarówki z kołnierzem robią się czarne i się szybko palą.

Opublikowano

ja mam zalozone lampy od fiata 125 w przedniej atrapie sa zarowki H4 ladnie swieca ale ostatnio byl elektryk bo zginely mi wszystkie swiatlo upalily sie jakies kable zastanawial sie z jakiego powodu do czasu jak zobaczyl H4 i powiedzial ze musza byc zalozone przekazniki bo bedzie sie tak dzialo

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam otóż taki problem że od kilku dni nie mam świateł w mojej c 360, postojowe są a krótkich ani długich nie ma co może być przyczyną? sprawdzałem w instalacji i wszystko jest ok, żarówki sprawne i wgl. Nie chce wzywać elektryka bo może się okazać że to na prawdę mała awaria a u nas elektrycy się cenią... więc tutaj pisze i z góry dzięki za Pomoc.

Edytowane przez Sqowron