Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja kabina też nie jest szczelna. Ale ja wrześniową nocną temperaturę to w kabinie nawet ciapło jest :o , ale dopiero powyżej 2000obr/min., bo jak się jedzie z mniejszymi obrotami to już nie.

Opublikowano

w sumie tak , trzeba by załozyc kabinę nową z błotnikami , uszczelnić podłogę , gumą ,ewentualnie odrobina pianki , rurę od chłodnicy i coś by było cieplej , już samo to że wiatr nie podwiewa ile cieplej jest

Opublikowano

Jeżeli kabinę z błotnikami to nie plastik :D  Jak pisali poprzednicy to plastik może i wygląda ładniej niż blacha ale jeżeli o coś zaczepisz, zaszorujesz czy cuś w tym stylu to zapewne się ukryszy kawałek  :o A jeżeli metalowe to się odprostuje , wyklepi i gra gitara  :P 

Opublikowano

Odświeżę temat.. Mianowicie jaką przyzwoitą (cudów nie oczekuje) kabine zakupić do c-330 dodam ze muszę zmienić też błotniki bo się rozsypały poprostu a dopłaty właśnie dotarły ... Wiadomo już że zamontujemy wspomaganie :D No i odświeżamy pospolitego ciapka... w tym momencie ma kabine jeszcze z palndekowym dachem ale żadnej szyby prawie oprócz przedniej ... Jaką kabinkę polecacie i ile kasiorki szykować na przyzwoitą??

Opublikowano

Odświeżę temat.. Mianowicie jaką przyzwoitą (cudów nie oczekuje) kabine zakupić do c-330 dodam ze muszę zmienić też błotniki bo się rozsypały poprostu a dopłaty właśnie dotarły ... Wiadomo już że zamontujemy wspomaganie :D No i odświeżamy pospolitego ciapka... w tym momencie ma kabine jeszcze z palndekowym dachem ale żadnej szyby prawie oprócz przedniej ... Jaką kabinkę polecacie i ile kasiorki szykować na przyzwoitą??

Opublikowano

polecam ci kabinę naglak ma ją mój dziadek i bardzo ją sobie chwali

to są aktualne ceny naglak

Kabina do ciągnika URSUS C-330

KO-330 2690zł

KO-330/1 (z błotnikami) 3390 zł

Wersja przystosowana do montażu ładowacza czołowego +90 zł

KABINA do C-330

z błotnikami i dachem z tworzywa

Kabina KO330/BTW 3990 zł

Opublikowano

odgrzebuję temat bo nie mogę znaleźć tego właściwego (a był taki długi jeden).

Ile może kosztować i kto robi kabiny z takimi gadżetami:

- metalowy tapicerowany dach na sztywno przyrkęcony z szyberdachem otwieranym z przodu kabiny

- lusterka na teleskopowych ramionach

- drzwi na teleskopach gazowych otwierane jak w U902

- błotniki tapicerowane

- tylna szyba na teleskopach gazowych najlepiej bez ramki

- szyby boczne na sztywno (nieuchylne)

- wycieraczki szyby tylnej i przedniej elektryczne (włącznik w dachu kabiny)

- cztery halogey na przekaźnikach (włącznik w dachu kabiny)

- trzpień pod koguta (włącznik w dachu kabiny)

oczywiście uchwyty montażowe i zabudowa podłogi i tyłu.

Opublikowano

napisz do naglaka to Ci cennik przyślą.

ale na zabudowę podłogi i tyłu żeby to ręce i nogi miało to nie licz.

Jak chcesz to mogę zdjęcia pokazać jak u siebie zrobiłem podłogę bo to co do kabiny dodali to się do niczego nie nadaje

Opublikowano (edytowane)

sory że tak późno ale mam ostatnio urwanie głowy i zawsze w dzień zapominam o tych zdjęciach znalazłem kilka zrobionych wcześniej. Cała podłoga jest uniesiona o 35 mm ( żeby wyrównać z rama kabiny) od orginalnej odciąłem te zawinięte rany i dospawałem blachę 4mm. każda strona jest dzielona na pół. na to najpierw wykładzina 4mm gładka przyklejona w kawałkach tak żeby można demontować podłogę a później jeden kawałek wykładziny 3mm w "kapsle". z prawej strony musiałem wszystkie padały trochę przerabiać w związku z podniesieniem podłogi poza blokadą. w efekcie w ciągniku zrobió sie znacznie ciszej , mam porównanie bo sąsiad ma identyczną kabinę ( kupowaliśmy razem)

[/url]

p8090332.jpg[/url]

p8090331.jpg[/url]

p8090330.jpg[/url]

p8090328.jpg[/url]

p8090327.jpg[/url]

Edytowane przez ukasz
Opublikowano

Sprawuje się świetnie. Co do fotek to muszę najpierw cięgnik umyć bo po ostatnich pracach kupę kurzu w środku (komuś nie przyszło do głowy żeby tylną szybę zamknąć) Takiego jak teraz jest to wstyd pokazywać

Opublikowano

Sam przerabiałeś ten pulpit maski? długo to robiłeś?