Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś dzwoniłem do powiatowego , Pani powiedziała mi , że do 2 grudnia zostanie opublikowana lista osób którym przyznano rentę na stronie arimr , a pozniej oni będą przesyłać decyzje ... no ale niestety nie poinformowała mnie czy ojciec dostał więc nie wiem czy tak już wiedzą

Opublikowano

wiedzą tylko p[ary z gęby nie puszczają

człowieku mój znajomy juz wie ze dostał bo widział teczke z punktami i swoją punktacją w rankingu wiec nie gadaj ze nie wiedzą

tylko tak trzymają nie wiem po co co chcą prezent zrobić na 6 grudnia chyba :rolleyes:

Opublikowano

Jak wygląda sytuacja następcy jeśli ojciec dostanie rentę. Czy musi wziąć premie na Młodego i musi się ubezpieczyć w KRUSIE czy wystarczy jak zrobi wykształcenie rolnicze?

Opublikowano

To chyba będę teraz jedynym na AF kto się nie będzie cieszył jak nam przyznają rentkę. Napisałem na żonkę a dostała dobrą propozycję pracy. Jak tatuś dostanie decyzję na tak, a my mu gospodarki nie weżmiemy to nas pogna na cztery wiatry.

Opublikowano

dziś 21 grudnia a wiec powinna ukazac sie lista osob ktorym przyznano rente. wie ktos cos na ten temat? malo sie o tym mowi...

no ciekawe, jak na stronie ARIMR nic nie będzie to trzeba obejrzeć agrobiznes

Opublikowano

ja juz od rana zagladam na strone ARiMR i nic nie ma... Sory ze znowu pytam ale czy min. Sawicki podpisał te ustawe o tym, ze wszyscy ubiegajacy sie o rente beda wybierani z całej polski a nie z województw?

Opublikowano

Jak przez parę ostatnich dni na stronie ARiMR nic się nie działo, to dziś wklejają tylko informacje najmniej istotne w dniu dzisiejszym - większość przecież czeka na listy z RS a tu kicha (w kulki lecą).

Opublikowano

ja bym tych skur..... poprzetrącał

robią z gęby cholewe najpierw 1 grudnia potem 21grudnia i co????? właśnie nic :unsure:

dzwonie do OT nic nie wiedzą, dzwonie do OR wrocław też cisza no kurde co to jest

Opublikowano

Jest dobrze. Bardzo blisko końca, ale decyzja na TAK. I to się liczy. Wielkopolska. Numer między 550-596. Jak zacząłem przeglądać to aż mi się gorąco zaczęło robić.

Opublikowano

Mój ojciec niestety sie nie załapał.Jak rozumiec to zdanie,,Natomiast ze względu na trwające w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi prace nad nowelizacją przepisów rozporządzania MRiRW o podziale środków PROW 2007-2013, wstrzymuje się wydawanie decyzji odmawiających przyznania renty strukturalnej dla osób, których wnioski nie mieszczą się w wojewódzkich limitach środków,,maja czekac i sie łudzic że kasa się dla nich znajdzie?

Opublikowano

ja to rozumiem tak .... że szukają pieniędzy dla wszystkich złożonych wniosków i wszystkim dadzą renty o ile znajdą się pieniądze , tak samo jak było z młodymi rolnikami każdy poprawnie złożony wniosek został rozpatrzony pozytywnie :o

Opublikowano

Kase to oni nie znajdą napewno.!Pierw były pogłoski (przed wyborami samorządowymi) że dostaną wszyscy a nawet mieli zrobić jeszcze jeden nabór w grudniu ! A tu klapa decyzje wstrzymali i po wyborach wyszło szydło z worka u nas nawet 1/3 się nie załapała a wysoko postawiona osoba z ARiMR zapewniała że napewno wszyscy..Wszędzie robią cięcia to i z rolników teżtrochę obedrą ...To jest nasz dzia...oski rząd po co dać ludzią niech dalej na nich robią...a u nich oczywiście podwyżki premie trzynastki i odprawy... :o:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kuki19
      Jak to obecnie wygląda, było to poruszone w innym temacie o zmianach w krus więc kontynuując, opłaca się całą składkę tak? skończyłem szkołę i obecnie zarejestrowany jestem jako bezrobotny czy zyskam coś więcej jak uebzpiecze się jako domownik w krus? Przez jaki czas musiał bym opłacać składki żeby mieć prawo do emerytury? Czy można potem zamiennie rejestrować się jako bezrobotny i jako domownik w krus?

Proponwał ktoś żeby wydzierżawić 1 ha i opłacać za siebie składkę jako rolnik, czy w ten sposób nie zamknę sobie możliwości uzyskania premi dla młodego rolnika?
    • Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
    • Przez sumek666
      Jak kształtują się ceny nieruchomości i działek rolnych w Waszych okolicach? Może planujecie zakup gruntów w tym roku? A może udało Wam się sprzedać jakieś grunty?
      Zapraszam do dyskusji o cenach i możliwości zakupu ziemi w Polsce i za granicą.
      Kontynuacja tematu:

• Przez ever
      Witam. Dostałem w spadku kilka lat temu gospodarstwo rolne 8ha. Brak sprzętu rolniczego, zabudowań, zmusił mnie do oddania tej ziemi pobliskiemu rolnikowi w uprawę. Nie podpisywałem z nim żadnej umowy, nie wydzierżawiłem jej równiez pisemnie, tak na słowo uzgodniliśmy-niech uprawia. Dopłaty do upraw sam zgłasza i je otrzymuje, po czym mi zwraca. Mam wrażenie że nie wszystkie. Ale niejsza o tym. Chciałem się dowiedzieć bez umowy dzierżawy może on brać dopłaty? Dowiedziałem się również od innego rolnika że korzystniejszą dla mnie opcją byłoby prowadzenie gospodarstwa ekologicznego. Większe dopłaty o połowę, a może nawet więcej. W racji tego że nie posiadam budynków gospodarskich, maszyn rolniczych i tp., własne jego prowadzenie odpada. I tu mam pytanie , czy jest możliwość oddania tego gospodarstwa rolnikowi, który już prowadzi gospodarstwo ekologiczne? Czy taki rolnik mógłby je wydzierżawić pisemnie, lub ustnie uzgognić ze mną? Oczywiście brałby dopłaty po czym mi zwracał. Czy może on tak w trakcie powiększyć w ten sposób swoje gospodarstwo? Z góry dziękuję.
    • Przez Prawo4i4Finanse
      witam za względy na brak odpowiedniej kategori w dziale Giełda zamieszczam to ogłoszenie w najbardziej (moim zdaniem) odpowiednim dziale

Czy wiesz że możesz uzyskać odszkodowanie za słupy energetyczne i inne instalacje (linie telefoniczne, gazociągi, wodociągi, kanalizacje itd.) Wybudowane na twojej ziemi? -Każda osoba korzystająca bez podstawy prawnej z państwa nieruchomości winna zapłacić wynagrodzenie -od sierpnia 2008 istnieje możliwość zalegalizowania istniejącego stanu faktycznego np. linii energetycznej telefonicznej bądź światłowodowej biegnącej przez nieruchomość za odpowiednim wynagrodzeniem dla właścicieli -przedsiębiorstwa przesyłowe najczęściej wypłacają odszkodowania bez postępowania sądowego. Cała procedura trwa od 2 do maksymalnie 12 miesięcy -PRZYKŁAD linia przesyłowa biegnąca w ziemi na długości 15 metrów w Suchym Lesie (Powiat Poznański) na działce AG- właściciele otrzymali wynagrodzenie za ustanowienie prawa przemysłu w wysokości 30 000 zł. (trzydzieści tysięcy złotych) sprawy tego typu trwają u nas średnio około 5-6 miesięcy czyli wielokrotnie krócej niż u konkurencji zawdzięczamy to wysokiej pozycji na rynku oraz wielu tysiącom wygranych spraw w całej Polsce
      nasza Korporacja zajmuje się również kwestiami takimi jak:
      -Leasing
      -Dotacje unijne
      -REPRYWATYZACJA
      -Odszkodowania
      -Wypadki w rolnictwie
      -Pozwy zbiorowe
      -Wywiad gospodarczy
      -Usługi detektywistyczne
      -WINDYKACJA KRAJOWA I MIĘDZYNARODOWA
      -Zastępstwo procesowe
      Wszelkie informacje dostępne pod numerem telefonu 791-919-251