Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Massey
wikus666    0

witam potrzebuje pomocy.

problem najprawdopodobniej jest zwiazany z pompa wtryskowa.

dokladniej kiedy silni sie nagrzeje do temp roboczej ciagnik zaczyna slabnac i strasznie faluja obroty przez co zaczyna szarpac.

dodam ze pompa jest po regeneracji.

prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    633

jeśli jest na gwarancji udaj się do serwisu. Jeśli nie pompa do wyjęcia i na stół diagnostyczny nic tu innego nie wymyślisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wikus666    0

nie jest juz na gwarancji.

podobno wystarczy przestawic na pompie o zabek tak przynajmnioej mowil serwisant chcialem sie dowiedziec czy to prawda.

 

dodam ze mialem juz tak w tamtym roku zaczelo sie to w jesieni a na wiosene i przez lato bylo oki.

teraz gy przyszla jesien znowu to samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

LOST    7

Ja miałem taki przypadek z U C-360 kolegi. Pożyczyłem od niego wyżej wymienionego ciągnika(ponieważ mój był w remoncie) podczepiłem brony i jechałem na pole, odczułem lekki spadek mocy, ale nic jadę dalej......

Jak dojechałem na pole oddalone od mojej zabudowy o ok. 2 km, wjeżdżam na pole, rozkładam brony, wsiadam bieg 2, i trochę gazu powoli puszczam sprzęgło a on nie ma siły ruszyć!<_< To na 1 gaz na maxa, a on jak ciapek parkocze siły nie ma jak trochę spuścić gaz gaśnie;[. Złożyłem brony do góry i kita na dom!..

Podjechałem do kolegi i opowiedziałem mu co się dzieje, a on dopiero się przyznał że miał regenerowaną pompę, a że nie miał pod ręką dobrego mechanika sam założył, i zadzwoniliśmy po prawdziwego mechanika, on aby odkręcił pompę, przekręcił o jeden ząbek i wszystko znikło!

C - 360 chodzi do dziś i nic jej nie jest.:)

A kolega postanowił za poważniejsze rzeczy się nie dotykać.:blink:


KPK Kumurun Team

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    633

Jak silnik pracuje cicho normalnie nic nie "dzwoni" tj nie ma twardej pracy przy tym nie ma mocy to znaczy że zapłon jest za późny. Trzeba przyspieszyć. W tak młodym ciągniku padła pompa co ty do niego lałeś. Na zimnym ma moc. MOże ci tą regeneracje jakoś źle zrobili? generalnie w tym silniku tem nie ma wpływu na kont wyprzedzenia zapłonu więc powinien byc słaby na zimnym i na ciepłym jesli zapłon za wczesny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michufarmer    21

Moim zdaniem w Twoim przypadku należałoby go zwiększyć. Podczas pracy silnika kąt się zmienia wraz ze zmianą prędkości obrotowej wału korbowego - im wyższa prędkość tym większy kąt wyprzedzenia wtrysku. Wynika to z tego że paliwa jest więcej do spalenia i potrzebuje ono więcej czasu na spalenie. Najlepiej zgłoś się do dobrego elektromechanika nawet samochodowego żebyś nie rozregulował pompy. Powodzenia


Pozdrowienia z kłodawskiego oddziału AF

MichuFarmer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    633

Co ma elektro mechanik do ustawienia pompy wtrysokej tym bardziej jej diagnozy. Myslicie że jak do samochodu podłącza się komputer to już wszędzie tak jest. Spróbuj może to dziwnie zabrzmi polać zimną wodą po pompie jak już silnik się rozgrzeje i sprawdź czy wtedy ma moc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wikus666    0

pompa padla nie z mojej winy. zglaszalem to do serwisu korbanka poniewaz byl jeszcze na gwarancji lecz ni uznali tego za usterke ktora podlega gwarancji.

silnik jest teraz slabszy niz kiedys lecz gdy sie nagrzeje to spadek mocy jest drastyczny i dodatkowo strasznie szarpie.

czesto slychac wlasnie taki metaliczny dzwiek jakby bardzo twardo chodzil.

nalezaloby pewnie zaplon opoznic tak??

dodam ze w lecie wszystko bylo oki, poprzedniego roku bylo tak samo w lato chodzil a jesienia juz nie.przyszla wiosna znowu bylo ok nie wiem jaki ma wplyw pogoda na niego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    633

Szczerze powiem trudno powiedzieć jak metaliczny dźwięk jest to zapłon zawczesny. Filtry jak rozumiem sprawdzałeś sprawdź jeszcze zbornik czy jakiejs domieszki w nim nie ma niewiadomo czego. Z tego co wiem to ten silnik sterowany jest linką chodzi mi o gaz więc temperatura nie powinna miec na niego wpływu. Jak się rozgrzeje spróbuj tak jak pisałem schłodzić pompe polewając zimną wodą. Te ciagniki miały problemy z pompami poszukaj wypowiedzi użytkowników chyba nawet w tym dziale i popytaj. Może ci coś podpowiedzą trudno tak na odległośc cos powiedzieć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wikus666    0

witam ciagnik gdy tylko sie lekko zagrzal znowu zaczal szarpac. gdy polalem pompe zimno woda wydawalo sie jakby lepiej przez chwile.

o czym to moze swiadczyc??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    633

Gdy elementy pompy się rozgrzewają powstają mniędzy nimi większe luzy, Prawdopodobnie pompo rozdzielacz czy tez rotor jak zwał tak zwał mechanikiem nie jestem gubi cisnienie. Tj ta częśc z której wychodza przewody wysokiego ciśnienia i to ją trzeba najbardziej schładzać zimna wodą. Nie miałem nigdy takiego problemu ale tak mi się wydaje skonsultuj się z jakims pompiarzem i powiedz mu o tym polewaniu. Generalnie nie wiem co ci w tej pompie robili albo coś źle zrobili albo nie robili tego wogóle. Tak czy tak jeśli polewanie wodą coś zmienia zapłonu nie ruszaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wikus666    0

no oki rozumiem tylko dlaczego w lecie bylo oki??

rok temu bylo dokladnie tak samo w lato oki a jesienia lipa.

to mnie najbardziej zastanawia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    633

Może zależy od gęstości paliwa więcej innych pomysłów nie mam. Pompa sterowana jest linką jeśi był by zły zapłon silnik ciągle chodził by źle wyprzedzenie konta wtrysku w tym modelu nie ma nic wspólnego z temperaturą. Skontaktuj się z serwisem jak już piasłem było troche przypadków awarii pompy w tym modelu może coś więcej ci powiedzą ewentualnie popytaj w innych firmach zajmuiących się naprawą pomp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez JANCZAK1176
      Witam jest sprawa ? potrzebna instrukcja obsługi ciągnika MF 7485 podzieli się ktoś ,nawet odpłatne lub na zamianę ,szykuje się jazda testowa 
    • Przez witch
      WItam mam problem iż  kupiłem ostatnio pług lemken variopal, na początku nie chciał obrócić  po kilku próbach obracał , a teraz obraca do połowy i sie wraca,. Zauwazyłem ,że z tyłu 2 węże które ida do rozdzielacza na zdj niżej ten prosty robi w nim ciśnienie i slychać jakby się elektrozawór zaciął ten z lewej strony nad kołem. Kiedyś jak zaciął mi się podnośnik robiło cisnienie we 2 wężach  i ruszyłem go awaryjnie to wtedy elektrozawór sie odciął, próbowałem teraz  dzwiga i opuszcza  lecz dalej pcha przez 1 węża olej. Wrzucam zdj i fimlik.
      Jak się dobrze słuchacie to słychać elekrozawór jak chodzi ciągnik spadł z  900 obrotów na 800-850.
       

       
       


    • Przez kostek
      Dzisiaj z wujkiem jedziemy do korbanków po nowy traktor MF 5465 jest jakiś uzytkownik takiego traktoru dodam ze ma skrzynie dyna 4 są jakos mocno awaryjne????
    • Przez DominikPocisk
      Witam, wszystkich użytkowników serii 6200. Czy ktoś może potrafi skalibrować rewers i sprzęgło? poczytałem na forum trochę tematów lecz nic konkretnego nie znalazłem.
      Ciągnik mam kilka miesięcy a sprawa wygląda tak ze jak włączę do przodu, to czuć delikatne szarpnięcie, a następnie ciągnik łagodnie ruszy, przy włączaniu do tyłu od razu delikatnie rusza posiadam MF 6280.
       
      Czym może być spowodowane szarpniecie przy ruszaniu w przód? czyżby wymagał kalibracji a może już skrzynia jest częściowo wyeksploatowana?
    • Przez pulek227
      Witam.
      Mam problem z odnośnikiem w Mf6480
      Podniósł pług a teraz nie idzie to w żaden sposób opuścić. Na panelu pokazuje niby kontrolną w dół że opuszcza Ale podnosnik ani drgnie. Na blotnikach przyciskami też nie reaguje
      Próbowałem też pod ciągnikiem awaryjnie alektrozaworami opuścić
      Ale na sadzonym ciągniki te przyciski z gumkami się wciskają na obu elektrozaworach A gdy ciągnik zapalony to jeden się wciska a drugi nie da rady a pług jak był w powietrzu tak jest. 
      Może ktoś pomóc w tej sprawie
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.