Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fotki wstawię na tygodniu narazie mało jeździłem ale wrażenia z jazdy są super ogólnie ciągniczek super i mam nadzieje ze tez tak będzie chodził ,a co do rewersu to reakcja troszkę długa ale i tak sto razy lepsze to niż mechaniczny co do MINUSÓW nie przykładają się do malowania ,chodzi o to ze nie które elementy są z niewidocznych niby stron niedomalowane, ale najważniejsze żeby chodził ,teraz czekam na tura i resztę maszyn i oczywiście na wiosnę i do pracy

noto gratuluje i bez awaryjności . Tak rano ci dostarczyli ?

dostarczyli mi go wczoraj czyli PIĄTEK 13 mam nadzie że będzie to szczęsliwy dzień

Opublikowano

W obracanych to raczej będzie mu ciężko....

Ja mam 24 swojej i 14dzierzawy ale będzie pracował pewnie tylko w ładowaczu pługach i agregacie podorywkowym, resztę pewnie będzie robił tak jak do tej pory TD80D:

-kosiarka samssz 2.10

-zgrabiarka pronar 4.2

-przetrzasacz pronar 5.3

-plugi unia 4 zagonowa 35cm(td 80 całkiem dobrze sobie radził przez 3 lata

-agregat 3.20 unia

-agregat podorywkowy 2.1unia

-prasa metal-fach

-owijarka samozaładowcza rolmako

-rozsiewacz 850 unia

-włuka 5m

-rozrzutnik warfama 6t

-wycinak do kiszonek

-beczka 6tys

-przyczepa 8t, pronar6t, i platforma do bel

Opublikowano

To jak to jest z tym rewersem hydraulicznym? To jest on na linki jak to wcześniej w postach pisali? Jeździłem takim z tym rewersem niezła maszynka, zamówiłem taki TD5050 147tys. brutto to jakoś sporo drożej od tego co wcześniej pisał że zamówił za 133tys. Pytaliście o grzałki płynu w tym ciągniku czy jest taka możliwość, bo mi powiedzieli że zakładali w serii T5000 ale jak będzie można to założą gratis.

Opublikowano

tak, sterowany jest mechanicznie linkami. ma on podobno dwa sprzęgła: sprzęgło główne od zmiany biegów jest suche a sprzęgło od rewersu jest mokre.

Opublikowano

Panowie a nie lepiej zastanowić się nad kupnem o niebo lepszej maszyny,myślę o kubocie ,maszyna rewelacja rewers bez sprzęgła sprzęgło wielotarczowe mokre"wieczne",skręt nie do pobicia np.7040 ma skręt 3,4m bez hamulca,klima siedzenie pneum.Ito wszystko w standarcie.I to wszystko robione w jednej fabryce Osaka Japan.Warto przemyśleć. Pozdrawiam

Opublikowano

tak, sterowany jest mechanicznie linkami. ma on podobno dwa sprzęgła: sprzęgło główne od zmiany biegów jest suche a sprzęgło od rewersu jest mokre.

nie wiem Panowie co wasi dilerzy pili i palili, ale podobnie debilnej ciemnoty wciskanej swoim klientom to już dawno nie słyszałem :D

heh-dwa sprzęgła w ciągniku:) długo będę się jeszcze z tego śmiał :P

Opublikowano (edytowane)

Koledzy kupiłem do mojego NH T5050 pług AgroMasz PO4 (4 skibowy obracalny) i jest problem nie chce podnosić trzeba używać gazu a jak się juz zagrzeje to lipa całkiem będzie pług waży 1100kg czy to normalne czy może coś źle w ciągniku ustawione dodam że ciągnik nowy

Edytowane przez pawlito1108
Opublikowano

mój brat przez 2 lata td95 orał 4 obracanymi lemkena i potem rok 4 kuhna chodził jako tako ale wiem ze na koniec też cos sie skarżył że słabo mu podnosi...

według mnie 4obracane są trochę za ciężkie do tak małego ciągnika...

Opublikowano (edytowane)

pawlito1108 napewno masz jakąś usterkę. TD5050 normalnie podnośi 4kę obrotową typu np. Ibis L 3+1. Sugeruję zadzwonić na serwis, bez dodawania gazu Ci go podniesie.

zetorr6441 co to jest "full wypas"? z przednim TUZ ? 135 zł netto?

Edytowane przez roter