Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ty wiesz co komu się opłaci a masz kredyt   na łbie i jetes wydojony z kasy i tyle...poka ten traktorek zobaczym kto ma lepszy 😜

Ogarek, jak będziesz swój pokazywał, to zdejmij te lampy z wytrzeszczem z traktora czerwonego.

Opublikowano

O operacji plastycznej penisa mówicie?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Wiem że zazdrościsz bo twój to mały  padak przy moim..... Ale spoko mam jeszcze większego i nowszego 😁😁😁😁😁😁😁😁

Ciebie to nie stać bidulu na takie lampy... 🤔

kiedy Ty zrozumiesz? ja nie zazdroszczę ludziom, bo co mi to da? lubię jak ktoś się rozwija. nie lubię jak ktoś się przechwala ciagle jak Ty np. znam ludzi dużo bardziej zamożnych od Ciebie i nie mamy problemu czasami wódki się napić z takimi.

11 minut temu, Agrest napisał:

O operacji plastycznej penisa mówicie?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

skąd taka mysl?🤔

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie o pierdusonie....😁😁

Lonucy zobaczył moje szperacze dalekosiężne za kilka tys zł i nie wie co to jest 

Niemiec mi zostawił a gratisie

https://auto-west.pl/luminator-led.html

ale one po prostu brzydkie są.

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Czlowieczku to czego deee zawracasz... Jesteś małym podłym zazdrosnym biedakiem który wszędzie mordę wsadza i tyle.. 

no widzisz. nie rozumiesz. mi nic po zazdrości. ja nie zazdroszczę.

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy napisał:

będziesz swój pokazywał,

16 minut temu, Bogdan_ja napisał:

mam jeszcze większego i nowszego

No a jak to powyżej rozumieć?

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

skąd taka mysl?🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

echchch

ogarek ładnego fergusona ma. tylko oszpecony lampami z wytrzeszcsem. o fergusona pytałem.... jak nie wytłumaczyć , to se wymyslą. B|

Opublikowano (edytowane)

Normalnie... Kupiłem dwa pierdusony i lonucy sraczki dostał z zazdrości.. 😁

3 minuty temu, Agrest napisał:

I będę tera pokazywał i się chwalil... Bo kto mi zabroni ? 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

A gdzie łune stojom bom nie widział?

Dwa, bo jeden na części?🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Normalnie... Kupiłem dwa pierdusony i lonucy sraczki dostał z zazdrości.. 😁

kuźwa nie da się z Tobą normalnie. jeszcze raz mówię . słowo że ja nie zazdroszczę, bo nic mi z tego. mi wystarczy swoje skromne życie.

1 minutę temu, Agrest napisał:

jeden mi pokazał, drugi nie znam. w temacie pokazał. nawet nie wiem czy jeszcze jest. bodajże 6190. całkiem ładna sztuka.

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Dwa, bo jeden na części?🤔

No bo ja się nie chwalę jak wy.... Aby jakie gie przywlekli to już całe AF paczy... 😁😁😁😁

Wstaw cokolwiek to zara len lonucy oczami łyska... 😜

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Wstaw cokolwiek to zara len lonucy oczami łyska... 😜

a idź pan. nie gadam już dziś z Tobą. strasznie wredny jesteś. ciężko zrozumieć czemu. widać nie dało Ci szczęścia to bogactwo. zdrowia życzę .

Opublikowano
Dnia 8.04.2022 o 19:58, przem64 napisał:

Opiszę sytuacje i proszę o radę.

We wrześniu 2018 roku kupiłem maszynę za 22 000 netto. Odliczyłem VAT. Teraz chce ją sprzedać za taką samą kwotę bądź większą. Faktura VAT, w dalszym ciągu jestem czynnym podatnikiem i dalej zamierzam nim być.

Jak wygląda teraz sprawa z Vatem dotyczącym maszyn przed upływem 5 letniego okresu posiadania maszyn w gospodarstwie ?? 

Pomyliłeś , dopóki jesteś na Vacie sprzedajesz maszyny na fakturę a vat oddajesz , ba nawet te co przed Vatem kupione ... ale jak dużo części nie kupione a nigdzie nie ujęte to niekoniecznie ...

Gdybyś z Vatowca rezygnował i na Ryczałt wrócił , to wtedy liczy się 5 letni okres na maszyny wsprawie VAtu by nie oddawać , na budynki to 10 lat 

Opublikowano

Chwila, sprzęt kupiony przed przejściem na VAT na umowę kupna sprzedaży nie sprzedaje się na fv chyba że części do tego były kupowane na fv i ktoś może to udowodnić . Sam kombajn sprzedałem będąc na VAT ale na umowę kupna sprzedaży, byłem nawet w 2 biurach rachunkowych z tym zapytaniem.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.04.2022 o 20:08, Bogdan_ja napisał:

Ty wiesz co komu się opłaci a masz kredyt   na łbie i jetes wydojony z kasy i tyle...poka ten traktorek zobaczym kto ma lepszy 😜

Szkoda mi słów. 

Edytowane przez poosa21
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, miwigos napisał:

Co z tego że bedziesz miał zwrot to nie przyniesie Ci dochodu , tylko pozornie tak wygląda, 90% vatowców nie potrafi obliczyć czy im się opłaca, 100 razy było pisane możesz mieć zwroty,a zostaje ci mniej jak byś był na RR

Zwrot podatku to zmniejszenie kosztów a nie zysk. 

Twierdzisz że prowadząc księgowość nie ma się wglądu i oglądu na koszty, przychody i poziom podatku. Udawadniasz, że księgowość prowadzona przez ryczałtowców tzw "na oko,  mni sie opłaca",  jest na wyższym poziomie niż ta papierowa uwzględniająca stronę kosztową i przychodową.

Mając koszty i przychody z łatwością można obliczyć gdzie ile zostaje. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
10 godzin temu, poosa21 napisał:

Mój przynajmniej nowy, nie muszę po jakimś niemcu jeździć,bo mnie stać. Kredytów już nie mam kilka lat. 

Dzieciaku nowy to ja kupiłem w 2009 r... jd 5r gdzie ty mogłeś tylko powachc zapach i popaczyc... 

Poka ten swój traktorek....gole słowa nic nie znaczą... Nie dawno brałeś i latałeś po bankach już ni mosz? 😁😁😁😁😁😁

Jetes wydojony i zadłużony a złom dziś wstyd pokazać i tyle.... Bo to już gieeee. 

Opublikowano

Jasne i to za gotówkę.... A na forum pytałeś gdzie kredyt najtańszy dostaniesz.... 😁😁😁😁😁

No wim tu wszystkie wydojone nie mają kredytu..... 

Tylko nie dawno pisali co innego 😜😁😁😁😁😁

Każdy vacik jest zakredytowany na 10 lat do przodu i więcej.... I nie kupi ziemi bo nimo za co i tyle... 

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

A tam na wszystkich.... Mam tu poprostu kilku ulubieńców i tyle... 😜

Do mnie zawsze jakiś dziad się przysra co nic nimo i tyle.. 🤔

Jeden bobek to założył z 50 kont i wsio czyta i zrzuty robi... 😁😁

Będzie książkę o mnie pisol 🤔

Kura toć bym się tu  zanudził żeby nie te bidule 😁

Ja tu tylko udawadniam jak można mieć i być na rr i tyle.... I nie być wydojony 🤷‍♂️

Edytowane przez Bogdan_ja