Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno zrobiłem rocznego 6630 i podnieśli mi moc ze 124 na 155 KM. Poza tym zwiększony moment obrotowy. Z muła mam wreszcie jelenia, zupełnie inna reakcja na gaz i żwawość. Poza tym na ha zmniejszyło się spalanie i prędkość pracy większa.

Opublikowano

no w koncu jakies opinie.. ja chce 6830 comfort (145km) podniesc do poziomu 6930 albo tak ok 160 zeby z 5 metrowym stromem SO sobie latal.. co powiecie o takiej operacji.?

Opublikowano

Tak tak wiem, Tobie firma na pewno zrobiła to lepiej a u mnie byli partacze, którzy pierwszy raz widzieli ciągnik na oczy.

Kolego mam pytanie odnosnie zwiekszenia mocy a mianowicie kto Ci to robil i jak sie sprawuje sprzet po tym zabiegu bo ja tez sie zastanawiam nad takim zabiegiem

Opublikowano

Mój jelonek ze zdjęcia jest również lekko podrasowany. Fabrycznie miał jedynie 185km znamionowych, teraz jest 203,może nie dużo ale 18km sporo daje i w końcu moge ciągać agregacić w którym dostawał zadyszki..... optymalizacja przez profesjonalną firmę poleconą przez dilera john deere po gwarancji. Jak kupicie 7730 to od razu dodajcie mu mocy bo po prostu jest za ciężki i 7530 pociągnie tyle samo, ale po podrasowaniu 7530 nie ma szans. Liczy się masa maszyny jak jest już moc.....

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad wyłączeniem EGRu i może delikatnym podniesieniu mocy w Claas Arion 620c (2011r). 

Ma może ktoś doświadczenie z czymś takim, może ktoś robił takie przeróbki w swoim ciągniku.

Nie wiem czy jest sens takiego zabiegu, czy się to opłaca i czy nie narobię jakiejś biedy w maszynie ...

Opublikowano

W maszynie biedy nie narobisz. Ale portfel zapłacze. Koszt wyłączenia egr u i podniesienia mocy to śmiało kilka tys. Za samo podniesienie mocy krzyczą chyba koło 3 tys. Te usługi są coraz popularniejsze. Więc może ceny spadły. Zadzwoń i zapytaj np w firmie 44 tuning.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Contractus chce za podkręcenie 800 zł :)

Opublikowano

Za 800 zł przyjadą do ciebie na podwórko z hamownią? Czy może stawka jest taka, gdy powiedzmy w jakimś serwisie zbierze się 10 rolników. Przyjedzie firma z hamownią i grupowo będzie taniej. No chyba, że contractus wgrywa jakiś soft bez żadnych pomiarów. To może i po 800 robią.

Opublikowano

witam panowie serdecznie po przeczytaniu kilkunastu postów wstecz przedstawie swoje doswiadczenia z tuningiem JD 6330.Przyjechał gość z hamownia zmierzył ile ma podkrecił o 27 KM i zmierzył drugi raz, powiem że ta moc jest baaaardzo zauwazalna posiadam kontakt do tej firmy. ale chce powiedzieć że JOHN DEERE mnie oszukał bo ciągnik powinien mięć 105 KM a po zmierzeniu na hamowni na WOM miał 90KM moze ktoś miał taki przypadek?

Opublikowano

Chciałbym podnieść moc jd 5080r jakie firmy polecalibyście,jakie omijać szerokim łukiem, jaki jest teraz aktualny przedział cenowy ,jest ktoś teraz na czasie w tym temacie ?

Opublikowano
Dnia 20.12.2015 o 19:32, toomi30 napisał:

witam panowie serdecznie po przeczytaniu kilkunastu postów wstecz przedstawie swoje doswiadczenia z tuningiem JD 6330.Przyjechał gość z hamownia zmierzył ile ma podkrecił o 27 KM i zmierzył drugi raz, powiem że ta moc jest baaaardzo zauwazalna posiadam kontakt do tej firmy. ale chce powiedzieć że JOHN DEERE mnie oszukał bo ciągnik powinien mięć 105 KM a po zmierzeniu na hamowni na WOM miał 90KM moze ktoś miał taki przypadek?

Możesz podać namiary na tą firmę. Jaki koszt takiej usługi?