Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, peewee1984 napisał(a):

Możesz polecić jakąś konkretną firmę z tych chińskich? Jest szansa że uda się dopasować pod baterię z DeWalt?

Mam chyba Ovean czy cos na ten styl.

Opublikowano

I jak się to spisuję? Napisali tam że niby 700 Bar nabija. W pracy mam smarownice DeWalt, ale jest sporo słabsza niż zwykła ręczna smarownica, w dodatku jak ma ciężko to smar uchodzi na zewnątrz zaworem spustowym.

• Haha 1
Opublikowano

Smaruje nią przede wszystkim kombajn, mam dwa rodzielacze centralnego smarowania po jednym na strone kombajnu, ręczną szło sie za… natomiast pneumatyczna miała problemy z odpowietrzeniem i dobiciem czasem, ta bije bez żadnego problemu pod zdecydowanie większym ciśnieniem.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, peewee1984 napisał(a):

I jak się to spisuję? Napisali tam że niby 700 Bar nabija. W pracy mam smarownice DeWalt, ale jest sporo słabsza niż zwykła ręczna smarownica, w dodatku jak ma ciężko to smar uchodzi na zewnątrz zaworem spustowym.

Mam dewalt , działa super tą ręczna nie przepchniesz  wszystkiego, ta wszystko do tej pory przepchała, kombajn ręczną z przyzwyczajenia , tam idzie lekko przez kalamitki, no i lepszym smarem

Edytowane przez wilkołak
Opublikowano

https://domitech.pl/dewalt-dcgg571nk

Ja mam w pracy coś takiego i jak się trafi niedrożna kalamitka to smar wywala tym czarnym zaworem. Używamy smaru mobil xhp więc jak się trafi jakieś zaniedbane urządzenie to pół tubki smaru się marnuje. Większość kalamitek z którymi nie poradziła sobie smarownica akumulatorowa można przebić ta ręczna. Jeśli ona sobie nie poradzi to albo olej pod ciśnieniem 700 bar, albo demontaż sworznia. 

Do smarowania kombajnu chyba zakupie na ali jakąś akumulatorową, bo do ręcznej czasami by się trzecia ręka przydała... Najlepiej jak by pasowały do niej baterię DeWalt xr18v...

Opublikowano
15 godzin temu, Inversor napisał(a):

Ewentualnie są jeszcze smarownice jednoręczne, wtedy wężyk trzymasz jedną ręką i pompujesz drugą.

W kombajnie jest sporo punktów do smarowania żeby się jedną ręką bawić. Zainwestuje w Chińczyka licząc na to, że będę tak zadowolony jak kolega @Rowan