Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał(a):

Pewnie dodatek zalepił 🤣🤣🤣🤭

W każdym temacie Α i Ω.

Jeśli wystartujesz w jakich wyborach to masz mój głos. Jestes rolnikiem na którego ten kraj nie zasługiwał, ale go otrzymał. Chwalmy Pana pod niebiosa 

Pozdrawiam  ;)

• Haha 3
Opublikowano
16 minut temu, Przemuś13 napisał(a):

Ty ćfoku masz pretensje o jakość paliwa do tfuska a to przecież twój najukochańszy wuc Jarek i Matołuszek nie chcieli ruskiej ropy naftowej tylko amerykańskiej to teraz morda w kubeł. 

Sam ćwok jesteś jak tusłek

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ja tam wiem czy hurtownie na początku Grudnia miały zimowe przy plusowych temp może jakieś przejściowe. B7 masz zimowe i jest git.

Bo masz letnie b0 i temu ci pozapychało. B0 nie oznacza paliwa zimowego .

Jeśli jest zimowe to ok.

Niestety bardzo wielu tego nie rozumie. Ludzie nie wiem skąd dowiedzieli się, że b0 to oznacza zimowe. I potem mają problemy. Oglądam czasami Grześka Gra o Plon pozamarzały mu auta to ludzie radzą b0 lać a jak piszesz, że to nie oznacza, ze zimowe to jeszcze się rzucają 

Przy zamówieniu pytałem to twierdzili że już zimowe jest, tak to bym kupował na bieżąco. Dobrze że dużo nie brałem. 

20 godzin temu, Pigmei napisał(a):

Sprawdziłem jak wygląda paliwo w moich ciągnikach i mimo posiadania  paliwa przejściowego i  temperatur -17 nocą i -!4 teraz  B0  tak wygląda, czyli dobrze. Nie stosuję żadnych dodatków.

Żeby nie było, paliwo ze zbiornia ciągnika stojącego obecnie pod chmurką. 

image.png

Szczęściarz 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał(a):

Tak se polazłem do maszyn i przeprowadziłem obserwację. Paliwo ostatnio przywiezione koło 15 grudnia jakieś 5 tysięcy do zbiornika.. Na hali stoi mauzer co se miałem w nim zawieźć do kombajnu na pole jakby zabrakło,. Iiiiii paliwo jest czyściutkie, klarowne przejrzyste. Ciągniki palą jak należy. To o co kaman. Temperatura  dzisiaj -16. Ale widziałem 3 koparko ładowarki dzisiaj co stały na poboczach , blachy miały pozdejmowane i goście grzebali w nich, czyli pewnie zdechły.

9 godzin temu, mirro napisał(a):

Raczej można, bo drzwi się nie zamykają  a dół mauzera obsypany śniegiem, czyli wiatr pewnie też przeciąga. 

A gdyby nawet, to dzisiaj lałem ON do nagrzewnicy z głównego zbiornika na dworze postoletem i też normalnie leciało. A przecież filtr na pompie powinien się zatkać, jakby co.

U mnie w pomieszczeniu też jest ok, inaczej to wygląda na zewnątrz. Zdjęcia wstawiałem więcej pisać nie trzeba,.paliwa brałem z kilku stacji w ostatnich dniach. 

Opublikowano

Wczoraj udało się  dostać arktycznego ON, latwk nje było i kolejka, nie wiem czy dziś coś zostało w dystrybutorze 🙆‍♂️ cena 6.39.

Po nocy dziś -20⁰ tak wygląda,  nic się nie wytraciło i wiem gdzie zimowe będę zamawiał. 

20260120_090438.jpg

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pamiętam kiedyś w Siemiatyczach w Żerpolu zawsze na dystrybutorze stał słoik z ON z aktualnej dostawy. Ludzie widzieli i sama obsługa stacji widziała co leją 

Niezły pomysł, tam gdzie badziewie kupione można by zawieść taki słoiczek i postawić. Niech ludzie wiedzą co w zbiorniku ich aut dzieje się po zatankowaniu. 

Opublikowano
Godzinę temu, bizon1 napisał(a):

U mnie wygląda to tak dostawa  11.12 miało być zimowe  , dodam że zostało w zbiorniku ok 15 % letniego b0 dostawca o….z - twój dostawca paliw

A70A7E47-CE81-45CC-8B4F-477197715E67.jpeg

To jak zmieszałeś letnie i zimowe to jasna sprawa że parametry spadły. Ka zawsze staram się do 0 wybrać zbiornik i wtedy zimowe zamawiam 

Pamiętajcie że dolanie arktycznego paliwa do tego które wam już zamarza w zbiorniku nic nie da. 
u mnie w szklanym filtrze tylko zmętniało trochę. Dziś było -23. Więc według specyfikacji miało prawo. Niedługo będę ciągnik odpalał to się okaże czy będzie chodził 

Opublikowano
15 godzin temu, plati napisał(a):

W każdym temacie Α i Ω.

Jeśli wystartujesz w jakich wyborach to masz mój głos. Jestes rolnikiem na którego ten kraj nie zasługiwał, ale go otrzymał. Chwalmy Pana pod niebiosa 

Pozdrawiam  ;)

Tylko 🤔 ja chce wyżej 🙋‍♂️🤣🤣🤣

Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Wczoraj udało się  dostać arktycznego ON, latwk nje było i kolejka, nie wiem czy dziś coś zostało w dystrybutorze 🙆‍♂️ cena 6.39.

Po nocy dziś -20⁰ tak wygląda,  nic się nie wytraciło i wiem gdzie zimowe będę zamawiał. 

20260120_090438.jpg

I o tym piszę od samego początku: kupić dobre paliwo i tyle. Nie trzeba szukać potem jakich depresatorów, srebrnych strzał i innych "cudownych" specyfików.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

I o tym piszę od samego początku: kupić dobre paliwo i tyle. Nie trzeba szukać potem jakich depresatorów, srebrnych strzał i innych "cudownych" specyfików.

Ale co to za polityka żeby szukać ze świecą stacji gdzie paliwo jest normalne? Coś tu chyba jest nie halo skoro przy -15⁰ robi sie mleko w filtrach czy zbiorniku. Powinno być tak że jadę na pierwszą lepsza stację tankuje i śpię spokojnie, a nie martwię się czy paliwo nie zamarznie mi w trasie czy na wakacjach jak w góry pojadę. 

• Like 1
Opublikowano

Tak być powinno. Niestety mamy bardzo wielu właścicieli różnych stacji paliw i nie każdy.......( niech każdy sobie dopowie).

5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Ale co to za polityka żeby szukać ze świecą stacji gdzie paliwo jest normalne? Coś tu chyba jest nie halo skoro przy -15⁰ robi sie mleko w filtrach czy zbiorniku. Powinno być tak że jadę na pierwszą lepsza stację tankuje i śpię spokojnie, a nie martwię się czy paliwo nie zamarznie mi w trasie czy na wakacjach jak w góry pojadę. 

• Like 1
Opublikowano

Otóż to. Nie jeden nie chce przepłacać za zimowe tylko woli sprzedawać letnie albo przejściówkę albo pomieszać coś tam. A biorąc pod uwagę ostatnie zimy takie kombinacje się sprawdzały. 
Nie raz pisałem że dopiero podczas mrozów wychodzi kto jakim towarem handluje. U mnie dziś jak pisałem przy -23 paliwo zmętniało ale ciągniki odpalily bez problemu. Po kilkunastu minutach paliwo zrobiło się normalnie przejrzyste. Niby do -29 ma wytrzymać. Oby nie trzeba było się przekonywać. I bez żadnych dodatków typu czarna strzała. A ci co przywożą taniej na okolicy to dziwnym trafem pozamarzalo. Chyba że niektórzy znajomi pomieszali pół na pół letnie i zimowe. No to wtedy nie ma co się dziwić że zamarza 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zwykle zimowe, do minus osiemnastu na filtrze .

Po co szukać sensacji...

Kupować lepsiejsze..

Albo benzyniaka...

Do -18 to przejściówka 🙋‍♂️🤭😁

Bujają nas jak się daaaa 🤦

20260120_172027.jpg

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Uziu92 napisał(a):

A jak pisałem że jak nie ma mrozów to wożą letnie to mnie połowa wyśmiała że pitolę, a tu trochę mrozu większego i już problemy mają niektórzy. 

Wstawiałem zdjęcia wyżej, z 4 stacji test robiony...Jak dla mnie to jest bardzo kiepsko z jakością. Ale znalazłem dobre paliwo z pomocą Sławka . 

• Like 1